Στην Μυτιλήνη η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά- Μίλησε για την ενίσχυση του Δικτύου Μουσείων Λέσβου”


Στην ανάγκη ενίσχυση του Δικτύου των Μουσείων της Λέσβου αναφέρθηκε στο μήνυμα της η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Σε δήλωσή της στην κάμερα της ΕΡΤ, μέσα από το Μουσείο Θεόφιλου, η Μυτιληνιά στην καταγωγή Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στα δύο «δίδυμα μουσεία», Teriade και Θεόφιλου, «που ο επισκέπτης μπορεί να έχει μια εικόνα της βαθιάς λαϊκής ζωγραφικής του Θεόφιλου και δίπλα να δει την Ευρωπαϊκή διάσταση. Υπάρχει μια οικονομία δυνάμεων και ένας πλούτος, μια έκρηξη νοημάτων που έρχεται από τον πολύ σημαντικό αυτό εικαστικό πλούτο. Η Μυτιλήνη είναι πολύ τυχερή που έχει αυτά τα δύο μουσεία, ταυτόχρονα με τα άλλα μουσεία που έχει το νησί, το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους και το Μουσείο Ιακωβίδη.”

Νωρίς το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού μετέβη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η τέχνη του Ψηφιδωτού» για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού «ένα μουσείο δικαιώνεται μέσα από τα μάτια και την συμμετοχή των παιδιών, διότι φτιάχνονται μωσαϊκά μπορεί να κατανοήσεις την τέχνη, τα μηνύματα που φέρνει από την αρχαιότητα». Η Υπουργός στις 5 το απόγευμα θα επισκεφτεί το Μουσείο- ελαιοτριβείο Βρανά, στο Παπάδο της Γέρας.

Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση “Δεν είναι όλα εφήμερα”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, όπου θα παρουσιαστεί το έργο 10 φορέων μέσα από 11 βίντεο, από τις Εφορείες αρχαιοτήτων και τα Μουσεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στη Λέσβο την Κυριακή 19 Μαΐου, με επίσκεψη στις 11 το πρωί στο απολιθωμένο δάσος και στο Μουσείο του, στο Σίγρι, ενώ στις 12:30 θα μιλήσει με Προέδρους κοινοτήτων της περιοχής και πολιτιστικούς φορείς.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ