Μιχάλης Μαμάκος : «Κάναμε την έκπληξη θα κάνουμε την ανατροπή»


Σε μια λιτή τελετή και παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και στελεχών του Συνδυασμού «Αλλάζουμε τον τόπο μας», πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αγιασμός στο εκλογικό κέντρο του Μιχάλη Μαμάκου.

Ο πατήρ Αθανάσιος Γιουσμάς και ο πατήρ Κλεάνθης Αδαλής   τέλεσαν τον Αγιασμό, ενώ αμέσως μετά ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης απεύθυνε  χαιρετισμό, τονίζοντας πως ο συνδυασμός του έχει κάνει ήδη την έκπληξη και θα κάνει και την ανατροπή:

«Από σήμερα πορευόμαστε με τις ευλογίες του Θεού για να δώσουμε την μάχη μας και να διεκδικήσουμε τον Δήμο Μυτιλήνης, σε μια συγκυρία που το νησί μας περνά δύσκολες στιγμές, με την κρίση, με το μεταναστευτικό και με όλα όσα μας βαραίνουν καθημερινά. Είμαι πολύ περήφανος γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους οι οποίοι έχουν όραμα, επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνθρωποι με πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και προσφορά στον τόπο μας. Βρεθήκαμε όλοι μας με ένα κοινό στόχο.  Να βγάλουμε αυτόν τον τόπο μπροστά. Και βέβαια το όνομα του Συνδυασμού μας δεν είναι απλά Αλλάζουμε τον τόπο μας, αλλά αλλάζουμε για να ζούμε στον τόπο μας, εμείς και τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος μας. Όλες αυτές τις μέρες που περιοδεύουμε στα χωριά και στις γειτονιές, βλέπουμε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα του κόσμου. Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύονται. Και μας εμπιστεύονται γιατί είμαστε αληθινοί, αυτά που λέμε είναι η πραγματικότητα, μας έχουν ζήσει άλλωστε στο παρελθόν, μας έχουν κρίνει και τώρα θα πρέπει να μας συγκρίνουν. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα μας δίνει δύναμη και ελπίδα για το αύριο. Μείνανε δυο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές και άλλη μια μετά. Και λέω μετά, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε η μεγάλη δύναμη που έκανε την έκπληξη και θα κάνει και την ανατροπή. Μιλάμε με τον κόσμο, τον κοιτάμε στα μάτια και αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο. Δεν κάναμε εγκαίνια, δεν καλέσαμε κόσμο,  θέλαμε να πάρουμε την ευλογία του Κυρίου γιατί είμαστε Χριστιανοί και δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε επικοινωνιακές φιέστες. Πρέπει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν το όραμα μας, να μάθει ο κόσμος ποίοι είμαστε, το πρόγραμμα μας και να μας δώσει την νίκη».

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Μαμάκος και οι υποψήφιοι έδωσαν το παρών στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ, με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη.