Η "Δημοκρατική Μυτιλήνη" για το τέλος της προεκλογικής περιόδου: "Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα…»


Μήνυμα για το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες της Μυτιλήνης,

Πριν μήνες όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην προεκλογική εκστρατεία για την Κοινότητα της Μυτιλήνης, ξεκινήσαμε την προσπάθεια με ένα όραμα. Μια αναπτυγμένη Μυτιλήνη των πολιτών, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Μια Μυτιλήνη που θα έχει τη θέση που της αξίζει στο Αιγαίο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες που δεν ήμασταν επαγγελματίες πολιτικοί παράγοντες, αλλά απλοί εργαζόμενοι, συγκροτήσαμε την παράταξη πολιτών της Κοινότητας  «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε πως αγωνιζόμαστε να μην χαθεί η πόλη που αγαπάμε και οι αξίες που μας έκαναν κάποτε περήφανους για αυτήν. Πως στολίδι της πόλης δεν είναι μόνο το λιμάνι και η πλατεία Σαπφούς, αλλά οι γειτονιές της. Πως στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, την αξία της κάθε γειτονιάς και των ανθρώπων της. Να βγούμε όλοι μαζί από την εικόνα της εγκατάλειψης, αλλά και του κάθε μικρού ή μεγάλου συμφέροντος που όλα δείχνουν πως κάνει    ό, τι θέλει.

Επεξεργαστήκαμε και δημοσιοποιήσαμε ένα πρόγραμμα με το οποίο φωνάξαμε πως θέλουμε πίσω τις γειτονιές μας. Θέλουμε πίσω τις γειτονιές μας με επισκέπτες, αλλά προπάντων με νέους κατοίκους. Θέλουμε μια «νέα Λεσβιακή Άνοιξη», να ξανακάνουμε την πόλη μας κέντρο πολιτισμού, αφετηρία ιδεολογικών και καλλιτεχνικών κινημάτων, εφαλτήριο πρωτοπορίας.

Αντισταθήκαμε από την πρώτη μέρα, κρατώντας ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής ηθικής, στις προκλήσεις, στις διχαστικές φωνές, στις στρεβλώσεις, στον φόβο, στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία.
Σήμερα, το κεφάλαιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου κλείνει και επίσημα, αν και μέχρι το πρωί της Κυριακής, πόρτα-πόρτα, σε κάθε συμπατριώτισσα και σε κάθε συμπατριώτη θα μεταφέρουμε το μήνυμά μας. Το μήνυμα της παράταξης των πολιτών.

Σήμερα, σας καλούμε με την ψήφο σας να συνταχθείτε στην προσπάθειά μας που δε σταματά, αλλά αρχίζει με την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής. Σας καλούμε με την ψήφο σας να βροντοφωνάξετε πως θέλετε μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή, ελεύθερη, πολιτισμένη, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη.

Σας ευχαριστούμε για το ως τώρα ταξίδι.

Την Κυριακή στην κάλπη της Κοινότητας Μυτιλήνης ψηφίζουμε «Δημοκρατική Μυτιλήνη».
Γιατί μη ξεχνάτε:

«Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα
Τις πιο όμορφες μέρες μας

δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα…»