Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος της Πανώλης του πολιούχου της Μυτιλήνης Αγ. Θεοδώρου (PICS, VID)


Πλήθος κόσμου και φέτος γιόρτασε την ανάμνηση του μεγάλου θαύματος του πολιούχου Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.

Photoshooting, video / Stratis Makrodoulis

Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και πάλι στις 19 Μαΐου στην πόλη της Μυτιλήνης ἡ ανάμνηση του θαύματος της Πανώλης του Αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του οποίου η τίμια κάρα του με το αφθαρτο σκήνωμά του φυλάσσεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης.

Κατά την παραμονή της εορτης τελέσθηκε Πανηγυρικός Aρχιερατικός με τη συμμετοχή πολλών ιερέων, τον οποίων προεξήρχε ὁ Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, οποιος καί κήρυξε.


Ανήμερα τις Eορτης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μυθημνης κκ Χρυσόστομο με τη συμμετοχή Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών, τον πρεσβυτέρων τοῦ Ναοῦ, άλλων πρεσβυτέρων και ενός διακόνου.


Στο εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της θειας λειτουργιάς πραγματοποιήθηκε λιτανεία του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης προς την προκυμαία όπου τελέστηκε τρισάγιο με την συνοδεία της μπάντας της 98 ΑΔΤΕ. Στην κεφαλή την πομπής παιδιά από σχολεία της Λέσβου παρέλασαν με ένα κρίνο στο χέρι τους. Στην λιτανεία συμμετείχε και το χριστιανικό κέντρο νεότητας.