Ασφαλιστικά μέτρα για την διακοπή των εργασιών της αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ Λέσβου


Δελτίο τύπου της περιφερειακής Επιτροπής Εργαζομένων ΚΥΤ Λέσβου που αφορά στις εργασίες αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ.

Οι εργαζόμενοι/ες στο ΚΥΤ Λέσβου με λύπη πληροφορηθήκαμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών της αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ Λέσβου.

Τα λύματα εξακολουθούν να ξεχειλίζουν στην είσοδο του Camp. Οι φιλοξενούμενοι στο camp ζουν πάνω στα λύματα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία εισέρχονται στο χώρο εργασίας πατώντας μέσα σε αυτά, οι δε εργαζόμενοι στην είσοδο υπομένουν τη δυσοσμία των λυμάτων καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, το έργο θα ολοκληρωνόταν μέχρι τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι ήλπιζαν να μη περάσουν άλλο ένα καλοκαίρι υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες εργασίας, μια και με τη ζέστη το πρόβλημα της δυσοσμίας επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι για την υγεία αυξάνονται.

Η διακοπή των εργασιών, η οποία πιθανώς προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή προεκλογική κρίση, υποβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του ΚΥΤ Λέσβου που έτσι κι αλλιώς εργάζονται σ’ ένα «δύσκολο» περιβάλλον.

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας και να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή από όλους και να βελτιώσει τις συνθήκες  διαβίωσης τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ Λέσβου.