Με Ποδήλατο στη Δουλειά 2019- Από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 31 Μαΐου σε όλη τη Λέσβο


Από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 31 Μαΐου σε όλη τη Λέσβο, πάμε όλοι στη δουλειά με το ποδήλατό μας.

Βασικά βέβαια μερικοί πάνε κάθε μέρα στη δουλειά με ποδήλατο, απλά αυτός ο φιλικός διαγωνισμός που διοργανώνεται μια φορά το χρόνο από την "ΠοδηλΑττική Κοινότητα", γίνεται για να καταγραφεί πόσοι ποδηλατούν αστικά σε όλη την Ελλάδα, πόσα χιλιόμετρα και πόσες φορές την εβδομάδα. Μέσα απ αυτό θα βγουν κάποια συμπεράσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε πόλη σαν μοχλός πίεσης για περισσότερα αστικά ποδηλατικά έργα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις μικρά χωριά να έχουν δηλωμένους περισσότερους ποδηλάτες απ ότι η δική σου μεγαλούπολη!

Δεν νικάει κανείς, απλά προσπαθούμε να δείξουμε πόσο πολύ κάνουμε ποδήλατο στην πόλη μας, προσπαθούμε να πούμε σ΄ένα παραπάνω φίλο να κάνει εγγραφή, να πάρουμε μια μέρα παραπάνω το ποδήλατο, να γράψουμε μερικά παραπάνω χιλιόμετρα... Στο τέλος του μήνα θα μετρήσουμε ποδηλάτες, πόλεις που πήραν μέρος, μέρες μετακινήσεις, συνολική χιλιομετρική απόσταση που διανύθηκε, λίτρα βενζίνης που δεν κάηκαν, δεν αγοράστηκαν, δεν εισήχθησαν και δεν επιβαρύνθηκε η εθνική οικονομία, όπως και κιλά CO2 που δεν εκλύσαμε!

Μπορείτε όλοι να κάνετε εγγραφή ΕΔΩ  https://biketowork.gr/  

Ήδη υπάρχει καταγεγραμμένος Οργανισμός ο "Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου" και ομάδα το "Lesvos MTB" στην πόλη Μυτιλήνη που μπορείτε να επιλέξτε για να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή τη συμμετοχή μας. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξτε τον δικό σας οργανισμό, προβάλλοντας την επιχείρησή σας ή και να φτιάξτε τη δική σας ομάδα... πάντα όμως γράφοντας χιλιόμετρα για τη Μυτιλήνη (εκτός και αν βέβαια μας διαβάζετε από άλλη πόλη).

Ισχύουν μόνο τα χιλιόμετρα που κάνουμε για την μετάβαση στην εργασία ή στην σχολή όπου σπουδάζετε (φοιτητές - σπουδαστές). Άλλες μετακινήσεις δεν πιάνονται (ψώνια, υποχρεώσεις, βόλτα, προπόνηση κλπ.)

Οι φορείς που έθεσαν τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα τους:

* Δίκτυο ΟΤΑ για την Βιώσιμη Κινητικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο (CIVINET CY-EL)
* Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
* Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF)
Οι υποστηρικτές του διαγωνισμού:
* Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
* Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας
* Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
* Ορθοπεταλιά Κέρκυρας
* Πόλεις για Ποδήλατο
* Περιοδικό ΜΒike
* Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
* WWF
* και πολλοί ακόμα ποδηλάτες και ποδηλατικές ομάδες από όλη τη χώρα

Ευχαριστούμε όλους εσάς που αγαπάτε το ποδήλατο και που το έχετε κάνει μέρος της ζωής σας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να διαδώσει αυτή σας την αγάπη. Αν τα καταφέρει η επιτυχία θα είναι όλη δικιά σας!