ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Κόντρες. Το αλατοπίπερο της προεκλογικής περιόδου!!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


«Σάββατο 06 Απριλίου 2019»

12η ημέρα προεκλογικής περιόδου…

Καλό Σαββατοκύριακο

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Τους λυπάμαι! Όχι επειδή  δίνουν σκληρό προεκλογικό αγώνα για την κατάκτηση του θώκου. Αλλά γιατί κάποιος απ΄ αυτούς θα εκλεγεί Δήμαρχος! Έχουν καταλάβει άραγε τι τον περιμένει αυτόν που θα εκλεγεί; Χαμόγελα την 1η Σεπτεμβρίου, γκρίνιες στις 2 Σεπτεμβρίου, φαγωμάρες από τις 3 Σεπτεμβρίου. Γιατί δεν θα έχουν μόνο την αγωνιώδη προσπάθεια να στήσουν ένα κολοβό Δήμο καθότι βασικές υπηρεσίες θα εξαρτώνται από άλλον Δήμαρχο! Αλλά και να ικανοποιήσουν  τις προσδοκίες των δημοτών τους οι οποίοι περίμεναν πως και πώς να σπάσει ο Δήμος Λέσβου. Διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διοίκηση Δήμου κι έχουν την εντύπωση ότι από την επομένη θα λυθούν τα όποια προβλήματα. Χώρια που υπάρχει ο φόβος τοπικιστικών αντιπαλοτήτων ως απόρροια της προβληματικής λειτουργίας του Δήμου. Ένα απορριμματοφόρο π.χ. που πήγε Μανταμάδο και δεν πήγε Πολιχνίτο, ενδέχεται να ξεσηκώσει ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Που κάποιες ενδεχομένως να υποδαυλίζονται και από δημοτικούς συμβούλους. Γιατί πόσα απορριμματοφόρα θα έχει ο νέος Δήμος να εξυπηρετήσει τόσα χωριά σε μια τόση απόσταση; Ύστερα πως θα εκτελέσουν κάποια έργα με λίγους μηχανικούς εκ των οποίων οι μισοί μπορεί να κάνουν και μούτρα για την αναγκαστική τους μετάθεση στον Δήμο; Εδώ ο βιολογικός της Καλλονής που ήταν βασικό στοιχείο της προεκλογικής περιόδου της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και δεν ολοκληρώθηκε. Έχουν σκεφθεί ότι η λειτουργία του λιμανιού Σιγρίου και η ολοκλήρωση του νέου δρόμου Καλλονής-Σιγρίου, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία θα είναι δύσκολα να διαχειρισθεί ο νεοσύστατος Δήμος. Ας σταματήσουμε όμως εδώ. Και δεν είναι όλα αυτά καταστροφολογία. Είναι  απλώς μια μικρή αποτύπωση της αυριανής καθημερινότητας των δημοτών Δυτικής Λέσβου…
 
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ  (1) Θ΄ απαντήσει ή δεν θ΄ απαντήσει στην Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία τον έχρισε βασικό της ανταγωνιστή;  Γιατί όμως  ν΄ απαντήσει; Έχει να κερδίσει τίποτα;  Και τον έχρισε έτσι βέβαια γιατί  από τη μια θέλει να ξεχωρίσει από το γκρουπ των «δεύτερων». Και από την άλλη δήθεν  να εκφράσει το προοδευτικό μέτωπο! Φαίνεται πως ο  νυν Αντιπεριφερειάρχης δεν πέφτει στην παγίδα και την αφήνει στον δικό της μονόλογο. Ο οποίος με χαμηλούς τόνους θέλει να επαναφέρει στο κέντρο του ενδιαφέροντος  την καθημερινότητα του πολίτη. Τι να τα κάνεις τα οράματα όταν δεν έχεις τη γνώση και τη δυνατότητα να διαχειριστείς πρωτίστως την καθημερινότητα του δημότη. Άλλωστε πόσες από τις προεκλογικές φανφάρες έχουν πραγματοποιηθεί. Πάρτε τα προεκλογικά φυλλάδια του Δημήτρη Βουνάτσου και του Σπύρου Γαληνού. Διαβάστε τα και πείτε μου τι απ΄ αυτά υλοποίησαν.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ  (2) Τον ρωτήσαμε όμως  ευθέως: «Είστε άφωνος όπως σας κατηγορεί η Εριφύλη Χιωτέλλη;» Κάγχασε. « Τι άφωνος. Εδώ και τριάντα χρόνια … φωνάζω με τους δημότες. Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο ιατρείο μου, στα χωριά που επισκέπτομαι αρρώστους, στην αυτοδιοίκηση,  στο Δήμο παλαιότερα  σήμερα στην Περιφέρεια. Αλλά δεν κατεβαίνω για να τσακώνομαι. Με μετριοπάθεια, σύνεση κι ενότητα που είναι το σύνθημα του συνδυασμού μας, σε κλίμα ηρεμίας θα καταθέσουμε  τις απόψεις μας και θ΄ αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Δημοτική Αρχή.  Ας κρίνουν οι δημότες του Δήμου Μυτιλήνης όλους τους υποψηφίους και ας αποφασίσουν.» Στην φωτογραφία με τον Στρατή Κόρακα και με τον Δημήτρη Βουνάτσο το προηγούμενο φθινόπωρο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Σήμερα το πρωί παραβρέθηκε στην ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου που αφορούσε φορολογικά  θέματα. Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς καθότι και ο ίδιος είναι άνθρωπος της αγοράς. Και βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τα σχέδια του την επομένη των εκλογών. Όπως μας δήλωσε σκοπός του να επιστρέψει στον κόσμο το χαμόγελο του. Ολόκληρη η δήλωση: «Σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στον κόσμο το χαμόγελο του.  Οι πολίτες έχουν περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται τα προβλήματα τους να αυξάνονται και έχουν χάσει το χαμόγελο τους. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος και ξέρουμε τον τρόπο να το πετύχουμε.»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Παναγιώτη Ζαφειρίου. Και ξεκίνησε τις επισκέψεις του στην Συκουντα της Δ.Ε Ευεργετουλα του Δήμου Μυτιλήνης που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Περιόδευσε μαζί με φίλους του σε όλα τα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει τους κατοίκους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως είναι το ιατρείο του χωριού, ο δρόμος προς Αγίους Αναργύρους και Ασώματο, ο δρόμος προς Ιππειος πίσω από το νεκροταφείο Συκουντας και πολλά αλλά. Και βέβαια οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα χωριά του Δήμου.

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ  Απτόητη απ΄ όλα όσα συμβαίνουν συνεχίζει την παρουσίαση του προγράμματος της με αναρτήσεις στο facebook. Πρόγραμμα για θέματα που απασχολούν τους δημότες από τον τουρισμό μέχρι την καθαριότητα.  Από το Σάρλιτζα μέχρι την παραγωγική ανασυγκρότηση.  Και σε μια ανάρτηση της επισημαίνει:   «Είμαστε καθαροί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αφήστε τον παλιό κόσμο πίσω σας. Είμαστε οι ακροβάτες του ονείρου. Η δράση δεν είναι αντίδραση αλλά δημιουργία. Αρνηθείτε τους ρόλους που σας δώσανε. Ο συντηρητισμός είναι συνώνυμο με την αποσύνθεση και την ασχήμια. Ξεχάστε ό,τι σας έχουν μάθει. Αρχίστε να ονειρεύεστε!!!!!!"»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ. Παρέμβαση σχετικά με το απαραίτητο αλλά δύσκολο έργο της Αερ. Γιανναρέλλη έκανε μετά από την ανοικτή επιστολή των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.    Ενα έργο αγκάθι που δεν πας να κάνεις όσες συγκλίσεις θέλεις. Εάν δεν βρεις με τους περιοίκους την χρυσή τομή το έργο τι είδους συγκλίσεις να κάνεις. Και μοιραίως θα υπάρξουν και ρήξεις, δεν γίνεται διαφορετικά. Ο υποψήφιος Δήμαρχος με δηλώσεις του πήρε θέση: «Παρεμβάσεις όπως αυτή στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, που είναι απαραίτητη και επείγουσα, θα πρέπει να δρομολογηθούν με σύγχρονη μελέτη, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεν θα επιτρέψει να μείνει κλειστός ο δρόμος ούτε για μια μέρα, διασφαλίζοντας έτσι «τα προς το ζειν» για χιλιάδες συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ή εξαρτώνται άμεσα από τις δραστηριότητες της περιοχής» . Ένα πάντως είναι το βέβαιο. Ότι θα πήξουμε σε δηλώσεις και θέσεις για το θέμα αυτό.

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λέσβου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο, 13 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Γεν. Γραμματείας υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής   με θέμα «Λέσβος ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά». Θα υπάρξουν  παρεμβάσεις από τον Νάσο Γαλή, παθολόγο, Δούκα Πρωτόγηρο, ψυχολόγο, Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης. Θα κολουθήσει συζήτηση και μουσικό πρόγραμμα από το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ …Παραπληροφορήσαμε χτες! Γιατί ναι μεν θα γίνει η παρουσίαση του συνδυασμού της την Τετάρτη στο Επιμελητήριο Λέσβου αλλά όχι το απόγευμα. Αλλά το μεσημέρι στις 12. Γιατί τότε βολεύει τους Περιφερειακούς υποψηφίους της Σάμου. Ναι γιατί θα είναι οι υποψήφιοι όλων των νησιών και οι οποίοι θα δώσουν τους σάλπισμα νίκης. Θα είναι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας;  Ιδού ένα ερώτημα που μένει ν΄ απαντηθεί…

ΔΙΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Είχε κατεβεί στις προηγούμενες εκλογές με τον Σπύρο Γαληνό και πήρε 429 σταυρούς. Τώρα είναι και πάλι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, κατοικεί στα Μιστεγνά Μυτιλήνης και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά από το 1982 ως κοινοτικός σύμβουλος στην τότε κοινότητα Μιστεγνών. Εκτοτε δίνει το παρών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί όπως τονίζει ο ίδιος: « Στόχος μου το κοινό καλό όλων των συμπολιτών μου με ελπίδα και όραμα πάντα για ένα καλύτερο χωριό ,μια καλύτερη πόλη, έναν καλύτερο Δήμο.»

ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Δεν είναι κακό που φωτογραφίζονται οι υποψήφιοι σε διάφορες συναντήσεις κι εκδηλώσεις του συνδυασμού τους. Κακό  είναι ο τρόπος που το κάνουν. Δηλαδή στήνονται, χαμογελούν και φωτογραφίζονται! Τουλάχιστον ας το κάνουν  φυσικά και … εν ώρα εργασίας!

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ (1) Από σήμερα και κάθε Σάββατο ένα νέο κεφάλαιο στη στήλη μας. Θα εξετάζει σε βάθος την εκλογικές επιδόσεις κάθε Δημοτικής Ενότητας. Σήμερα τιμής ένεκεν στον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου ξεκινάμε από την Αγ. Παρασκευή. Στον πρώτο Πίνακα τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Δ.Ε. Αγ. Παρασκευής. Και στον δεύτερο Πίνακα οι σταυροί που κέρδισαν οι υποψήφιοι στην συγκεκριμένη Δ.Ε. Τι παρατηρούμε; Ότι η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη αλλά και το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του. Η αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο αύξησης στην Ελλάδα. Επίσης ισχυρό ποσοστό εμφανίζει η Χρυσή Αυγή ενώ η πτώση του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανώς ραγδαία. Στους σταυρούς δεν χρειάζεται κι εξυπνάδα για να καταλάβεις κανείς ποιος ήταν πρώτος. Πήρε πάνω από τους μισούς σταυρούς της Δ.Ε. Αγ. Παρασκευής!



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ (1) Συνεχίζουμε. Οι επόμενοι Πίνακες μας εμφανίζουν τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών καθώς και τους σταυρούς που πήραν οι υποψήφιοι στην Δ.Ε Αγ. Παρασκευής. Και στους δύο τελευταίους Πίνακες εμφανίζονται τα ποσοστά των εκλογών για τον Δήμο Λέσβου καθώς και οι σταυροί των υποψηφίων. Στον τελευταίο μικρό Πίνακα φαίνεται το αποτέλεσμα στην Δ.Δ. του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015







ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  Μην ξεχάστε να ψηφίσετε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Θα κρατήσει έως την Δεύτερα 08/04 και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ