Συνεχίζεται η αυτοκρατορία της Γέρας


Αφού το πήρε και φέτος, πότε θα το χάσει?

Η Γέρα πανηγύρισε άλλον ένα τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών, το πέμπτο συνεχόμενο και το δέκατο συνολικά από το 2006 και μετά, χτίζοντας μια αυτοκρατορία που δύσκολα μπορεί να απειληθεί.

Η νίκη της με 58-48 στον δεύτερο τελικό απέναντι στον Αιολικό, ήταν η επιβράβευση μιας χρονιάς δύσκολης για την ομάδα του Βασίλη Ανδριώτη, η οποία εμφανίστηκε πιο ευάλωτη από ποτέ. Με μικρό ρόστερ και αρκετά προβλήματα που ανέκυψαν κατά την διάρκεια της σαιζόν, η Γέρα αμφισβητήθηκε όσο ποτέ άλλοτε, έχασε και στην κανονική διάρκεια παιχνίδια αλλά και στα play of, ωστόσο αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Έτσι για μια ακόμη χρονιά πανηγύρισε τον τίτλο, ίσως τον πιο γλυκό από όλους, λόγω των δυσκολιών και του ανταγωνισμού. Γιατί πέρα από τους πρωταθλητές, υπήρχαν και ομάδες όπως ο Αιολικός που πάλεψε μέχρι τέλους και έχασε την ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή, την οποία πλησιάζει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο.

Πλέον το ενδιαφέρον της Γέρας στρέφεται στα μπαράζ ανόδου που θα γίνουν στις 23 Ιουνίου στην Αθήνα.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ - ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (48-58) Διαιτητές: Μαριγλή - Ζηρόπουλος Ημίχρονο: 24-35 Δεκάλεπτα: 16-18, 8-17, 8-7, 16-16

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Γκούμας): Κούκουρας 12, Ξεντές 8, Μπελεκούκιας 5(1), Τζουραμάνης 3(1), Ιωαννίδης 10(2), Σωτηρόπουλος 2, Σταμούλης 8, Χορέβας, Κοσμάς, Μπαχούρος ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Μπουρούς 17, Λινάρδος 7, Καραδόπουλος 13(1), Ζεστός Ι. 14, Μπουμπουλέντας 4, Σίμος 1, Κοπάνου 2, Βουρλιώτης, Πετρογιάννης