Με μεγάλη επιτυχία το 2nd Lesvos Gravel Adventure Weekend


Την Κυριακή 12/5/2019 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το 2ο Lesvos Gravel Adventure Weekend που είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 10/5 το πρωί από τη Μυτιλήνη.

Οι τολμηροί αναβάτες αφού διήνυσαν σχεδόν 340 χιλιόμετρα δύσκολου χωμάτινου τερέν, με πάνω από 19 ώρες συνολικά πάνω στη σέλα, αφού ξόδεψαν κατά προσέγγιση 13.500 θερμίδες και ανέβηκαν συνολικά υψομετρικά πάνω από 5.000 μέτρα, κινήθηκαν με μέση ταχύτητα πάνω από τα 17 χιλιόμετρα και κάλυψαν (μαζί με τις στάσεις) την απόσταση σε λιγότερο από 3 μέρες.

Είναι μια βόλτα ψυχαγωγικού χαρακτήρα μακριά από το αγωνιστικό άγχος και μπορείς να απολαύσεις τη φύση που είναι ομορφότερη από ποτέ τώρα την άνοιξη στη Λέσβο, με τον καιρό στην καλύτερή φάση του χρόνου.

Με την πρώτη μέρα να ξεκινά από Μυτιλήνη, κατευθύνθηκαν γύρω απ τον Όλυμπο κατέβηκαν Βατερά, από κει Σκάλα Πολυχνίτου με τερματισμό Σκάλα Καλλονής 113 χιλιόμετρα, 6:15 ώρες πετάλι, 1370 υψομετρικά για αρχή... και τη μέση ταχύτητα να ξεπερνά τα 18 χλμ αυτή την πρώτη μέρα.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε από Καλλονή, κινήθηκαν προς Παράκοιλα, πέρασαν από τις παραλίες Μάκαρας, Ποδαράς και Ταβάρι, μέχρι που έφτασαν στη Σκάλα Ερεσού. Από κει κινήθηκαν παραλιακά (πάντα χωματόδρομο) στον υπέροχο δρόμο που συνδέει την Ερεσό με το Σίγρι και αφού πέρασαν το μακρινότερο προορισμό του νησιού, κινήθηκαν προς την παραλία της Φανερωμένης. Μέσα από μια ακόμα φοβερή διαδρομή πάνω απ τα Λάψαρνα, έφτασαν στο Γαββαθά. Ακολούθησαν την ακτογραμμή και επόμενος στόχος το Σκαλοχώρι. Καλύπτοντας αυτή τη μέρα όλο το δυτικό τμήμα του νησιού έφτασαν στην Άναξο, Πέτρα και τερματισμός στο Μόλυβο. Η 2η μέρα έγραψε 133 χιλιόμετρα, οι ώρες στη σέλα πλησίασαν τις 8, μόλις 2000+μ υψομετρικά, ενώ η μέση ταχύτητα να περιορίστηκε λόγω του δυσκολότερου τερέν πλέον, αλλά και της συσσωρευμένης κούρασης στα 17 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Η 3η μέρα ξεκίνησε από τον υπέροχο παραλιακό χωματόδρομο που συνδέει το Μόλυβο με τη Σκάλα Σκαμιάς. Από κει Μανταμάδος μέσα από υπέροχες εκτός δρόμου διαδρομές, Ασπροπόταμος Μαν-Κάτσα και συνέχεια μέσα από ορεινή διαδρομή για το χωριό Πηγή με τερματισμό Μυτιλήνη και 92 μόλις χιλιόμετρα αυτή την 3η μέρα, 5:30 ώρες στη σέλα, 1500μ υψομετρικά και τη μέση να πέφτει μόλις λίγο κάτω απ τα 17 χλμ/ω.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο διοργανωτής Steffen Streich στο Lesvos MTB μας αποκάλυψε πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρόνο για το 3ο Lesvos Gravel Adventure Weekend μια και αυτό προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου με πολλές συμμετοχές πολύ πιθανόν και εκτός Ελλάδας!

Τέλος να περάσουμε και σε μια είδηση καθώς η συγκεκριμένη βόλτα αποτελεί ταυτόχρονα και την καλύτερη προετοιμασία για τον επόμενο μεγάλο άθλο του Στέφανου. Στις 5 Οκτωβρίου ο Στέφανος ξεκινάει το MOROCCO BIKE-ADVENTURE έναν αγώνα κάτι λιγότερο από 3.000 χιλιόμετρα (λίγα θα πείτε για τη δυναμική του Στέφανου), αλλά ορεινά με χωματόδρομους και μονοπάτια, με συνολικά υψομετρικά κοντά στα 40.000 μέτρα!!! Η συμμετοχή του σ' αυτόν τον αγώνα σίγουρα αποτελεί είδηση μια και είναι ο πρώτος σε αμιγώς χωμάτινο τερέν με τον αμέσως επόμενο αυτόν στην Κούβα στις 9 Φεβρουαρίου του 2020, έναν αγώνα 1200 χιλιομέτρων που διασχίζει την Κούβα απ τη Αβάνα έως το Σαντιάγο ντε Κούβα πάντα σε χωματόδρομους και μονοπάτια!

Steffen Streich: One island, second edition, three days, thousands of sweat drops and one million pictures in our minds ...... this is the LESVOS GRAVEL ADVENTURE !!!
http://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/enimerosi/item/3538-2nd-lesvos-gravel-adventure-weekend-anaskopisi