"Με συνέπεια κι' ευθύνη..όλοι για τη Μυτιλήνη!!"| Παναγιώτης Πίτσιος | Υπ. σύμβουλος για τη Δ.Κ Μυτιλήνης


Παναγιώτη (Πάνος) Πίτσιος Υποψήφιος με το συνδυασμό της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης "Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΟΥ) ΠΙΤΣΙΟΥ  

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Πίτσιος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1960. Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο – καθηγήτρια Μαρία Πλεξουσάκη και έχει δύο παιδιά. Επί 20 χρόνια υπήρξε αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης. Αγωνίστηκε στη βασική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Μ. επί δεκαπενταετία, με συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες της χώρας. 
Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), με μεταπτυχιακές σπουδές (master’s) στο South BankUniversity του Λονδίνου, στη “Διεθνή Επιχειρηματικότητα”.


Επαγγελματικά κινήθηκε επί 25ετία ως διοικητικό στέλεχος Επιχειρήσεων και Οργανισμών στον τομέα υπηρεσιών, στην Ελλάδα και στην Αγγλία (Αντασφαλιστική Εταιρεία "KOUMBAS REINSURANCE  BROKERS  S.A.", Αθήνα και Ναυτιλιακή Εταιρεία "OFFSHORE OIL SERVICES (U.K.) LTD", Λονδίνο). Από το 1994 ζει μόνιμα και εργάζεται στη Μυτιλήνη. Αρχικά στην Ε.Τ.Α.Λ. Α.Ε. ως διευθυντής & συντονιστής του αγροτουριστικού προγράμματος “LEADER”, ακολούθως στη “NEL LINES” ως αναπληρωτής διευθυντής & υπεύθυνος marketing και στη συνέχεια στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου ως διευθυντής & συντονιστής του επιχειρησιακού προγράμματος “Γραφείο Βιομηχανικής Αλλαγής”.

Από το 2001, εργάζεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως ειδικός επιστήμων με ειδικότητα “Marketing & Επιχειρησιακή Έρευνα”, με αρμοδιότητες ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας της περιοχής, μέσω ειδικών δράσεων – projectsπου αφορούν κατά μείζονα λόγο στην προώθηση προϊόντων & επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποσπασματικά έχει  εμπλακεί επίσης και σε ορισμένες μεμονωμένες δράσεις τουριστικού marketing (αφορούν κυρίως το άνοιγμα των τουριστικών αγορών Τουρκίας, Σερβίας, κ.α. στη Λέσβο). Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα, είναι διευθυντής του νεοσύστατου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., ο οποίος αποτελεί ένα δίκτυο σύμπραξης & συνεργασίας μεταξύ Π.Β.Α., Δήμου Λέσβου και κοινωνικών εταίρων παλλεσβιακής εμβέλειας.  

Παράλληλα επί 25ετία διδάσκει ως εισηγητής σε επαγγελματικά σεμινάρια δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών, με γνωστικά πεδία εισηγήσεων: marketing, τουριστικό marketing, προώθηση πωλήσεων & έρευνα αγοράς, διεθνές εμπόριο, διοίκηση επιχειρήσεων, τουριστική οικονομία, αγγλική ορολογία marketing, κ.ο.κ.    

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου (1997 – 2001), ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου (2002 – 2005), διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο μέσω της στενής συνεργασίας του με τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, στην αποκάλυψη των γνωστών σκανδάλων, που ακόμη ταλανίζουν τους μετόχους και την κοινωνία της Λέσβου.

Από το 2007 μέχρι το 2014, δραστηριοποιήθηκε ενεργά με τα διοικητικά του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου του νησιού, του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, από τις θέσεις, τόσο του Τεχνικού Συμβούλου Marketing, όσο και του Γενικού Γραμματέα.
    
Την τετραετία 2003 – 2006 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης, με την πλειοψηφούσα παράταξη “ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης (Δ.Ε.Τ.Α.Μ.), η οποία δημιουργήθηκε χωρίς καμία θεσμική υποχρέωση, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του τουρισμού σε κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Έχοντας θέσει με ελάχιστους πόρους σημαντικές βάσεις, προκειμένου η Μυτιλήνη να γίνει “τελικός προορισμός”, το πλούσιο έργο της διεκόπη το 2007, όταν απεχώρησε από το Δήμο Μυτιλήνης.
Από το 2015 έως το 2019, διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αφού εξελέγη πρώτος σε ψήφους, στο Συμβούλιο της Δ/Κ Μυτιλήνης, με το συνδυασμό “Μόνο για τη Λέσβο”, του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.  

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019)