ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Μία τυχαία συνάντηση, δύο γενέθλια και μία τούρτα....! » (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Πέμπτη 18 Απριλίου 2019»

ΒΕΡΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ξεκινάμε σήμερα με μια φωτογραφία του συνδυασμού του από την ανεπίσημη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Απουσιάζουν υποψήφιοι αλλά έχει την αξία της. Από κάτω προς τα πάνω Παπούς Κωνσταντίνος, Φραντζής Δημήτρης, Καλογήρου Ελευθερία, πίσω της η Ιωάννα Κατανάκη, Δουρούδη Ταξιαρχία, Ζαχαρούλα Ιωακείμ. Πιο πάνω Δουρούλα Κουκουρουβλή,  Στέλιος Καραντώνης, Τσισκάκης Δημήτριος, Βασλιλης Μιχαλάκης. Συνεχίζουμε Βαρελτζής Απόστολος, Γιαννή-Κοκκινέλη Ασανούλα, Περιβολάρης Νίκος, Καρδαρά Χαριτίνη, Βατή Αφροδίτη, Κουτσού-Πετριτσικλή Ελένη,  Ιορδάνης ιορδάνου, ματθαίου Χρήστος, Αλάνης γιώργος, Θεοφάνου Δημήτρης, Πελέκος Χάρης, Τιτιρέκης Βασίλης, Κώστας κόβρας, Δήσσος παναγιώτης, Αξής Ανδρέας, Κάσσιος Δημήτρης, Χατζηιωάννου Χριστόδουλος, Γελαγώτης Ευστράτιος και ο Ρούσσης Μιχάλης. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο όπου και θα είναι παρών όλοι οι υποψήφιοι και θα εξαγγελθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού για το οποίο εργάστηκαν οι συνεργάτες του Ταξιάρχη Βέρρου.

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Τρεχάτε ποδαράκια! Γίνεται εντατική προσπάθεια να συσπειρωθούν οι Νεοδημοκράτες αλλά τους έχει προλάβει με κινήσεις ματ ο Ταξιάρχης Βέρρος. Τόσο καλά που στέλεχος του συνδυασμού  έκανε μάταιες  προσπάθειες να μετακομίσει στον Δήμο Μυτιλήνης! Οπότε τώρα όλοι μαζί θα πρέπει να τρέξουν τουλάχιστον για ένα καλό ποσοστό στο πρώτο γύρο. Για τον δεύτερο γύρο έχει ο Θεός…ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Σήμερα συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ. Στο Δημαρχείο τον περίμεναν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αλεξίου μαζί με τα μέλη του συλλόγου. Ήταν η πρώτη επίσκεψη υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης στους εργαζομένους οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα τους στον υποψήφιο Δήμαρχο. Κυρίαρχο θέμα των εργαζομένων το σπάσιμο του Δήμου και το μοίρασμα των υπαλλήλων. Ένα θέμα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και εξετάστηκαν τρόποι  προκειμένου να βρεθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λύση. Μεγάλο το πρόβλημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπου η Διευθύντρια της  Μαριάνθη Στυλιανίδου περιέγραψε στον Στρατή Κύτελη. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της καθαριότητας ενώ εξετάστηκαν και μια σειρά από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα περιόδευσε μαζί με στελέχη του συνδυασμού του. Στην διάρκεια της περιοδείας συζητούσε με τους δημότες, άκουγε τα προβλήματα τους ενώ ι συνεργάτες του μοίραζαν το φυλλάδιο του συνδυασμού τους. Σε κάποια στιγμή μάλιστα συναντήθηκε και με τον Στρατή Κύτελη που κι εκείνος μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού του,  περιόδευε στα χωριά του Ευεργέτουλα. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την περιοδεία, ο Μιχάλης Μαμάκος στο τέλος κατέληξε μαζί με τους συνεργάτες του σε ουζερί της περιοχής όπου και η σχετική φωτογραφία

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Μια τούρτα προσέφερε στον υποψήφιο περιφερειακό της σύμβουλο Αντώνη Κατσάνη. Ο τελευταίος γιόρταζε τα γενέθλια του και σε μια στάση της περιοδείας του στο Πλωμάρι, του προσέφερε την τούρτα που βλέπετε και στην φωτογραφία. Το θέμα είναι πόσους ψήφους θα την προσφέρει ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ που δοκιμάζεται σ΄ ένα πεδίο εντελώς διαφορετικό απ΄ ότι ήξερε. Και ενδεχομένως με περισσότερες … ηλεκτροπληξίες!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Μπορεί να μην είναι εμφανής η προεκλογική του εκστρατεία, αλλά δουλεύει.. Έχοντας την υποστήριξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής φιλοδοξεί να διεκδικήσει  την δεύτερη θέση  προκειμένου στο δεύτερο γύρο να κάνει… παιχνίδι με τους απέξω. Μετά την αναμενόμενη παραίτηση Γιώργου Κατζανού (και μην ρωτάτε γιατί ήταν αναμενόμενη….), όλος ο συνδυασμός θα πέσει με τα μούτρα και στον παραδοσιακό τρόπο προεκλογικής περιόδου. Δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει το εκλογικό του κέντρο… 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού του "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" και συγκεκριμένα τους Δέσποινα Βερναδου, Χρήστο Αντωνακέλλη, Ιάκωβο Βρανη, Ιωάννη Μολυβιατη, Κωνσταντίνο Στεφάνου, Ευστρατία Βερναδου, Μαρία Σιταρα και Παναγιώτη Λύμπο, περιόδευσε χτες   στην Δ.Ε Αγιάσου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με την υποψηφία δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε Αγιασου Δέσποινα Βερναδου και με τους παραπάνω υποψηφίους, αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνέχισαν την περιοδεία τους σε διάφορα καταστήματα και καφενεία ακούγοντας και καταγράφοντας τα προβλήματα των δημοτών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το αναγνωστήριο Αγιάσου , όπου και συνομίλησαν με τον πρόεδρο κ. Κλεάνθη Κορομηλα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ; Στον Ευεργέτουλα συναντήθηκαν ο Στρατής Κύτελης και ο Μιχάλης Μαμάκος. Παρά την αμηχανία κάποιων υποψηφίων, οι δύο τους συζήτησαν για τον προεκλογικό τους αγώνα, Κάποιος είπε για κεράσματα μετά αλλά δεν εισακούσθηκε. Οι δυο ομάδες ήπιαν ούζο σε ξεχωριστά καφενεία. Ε να κρατάμε και τα προσχήματα…


ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ Συμπληρώθηκαν δυο ολόκληρα χρόνια από την απώλεια του. Μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του, μια απώλεια για την τοπική κοινωνία, μια απώλεια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δύο απόλυτα επιτυχημένες θητείες ως Δήμαρχος Γέρας, στο πρόσωπο του πρόσβλεπαν πολλοί συμπατριώτες μας για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία.  Η απώλεια του ειδικά τέτοιες προεκλογικές μέρες  μας είναι ιδιαίτερα αισθητή.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Περιοδεία στην Λήμνο πραγματοποιεί τις μέρες αυτές  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Χτες επισκέφθηκε τον Αγροτικό Σύλλογο Ατσικής και συζήτησε με τα στελέχη,  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως δήλωσε: «Η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα επιβάλετε, αποτελεί οικονομικό πυλώνα του νησιού!» Μάλιστα…. Ευκαιρία να πάρουμε και μια εκλογική  γεύση από Λήμνο. Στους δύο παρακάτω Πίνακες καταγράφονται  τα ποσοστά των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών καθώς και τους πρώτους σε σταυρούς.  Παραμένει σταθερός ο Κώστας Αδαμίδης με τον νυν Περιφερειάρχη ενώ ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος θα κυνηγήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Λήμνου.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σήμερα έχει τα γενέθλια του και του ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία κι ευτυχία. Κι επειδή ξέρουμε το επόμενο ερώτημα σας ¨πόσο χρονών είναι» ιδού και η απάντηση. Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1946


ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΩΤΟΥ Είναι υποψήφια στον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου. Γεννήθηκε στη Γέρα δούλεψε στο ΠΙΚΠΑ και στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Λέσβου. Επί σειρά ετών ήταν  μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και σήμερα μέλος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Λέσβου. Παντρεμένη με τον Γιώργο Μήλιο με δύο παιδιά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ