Όλα έτοιμα για τον αυριανό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας Μυτιλήνης-Όλο το πρόγραμμα εορτασμού (pics,vid)


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες για την Ιερά Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας Μυτιλήνης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη θα εορταστεί στην Λαγκάδα Μυτιλήνης η πρώτη μεγάλη Θεομητορική εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και Αγιασμός ενώ το απόγευμα μετά την ακολουθία στις 18:30 του Μεγα Εσπερινού της απόδοσης της εορτής την Λαμπροπαρασκευή θα ακολουθήσει πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Λαγκαδας.

Στο τέλος και μετά την επιστροφή της εικόνας στην θέση της στην εκκλησιά της Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας θα γίνει το πατροπαράδοτο έθιμο του κάψιμο του Ιούδα (Οβριού) με χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα ενώ πριν το κάψιμο χορευτικά τμήματα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Το LesvosPost.com για ακόμα μια χρονιά θα καλύψει όλες τις αυριανές εκδηλώσεις το απόγευμα στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας από τον Μεγα Εσπερινό, την λιτανεία έως το κάψιμο του Οβριού.

Κλειστά τα καταστήματα στην Μυτιλήνη θα παραμείνουν το απόγευμα αυριο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Πέμπτη 02/05

18:00: Πανηγυρικός Εσπερινός... 

Παρασκευή 03/05

7:30 - Ορθρος και Θεία Λειτουργία 

18:00 - Μεθεορτιος Αρχιερατικος Εσπερινος

19:00 - Ιερά Λιτάνευση της Εικονας

20:30 - Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών  και Παραδοσιακό Κάψιμο Ιούδα. 

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν:

ΦΩΤΟ: Μίμης Σταυράκης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από τις περσινές εκδηλώσεις