Ελαιόλαδο κάνναβης και στην Λέσβο;- Ενημερωτική εκδήλωση στα Βατερα


Πρωτοβουλία για Νέους Αγρότες σχετικά με τη Βιομηχανική/Φαρμακευτική Κάνναβη, με ορίζοντα σποράς την Άνοιξη 2020.

Σας μεταφέρουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συνεδριακού Κέντρου και Βιβλιοθήκης για τα Θεραπευτικά Φυτά της Λέσβου (LPMCCL) :

Ανοιχτή Πρόσκληση για Νέους Αγρότες. σχετικά με τη διεθνώς αναδυόμενη αγορά της κάνναβης, τα προϊόντα της βιομηχανικής κάνναβης και τον τουρισμό ομορφιάς με προϊόντα κάνναβης. Θα διατεθούν σπόροι από επαγγελματίες χορηγούς.

Το Συνεδριακό Κέντρο και Βιβλιοθήκη για τα φαρμακευτικά φυτά της Λέσβου ανακοινώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης για Νέους Αγρότες της Λέσβου, που αποβλέπει στην καλλιέργεια νόμιμου ελληνικού σπόρου και παραγωγή ελαίου κάνναβης πλήρους φάσματος, με σκοπό τη μίξη του με ντόπιο ελαιόλαδο. To προϊόν, ένα μοναδικό “βρώσιμο ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με έλαιο κάνναβης”, θα προορίζεται κατ’ ευθείαν για εξαγωγές ως εκλεκτό “Εμπλουτισμένο Βρώσιμο Ελαιόλαδο Λέσβου”, αυξάνοντας τις πηγές εισοδήματος των καλλιεργητών.

Παρουσιαστής: Τζερόμ Πόιντον / Διαχειριστής του LPMCCL

Προσκεκλημένος ομιλητής: “Cannabis Patient Care” / Μπεν Χόρνερ, Εκδότης & Αρχισυντάκτης του περιοδικού: Michigan Medical Marijuana Report  (2010) / Ιδρυτής του Michigan Organics Medical Marijuana Dispensary, Φλιντ, Μίσιγκαν (2011)

Ώρα:  12 το μεσημέρι
Ημερομηνία: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Χώρος: στο καφέ του Χάρη (παραπλεύρως του Ζούρου) – Βατερά, Λέσβος

Επικοινωνία: LesvosPlantMedicineLibrary@gmail.com / LPMCCL @ Facebook / Τζερόμ Πόιντον
Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί το τρίτο στάδιο της προσπάθειας του Συνεδριακού Κέντρου και Βιβλιοθήκης για τα Θεραπευτικά Φυτά της Λέσβου (LPMCCL) που είναι μια νεοφυής ψηφιακή βιβλιοθήκη αφιερωμένη στα θεραπευτικά φυτά.

Στόχος του LPMCCL είναι να δημιουργήσει ψηφιακή πρόσβαση σε ιστορικά κείμενα και στις πιο πρόσφατες έρευνες, για τους αγρότες, τα παιδιά τους και τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Λέσβο.

H Δράση είναι χωρισμένη σε τρία στάδια:

Στάδιο 1 (Ολοκληρώθηκε): Η δράση του LPMCCL παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο βιβλιοθηκονομίας στο Σικάγο, Ιλινόι, ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2017.
Στάδιο 2 (Ολοκληρώθηκε): Παραγωγή και άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά της Σοκολάτας με Φαρμακευτική Κάνναβη του LPMCCL. Τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για τις απολαβές των εργαζομένων της βιβλιοθήκης:
Στάδιο 3: Πρωτοβουλία για Νέους Αγρότες σχετικά με τη Βιομηχανική/Φαρμακευτική Κάνναβη, με ορίζοντα: σπορά την Άνοιξη 2020.
Μπορείτε να δείτε εδώ ένα δημοσίευμα σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή και τον τόπο: Vatera (2011)

Ώρα:  12 το μεσημέρι
Ημερομηνία: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Χώρος: στο καφέ του Χάρη (παραπλεύρως του Ζούρου) – Βατερά, Λέσβος