Οι 4 βασικοί άξονες του προγράμματος των Ελεύθερων Πολίτων για την Δ.Κ Μυτιλήνης


Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου

 Στο ξενοδοχείο «Ελύσιον» της πόλης μας παρουσιάστηκε στις 13/5/2019 το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Παρουσία πολλών φίλων του συνδυασμού, αναφέρθηκε:

«Σε λίγες μέρες θα αποφασίσουμε με την ψήφο μας ποιοι θα διαχειριστούν για τα επόμενα χρόνια τις τύχες της πόλης μας.

Όπως βλέπουμε, όπου και να γυρίσουμε το βλέμμα μας, η πόλη μας δεν είναι αυτό που ξέραμε.
Η ζωή μας άλλαξε. Εκτός από την οικονομική κρίση, το κέντρο της Μυτιλήνης και οι γειτονιές της υποχρεώθηκαν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό από παράνομους μετανάστες.

Μια κατάσταση που μας επιβλήθηκε χωρίς να μας ρωτήσει κανένας. Άλλοι, ως συνήθως, αποφάσισαν για μας. Κανένα τοπικό δημοψήφισμα, καμία διαβούλευση, καμία ανοιχτή συζήτηση δεν έγινε, ώστε να κατατεθούν προτάσεις από τους πολίτες της Μυτιλήνης, τη στιγμή που το πρόβλημα έπαψε να είναι προσφυγικό και έγινε μεταναστευτικό. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, που έδειξαν ιδιαίτερη και αμέριστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ένιωσαν απειλή, παραγκωνισμό, αδικία και αίσθημα ανασφάλειας.

Σήμερα η πραγματικότητα είναι: βία, εγκληματικότητα, κατάληψη χώρων, προβλήματα όπως δημόσιας ασφάλειας, περιβαλλοντικά, υγειονομικά και στοχοποίηση των πολιτών που αντιτίθενται στην παγιωμένη αυτή κατάσταση. Εδώ μας οδήγησαν οι επιλογές της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών,των ΜΚΟ και των λοιπών επαγγελματιών αλληλέγγυων, που δρουν ανεξέλεγκτα και ηγεμονικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για τα καθημερινά μας προβλήματα, με τα οποία δεν ασχολήθηκαν οι μέχρι σήμερα τοπικοί ιθύνοντες, αποφασίσαμε να είμαστε υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, για το τοπικό συμβούλιο Μυτιλήνης».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:

1. Αλβανόπουλος Κωνσταντίνος του Παντελή
2. Αλεξανδρής Στυλιανός του Θεμιστοκλή
3. Αυγουλαδάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
4. Κάβουρας Δημήτριος του Ιγνατίου
5. Καραγεωργίου Βασιλεία (Βίκυ) του Αλεξάνδρου
6. Καρακωνσταντής Ευστράτιος του Μάρκου
7. Καρτάλη – Βέτσικα Μαριάνθη του Παναγιώτη
8. Παπαγιαννίδης Νικόλαος του Βασιλείου
9. Πουλέλλης Χριστόφας του Δούκα
10. Σινάνη Ιωάννα του Χαράλαμπου
11. Ταλλά-Πελέκου Αγγελίτσα του Μπαχαράκη
12. Φανάρας Θωμάς του Αξιώτη
13. Χατζησάββα Μαρία του Αντωνίου

Τα 4 σημαντικότερα θέματα, που αναπτύχθηκαν εκτενώς, είναι: 1. Μεταναστευτικό & Ασφάλεια, 2. Ανάπτυξη & Τουρισμός,3. Ποιότητα ζωής, 4. Πολιτισμός & Αθλητισμός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λεωνιδάκη Ντίνα και Χατζηκομνηνός ‘Αρης (του συνδυασμού «’Αλμα Ανάπτυξης» του Κώστα Μουτζούρη, για την Περιφέρεια) και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλακάκης Δημήτριος, Γιαννάκα-Βασιλούδη Εριφύλη, Κεφαλά Μαριάνθη, Πλειανθίδη Μαρία και Τσακύρης Παναγιώτης (του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» του Στρατή Κύτελη, για το Δήμο Μυτιλήνης). Εκ μέρους της Εκκλησίας το παρών έδωσε ο ιερέας π.Ελευθέριος Πινάκης.