Το φτωχό.. πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πάσχα ΜΟΝΟ για την Μυτιλήνη (PICS)


Ανακοινώθηκε σήμερα το για ακόμα μια χρονιά το φτωχό πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων στην Μυτιλήνη…  Ίδιες οι εκδηλώσεις κάθε χρόνο και για ακόμα μια χρονιά μόνο για την Μυτιλήνη.. Γιατί ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ είναι μόνο η Μυτιλήνη..

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

25/04/2019 M. Πέμπτη 22:30

ΞΩΚΛΗΣΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΑΛΗΣ

Σε αυτό το Βυζαντινό ξωκλήσι που βρίσκεται μέσα στο δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα τελεστή σύντομη ακολουθία και περιφορά του ‘’Εσταυρωμένου’’. Όπου πλήθος πιστών ακολουθούν την περιφορά με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ παράλληλα συμπληρώνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα προσφέρεται η παραδοσιακή ‘’κρασοψυχιά’’ φτιαγμένη με φροντίδα και αγάπη από τους διοργανωτές και τους εθελοντές Δήμου Λέσβου.

26/04/2019 M. Παρασκευή 21:00

ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ανεξάρτητα σε ποια εκκλησία της Πόλης ή των γύρω χωριών θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία του Επιτάφιου, μετά να έρθετε στη κεντρική πλατεία Σαπφούς (Προκυμαία Μυτιλήνης) για να παρακολουθήσετε την συνάντηση των Επιταφίων που θα γίνει στην Προκυμαία Μυτιλήνης από τις κεντρικές εκκλησίες της Πόλης, σε μια επιβλητική τελετή των ‘’ Εγκωμίων του Κύριου ‘’
Παράλληλα στο εσωτερικό λιμάνι πλεούμενα θα ανάψουν εκατοντάδες φαναράκια αέρος συμβάλλοντας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει στο κλίμα της Μ. Παρασκευής, υπό τους ήχους ψαλμωδιών από την μπάντα του Στρατού.

27/04/2019 M. Σάββατο 23:00

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΣ- ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ

4η συνεχόμενη Χρονιά που θα ψάλουμε το ‘’Χριστός Ανέστη’’ επάνω στην θάλασσα του αρχαίου λιμανιού της Μυτιλήνης στο βόρειο τμήμα του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Ιερός Ναός με το καμπαναριό, την ψαλτική χορωδία, τα σιντριβάνια φωτός, τους αναμμένους πυρσούς και τα πυροτεχνήματα, καθώς και τα διάφορα πλεούμενα θα δημιουργήσουν την αναστάσιμη ατμόσφαιρα με λαμπρότητα και ευλάβεια, πάνω στον αρχαίο λιμενοβραχίονα.