Απάντηση Αστυρακακη στο LesvosPost


Μετά το άρθρο με τίτλο «Λέσβος-Εκλογές 2019: Προεκλογικός αγώνας από θέσεις ευθύνης….και με δημόσιο χρήμα» που υπογράφει ο κος Στεφάνου (Δ/ντης του LesvosPost) αν και δεν ανέφερε ονόματα και άτομα προσωπικά ο κος Αστυρακακης μας έστειλε την δική του απάντηση.

Αναλυτικά:     

Κύριε Στεφάνου, χρόνια πολλά σε εσάς και στους αναγνώστες σας.

Χαίρομαι που αναφέρετε πως το δημοσίευμά σας με ευνοούμενους υποψήφιους  - εξαιτίας των δημόσιων θέσεών τους -  δεν αφορά εμένα και σας ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, διότι είναι προεκλογική περίοδος.

Και πώς να με αφορά άλλωστε όταν:

1ον. Ως Αντιδήμαρχος δεν έχω αντιμισθία. 
2ον. Δεν χρησιμοποιώ τηλέφωνο του Δήμου ως Αντιδήμαρχος (είμαι ο μόνος).
3ον. Δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο του Δήμου για να κινούμαι.
4ον. Δεν χρησιμοποιώ το γραφείο μου ως προεκλογικό κέντρο, αφού όλη η παράταξη έχουμε ενοικιάσει εκλογικό κέντρο στο Φανάρι.
5ον. Δεν είμαι αυτός που έβγαλε πολιτική ομιλία την ημέρα της Ανάστασης, από εξέδρα εκκλησίας.
6ον. Είμαι εκλεγμένος από τον κόσμο και έχω από τη δημοκρατία μας ένα θεσμικό ρόλο να επιτελέσω έως την 1η Σεπτέμβρη του 2019. Μέχρι τότε θα ασκώ τα καθήκοντά μου κανονικά και θα συνεχίσω να πραγματοποιώ θεσμοθετημένες δράσεις που προβάλουν  τον τόπο μας.
7ον. Το φυλλάδιο που έχω βγάλει αναφέρεται σε ένα έργο που έχω και έχουμε επιτελέσει, καθώς και σε προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Το ότι τέτοιο προγραμματικό φυλλάδιο δεν διαθέτουν άλλοι συνδυασμοί, αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα για εμένα αλλά δυστύχημα για τον τόπο μας , αφού φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν Δημοτικές εκλογές με στρατηγική αντιπαράθεσης κομμάτων  σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής και Βουλευτικών εκλογών.

Οι διαφημίσεις εξάλλου που κοστίζουν, - σε εφημερίδες και σε sites όπως το δικό σας- άλλων δημοτικών παρατάξεων , «σφυρίζουν».

8ον. Δεν έχουμε πίσω μας κάποιο κόμμα και κανέναν βουλευτή να μας φτιάχνει το ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιό μας είναι βγαλμένο μέσα από την κοινωνία και αντιπροσωπεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Μόνο ευνοϊκές δεν είναι οι συνθήκες για εμάς σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αλλά μας γεμίζει αισιοδοξία η εμπιστοσύνη του κόσμου και η αποδοχή του ψηφοδελτίου και των θέσεων μας.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κώστας Αστυρακάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης