Ταξιάρχης Βέρρος: «Είμαστε εδώ για τον τόπο μας, το κοινό μας σπίτι και προπάντων για το αύριο των παιδιών μας»


Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για  το τέλος της προεκλογικής περιοδου.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας προεκλογικής διαδρομής που ξεκίνησε, πριν από 3 μήνες, από μια αρχική συνάντηση 80 ανθρώπων.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η συγκρότηση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Μαζί, από την αρχή”. 

Αυτή η σύνθεση ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της  διαδικασίας που είχε ξεκινήσει πριν 2 χρόνια με την δημιουργία της συντονιστικής επιτροπής για την διάσπαση του ενιαίου δήμου Λέσβου. Μιας διάσπασης που πολλοί αγωνίστηκαν για να γίνει πραγματικότητα.

Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτήθηκε από ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές διαδρομές αλλά κοινή και βαθιά την πεποίθηση για την επιτακτική ανάγκη ανόρθωσης του τόπου μας.

Με αξιοπρέπεια, σεβασμό στον υποψήφιο και μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες άλλων εποχών που δεν τιμούν κανέναν. Οι ξεπερασμένες λογικές των υποσχέσεων που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών δεν οδηγούν πουθενά.

Αντιμετώπισα και αντιμετωπίσαμε μια επιχείρηση λάσπης και εξόντωσης με  πρωτοφανή μέσα και πρωτοφανή σφοδρότητα . Δεν υποκύψαμε και κρατήσαμε το δημοκρατικό μας ήθος ψηλά.

Από τις συνεχείς συναντήσεις, τις καθημερινές κουβέντες  από χωριό σε χωριό  κρατώ ως αυριανή παρακαταθήκη το ανοιχτό καλωσόρισμα και το θετικό χαμόγελό της ελπίδας ότι κάτι θα αλλάξει, επιτέλους, στην Κεντρική, Βόρεια και Δυτική Λέσβο. 

Στα χωριά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει και άλλο μοντέλο διοίκησης. 

Ότι θα αγωνιστούμε για αυτή την αλλαγή με όλες μας τις δυνάμεις. Κόντρα στην χειραγώγηση των κομμάτων, κόντρα στις επιταγές κομματικών παραγόντων, κόντρα σε κάθε δουλεία που βλέπει τον δήμο, τον  δημότη και την φήφο του ως εργαλεία για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Είμαστε εδώ για τον τόπο μας, το κοινό μας σπίτι και προπάντων για το αύριο των παιδιών μας.

Έχουμε τον προγραμματικό σχεδιασμό, τα ικανά πρόσωπα, τις ικανές συνεργασίες και είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θα ήθελε να συνταχθεί μαζί μας για την ανόρθωση του τόπου  και την  πορεία του στον 21ο αιώνα. Δεν μπορούμε να φύγουμε μπροστά με τις μεθόδους του 1960.

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, τον Άρη Ελευθερίου για την ενθάρρυνση και την συνεχή στήριξη της υποψηφιότητάς μου από την αρχή, τους υποψήφιους συμβούλους μου για την τιμή να συνταχθούν μαζί μου, την ομάδα υποστήριξης που με ανιδιοτέλεια εργάστηκε εντατικά για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Την Κυριακή ψηφίζουμε. Είναι η δική σας ώρα. 

Η ώρα της δημοκρατικής ευθύνης του καθενός μας για την αυριανή πορεία του νέου δήμου.

Η επιλογή της  πρώτης δημοτικής αρχής του Δήμου  Δυτικής Λέσβου, που θα αναλάβει την οικοδόμησή του, είναι στα χέρια σας.

Η ψήφος είναι σφαίρα. Μία μόνο στην θαλάμη για τον καθένα μας.. Την καρφώνουμε στο στόχο και κερδίζουμε την μάχη ή την εξωστρακίζουμε άστοχα και χωρίς επιστροφή.

Ας μην επιτρέψουμε να μας ξεπεράσει η μοναδική αυτή ευκαιρία για άλλη μια φορά.

Ψηφίζουμε για το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον του νέου δήμου.

Ελπίζω την επομένη των εκλογών να συναντηθούμε στην θεμελίωση του νεόυ δήμου όλοι “μαζί, από την αρχή”.»