Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών των Πανελληνίων Εξετάσεων


την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών των Πανελληνίων Εξετάσεων, που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 20 Ιουνίου 2019 στα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς της, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών και τον ορθό και υπεύθυνο τρόπο διαχείρισης ενδεχομένων κρίσεων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Στο κάλεσμά μας για συνεργασία ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη προθυμία το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πιο συγκεκριμένα η Παιδοψυχίατρος, κα. Μήλτσιου Ελένη, καθώς και οι εκπαιδευμένοι διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Για πρώτη φορά υλοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία, εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν μια ιδιαίτερα  στρεσογόνα περίοδο στη ζωή των εφήβων και τους καθιστά ευάλωτους σε αγχογόνα περιστατικά.

Ως εκ τούτου, σκοπός της Υπηρεσία μας είναι οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και να είναι σε θέση να προσφέρουν πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έκτακτα περιστατικά που ενδεχομένως προκύψουν.