Νίκος Χήρας: «Δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία νέου Ηοτ Spot στην Δυτική Λέσβο»


Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα με θέμα την φημολογούμενη δημιουργία ΚΥΤ στην περιοχή της Αχλαδερής θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
           
Ο πολλαπλασιασμός ανοιχτών φυλακών ανθρώπινων ψυχών, σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού μας, δεν θα μας βρει σε καμία περίπτωση σύμφωνους. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, δεν είχαν το νησί μας ως τελικό προορισμό και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Δεδομένου τούτου, είναι προφανές ότι η «αναγκαστική» παραμονή γεννά προβλήματα τόσο για εκείνους όσο και για τους ντόπιους. Προβλήματα που, δυστυχώς, τα έχουμε δει, τα ζήσαμε και τα ζούμε. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν και όχι να πολλαπλασιαστούν. 

Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανείς τι θα προκαλέσει μακροχρόνια η δημιουργία νέου καμπ; Οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του ΚΥΤ της Μόριας και του καμπ στον Καρά- Τεπέ είναι σε όλους γνωστές και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μας έκανε σοφούς το «δις εξαμαρτείν».

Εμείς δεν πρόκειται να συνδράμουμε στην δημιουργία νέου ΚΥΤ ή καμπ, όπως δεν πρέπει να σταθεί σύμφωνος ο οποιοσδήποτε νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του, τον τόπο αυτό, το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του.

Νίκος Χήρας