ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Όλα τα είχαμε τα …Κοράκια μας έλειπαν!!......» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τετάρτη 03 Απριλίου 2019»

9η ημέρα προεκλογικής περιόδου…

ΣΥΡΙΖΑ Σοκ έπαθαν όταν έμαθαν πως ένας καραμπινάτος ακροδεξιός είχε εισχωρήσει στο ψηφοδέλτιο της Εριφύλης Χιωτέλλη. Πως έγινε; Το όνομα του προτάθηκε από γυναίκα μέλος της Ν.Ε. του κόμματος. Για να μην πλασάρουν την άποψη ότι.. φυτεύτηκε ο συγκεκριμένος.  Πρόταση ήταν! Και χωρίς να εξετάσουν το παρελθόν κι ελλείψει υποψηφίων τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο! Ίσως το γεγονός ότι ήταν πρώην μέλος της ΔΑΠ και τώρα ενεπνεύσθη τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν μια  «γεφυρούλα» στο όλο κλίμα που στήνεται, δίνοντας παράλληλα αυτό για το οποίο αγωνίζονταν. Δηλαδή ο συνδυασμός να μην έχει χρώμα καθαρά ΣΥΡΙΖΑ. Έλα ντε όμως που την πάτησαν! Διότι εάν έκαναν μια μικρή έρευνα που απαιτούντο ειδικά σ΄ ένα πρόσωπο που κατοικεί μακριά από το νησί και δεν είναι γνωστή η κοινωνική του δράση, θα μάθαιναν την προϊστορία του! Γιατί δεν το έκαναν; Από σιγουριά; Από επιπολαιότητα; Από αλαζονεία; Πάντως μόλις απεκαλύφθη το θέμα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε! Και άρχισαν να διατυπώνονται θεωρίες συνωμοσιών και άλλα τέτοια. Ενώ ξαναφούντωσαν μέσα στο κόμμα οι απόψεις περί καθαρότητας και παράλληλα ν΄ αναζητείται εναγωνίως τρόπος  προκειμένου να ξεφύγουν από την καυτή πατάτα. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ Ο αποπεμφθείς υποψήφιος του συνδυασμού της Εριφύλης Χιωτέλλη είχε κάνει πρώτα την εμφάνιση του σε τοπική ιστοσελίδα στις 29 Μαρτίου με άρθρο του που είχε δώσει το ίδιο μέλος της Ν.Ε του κόμματος που τον είχε προτείνει. Θέμα του άρθρου του: «Δημοτικές εκλογές στη Μυτιλήνη».  Με το  εν λόγω άρθρο και με τη γνωστή φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη, προφανώς έκτιζε το νέο του προφίλ. Δεν τα πρόλαβε όμως γιατί αποκαλύφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως το φροντιστήριο του στα Γιάννενα είχε γίνει στόχος αναρχικών ακριβώς για την εν γένει ακροδεξιά στάση του ενώ παλαιότερα είχε σχέσεις με πρόσωπα του χώρου αυτού στην Λέσβο. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σήμερα το πρωί, η επικεφαλής του συνδυασμού επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως καλή τη πίστη  (!;)  τον τοποθέτησαν στο ψηφοδέλτιο! Και ότι ήταν ένα βρώμικο σχέδιο των ακροδεξιών! Λογικό,  για όλα φταίνε πάντα  οι άλλοι…

ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΖΙΜΗΣ Το βαρύ όνομα του συνδυασμού του Στρατή Κύτελη. Υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τον  συνδυασμό του Σπύρου Γαληνού είχε λάβει 1.105 σταυρούς, πρώτος από τον συνδυασμό αφήνοντας πίσω Αναστασία Αντωνέλλη, Ταξιάρχη Βέρρο και άλλους. Ανέλαβε την  Αντιδημαρχία Έργων βάζοντας τα θεμέλια για να ξεκινήσουν μια σειρά από έργα, μερικά από των οποίων εκτελούνται σήμερα. Διαφώνησε με την πολιτική του Δημάρχου και παραιτήθηκε ερχόμενος μάλιστα σε ευθεία σύγκρουση μαζί του. Τώρα με την διεισδυτικότητα που διαθέτει στο εκλογικό σώμα και την αναγνωρισιμότητα του θα είναι ένα από τα φαβορί για την πρωτιά σε σταυρούς. Εκτιμάται ότι η παρουσία του θα συμβάλει σημαντικά στην νίκη του συνδυασμού ενώ σε περίπτωση νίκης θα στελεχώσει την Δημοτική Αρχή.

ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΗΜΟΥ Με την ευκαιρία να θυμηθούμε τους … σταυροφόρους της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης για τον Δήμο Λέσβου. Στον συνδυασμό Σπύρου Γαληνού βέβαια πρωτιά για Στρατή Τζιμή και οι υπόλοιποι που ακολουθούν. Από τον συνδυασμό του μακαρίτη Φωτή Ξύδα πρωτιά για τον Στρατή Κυρατζή που θα δοκιμάσει τώρα τις δυνάμεις στο Περιφερειακό με την Χριστιάνα Καλογήρου. Αλλά και ο δεύτερος Φλώρος Γιώργος κι εφόσον δεν ευοδωθεί η όποια κάθοδος Παναγιώτη Παρασκευαίδη, ενδέχεται να στελεχώσει Περιφερειακό συνδυασμό. Άλλωστε έχει αναπτύξει καλή σχέση με τον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο Δαγκλής Στρατής και Ηλίας Κουνιαρέλλης θα στελεχώσουν τον συνδυασμό Στρατή Κύτελη, ο Κώστας Κορδώνης δεν φαίνεται να ασχοληθεί ενώ η Βάσω Χοχλάκα με τον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου αναμένεται να μαζέψει πολλούς σταυρούς.



ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης “Ο άλλος δρόμος” στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σύλλογο των εργαζομένων. Εκεί συζητήθηκαν μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, όπως τη σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς Περιφέρειας για την ανέγερση νέου κτιρίου για τη μεικτή Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η κλινική αυτή έμεινε εκτός των μελετών της ανακαίνισης του Νοσοκομείου, μαζί με τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτές οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το προσωπικό της κλινικής να βρίσκονται σε ένα άκρως ακατάλληλο κτίριο, ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες των νοσηλευόμενων, τόσο για το νησί της Λέσβου, όσο και από τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΖΑΝΟΣ Παρουσία πολλών φίλων του,  κήδεψε χτες στο Κάτω Τρίτος την αγαπημένη του μητέρα Μαρία η οποία σε ηλικία 91 ετών απεβίωσε. Από εμάς τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του συνδυασμού. Κι αυτός γιατί βλέπουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στα χωριά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο το κόμμα της Ν.Δ. έχει πέσει για να βοηθήσει. Για πολλούς είναι ένα στοίχημα δεδομένου ότι κάποιοι στην αρχή τους είχαν χαμένους από χέρι. Αλλά οφείλεται επίσης και στο γεγονός ότι αιωρείται το θέμα του βουλεύματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια και κυρίως για το τι θα γίνει μετά την ανάδειξη των αιρετών. Προς τα παρόν αναμένεται η απόφαση ένστασης που έχει εκδικαστεί και η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Ενθουσιασμός και αισιοδοξία μπορεί να επικρατεί στους υποψηφίους του νεοσύστατου Δήμου αλλά έχουν αναλογιστεί τι δυσκολίες θα απαιτηθούν, ειδικά από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή; Διότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα έχει έτοιμη την υποδομή. Τούτος όμως ο Δήμος δεν φθάνει που θα πρέπει να στήσουν έναν Δήμο από την αρχή αλλά θα έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν και τις απαιτήσεις των δημοτών. Οι οποίοι δημότες θεωρούν ότι με το σπάσιμο και μόνο τέλειωσαν τα προβλήματα τους! Αμ δε, έχουμε να δούμε καταστάσεις απείρου κάλλους με τον φόβο οι τοπικισμοί των χωριών να υπερκεράσουν συνδυασμούς και κόμματα. Θα απαιτηθεί από τον όποιον Δήμαρχο εκλεγεί να έχει υπομονή αλλά και την δυνατότητα ελιγμών προκειμένου να αποφευχθούν δυσαρμονίες στην λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Δεν τα παρατάει. Επιμένει να κατέβει ο συνδυασμός Παναγιώτη Παρασκευαίδη έστω κι αν ο γιατρός δεν θα είναι επικεφαλής. Θεωρεί ότι υπάρχει δυναμική γύρω από το όνομα επικαλούμενος μαρτυρίες συμπολιτών οι οποίοι, όπως λέει ο ίδιος, γυρεύουν την ξεχωριστή κάθοδο του.  Τώρα όσο αφορά τον γιατρό, μετά από επέμβαση σε αρτηρίες, επιστρέφει σήμερα στην Μυτιλήνη όπου θα μείνει μερικές ημέρες. Αλλά την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ιατρικές παρεμβάσεις.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ Συνεχίζει τις επαφές του προκειμένου να ολοκληρώσει την στελέχωση του συνδυασμού του. Σήμερα στην Μυτιλήνη συναντήθηκε με τον Στρατή Φραντζέσκο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να κατέβει με τον συνδυασμό. Ο γνωστός αρχιτέκτων  κατάγεται από την Πέτρα, πολυσχιδής με πολλούς φίλους. Πέρυσι εξέδωσε  το βιβλίο του «Η Δική μου Πέτρα».


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί αύριο την Σάμο. Οι ανάγκες όμως της προεκλογικής περιόδου τον έκαναν ν΄ αλλάξει απόφαση κι έτσι και τούτο το Σαββατοκύριακο θα το περάσει στην Λέσβο. Θεωρεί  ότι η μάχη του με την Χριστιάνα Καλογήρου θα δοθεί εδώ που δίνει μάλιστα 18 έδρες. Θα περιοδεύσει σε χωριά και θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους, γεωργούς και διάφορους φορείς.  Εν τω μεταξύ έβαλε άλλη μια γυναίκα στο ψηφοδέλτιο του. Την Αγγελική Κρικλάνη η οποία είναι πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου της «Παναθηναϊκής» Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών. Αυτής που είχε διοργανώσει τον Φεβρουάριο εκδήλωση με παρόντες  Καλογήρου και Μουτζούρη!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Με αδημονία τον περιμένουν αύριο να έλθει στην Μυτιλήνη. Έχει δουλειές!  Πρώτον Να ολοκληρωθεί η στελέχωση του συνδυασμού Νίκου Χήρα. Δεύτερον. Να συζητηθεί  το  πλάνο για την τις εξορμήσεις σε χωριά ενόψει προεκλογικής περιόδου. Τρίτον να έχει επαφές με τον Κώστα Μουτζούρη που θα βρίσκεται στην Λέσβο. Βέβαια εκεί πρέπει να προσέξει γιατί οι ισορροπίες παραμένουν λεπτές κι επικίνδυνες. Και βέβαια να συναντηθεί με κομματικά στελέχη προκειμένου να δοθούν γραμμές.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Νέα ονόματα έδωσε στην δημοσιότητα. Το πιο γνωστό βέβαια αυτό της  Αθηνάς Ιωσηφέλλη,  Αντιδημάρχου  εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Λέσβου, αλλά και στενής συνεργάτιδας επί χρόνια του Σπύρου Γαληνού. Στη φώτο μαζί με άλλες γνωστές γυναίκες την  Ημέρα της Γυναίκας. Ενδεχομένως ο συνδυασμός να είναι  αυτός που θα στηρίξει η ομάδα του απερχόμενο Δημάρχου κάτι που θα του δώσει ιδιαίτερη δυναμική. Τα άλλα πρόσωπα είναι οι:    Γιαννάκας Γιώργος Αγρότης,  Ευαγγελία – Βασιλική (Λία) Κεφαλά Καθηγήτρια Μουσικής,  Ταμβακέρα Ειρήνη Αργίτισσα και Δάλλα Μάρθα Ιδιωτική υπάλληλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ «Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα.» γράφει σε ανάρτηση του στο facebook. Και συνεχίζει: « Για να πάει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μπροστά δεν αρκεί ένα ωραίο χαμόγελο.  Ούτε η διαπλοκή με τα κέντρα εξουσίας και τους μηχανισμούς τους, που σκοπό έχουν τον πλουτισμό συγκεκριμένων τάξεων. Απαιτείται, όραμα, σχέδιο, γνώση, οργάνωση και εμπειρία, που μόνο η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ διαθέτει.» Και μας συστήνει την ιστοσελίδα του https://ioannispilanis.blogspot.com/  όπου εκεί είναι αναρτημένο το πρόγραμμα του . Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε…


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  Μην ξεχάστε να ψηφίσετε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Θα κρατήσει έως την Δεύτερα 08/04 και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ





ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ