ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Άλλος λιάζεται στην Αίγυπτο κι άλλοι φαγώνονται στο Λεκανοπέδιο....! » (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τετάρτη 17 Απριλίου 2019»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗΣ Ξεκινάμε από τα ευχάριστα. Ο οποίος πρώην Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής μετά την παραίτηση του την κοπάνησε.  Που; Στην Αίγυπτο. Για διακοπές σε μια εποχή ιδανική για τη χώρα. Κι εκεί φωτογραφίζεται μπροστά στην Σφίγγα. Όχι θα κάτσει να σκάσει με το κανίς του Πάνου Καμμένου… Αντιλαμβάνομαι το επόμενο ερώτημα σας. Και ο νεος Γ.Γ. τι κάνει; Γέφυρες…


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (1) «Η κ. Καλογήρου δεν ακολούθησε φιλελεύθερες πολιτικές διοίκησης. Δοκίμασε - κι αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό - ένα νέο μοντέλο καθετοποιημένης διοίκησης. Ωστόσο η υπέρμετρα συγκεντρωτική της λειτουργία το έπνιξε από την πρώτη στιγμή» απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε συνέντευξη στη Χιώτικη εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Και επεσήμανε κάτι το οποίο κι εμείς πριν καιρό το είχαμε επισημάνει. Πως «θέτει υποψηφιότητα με λιγότερο από το 20% των ήδη εκλεγμένων συνεργατών του.». Καλά τα λέει. Αλλά άμα  εκλεγεί Περιφερειάρχης και ακολουθήσει  φιλελεύθερες πολιτικές διοίκησης, θα του το κάνουν λαμπόγυαλο το μαγαζί!  Η Χριστιάνα Καλογήρου προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα είχε μια διαφορετική κουλτούρα διοίκησης που ενδεχομένως λόγω της ιδιομορφίας και της  πολυπλοκότητας που έχει μια Περιφέρεια και σε συνάρτηση με το έμψυχο υλικό,  να μην έδινε την εντύπωση ομάδας. Από την άλλη πάλι, ο Νάσος Γιακαλής, ο προηγούμενος Περιφερειάρχης με αυτοδιοικητική εμπειρία,  βασίστηκε σε μια πιο ομοιογενή ομάδα, με την οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν που κουβαλούσε κι αυτή  κουλτούρα κααι εμπιερία  αυτοδιοικητικής διοίκησης. Μπόρεσε έτσι και τράβηξε κουπί. Έλα όμως που τελικά έχασε! 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (2) Όλα  δείχνουν ότι η διοίκηση της Περιφέρειας προφανώς δεν στηρίζετε πάντα σε καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Εξαρτάται  από πρόσκαιρες πολιτικές συνθήκες αλλά κυρίως από το στυλ διακυβέρνησης του εκάστοτε Περιφερειάρχη. Το ότι οι Νεοδημοκράτες γουστάρουν π.χ. τον Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα προφανώς και δεν είναι απόρροια του έργου του. Είναι το μήνυμα που εκπέμπει, το στυλ της διακυβέρνησης, είναι με λίγα λόγια  πιο …πολιτικάντης. Το ότι σήμερα δεν μιλιούνται μεταξύ τους οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Αιγαίου,  προφανώς δεν φταίει  το πόσο φιλελεύθερη είναι η πολιτική διοίκηση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών που συντάσσεται με τον πρύτανη είναι γιατί δεν γουστάρουν την νυν Περιφερειάρχη και ουδόλως ενδιαφέρονται περί μοντέλων διοίκησης. Και αυτό μικρή σημασία ενδεχομένως έχει τώρα. Τι θα γίνει όμως εάν αλλάξει ο Περιφερειάρχης και αρχίσουν τα ζόρια της εξουσίας. Τότε εάν τ΄  αντανακλαστικά δεν ανταποκριθούν στις άμεσες αυτοδιοικητικές απαιτήσεις που θα εμφανιστούν, ότι μοντέλο και να χρησιμοποιήσεις μετά, είσαι τελειωμένος από χέρι. Ο Δημήτρης Βουνάτσος που έχει διατελέσει και Νομάρχης Λέσβου και Δήμαρχος Λέσβου, αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας…

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Ξεκινάει λοιπόν το Σάββατο με παρουσίαση υποψηφίων και πρόγραμμα όπως έχετε ήδη ενημερωθεί. Είναι το φαβορί με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό και ως εκ τούτου είναι στο επίκεντρο ζυμώσεων και διαβουλεύσεων. Πρόσφατα μάλιστα επισκέφθηκε τον Χαράλαμπο Αθανασίου στο σπίτι του ενώ εθεάθη και με τον Συντονιστή του ΚΙΝΆΛ Λέσβου Μιχάλη Σκουρκέα. Και πιο πρόσφατα εθεάθη να πίνει καφέ με τον Στρατή Ζαφείρη. Κατόπιν τούτου σηκώνω ψηλά τα χέρια!


ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Προφανώς ξεκίνησε τις περιοδείες του διότι εντοπίσαμε φωτογραφία του σε ουζερί σε χωριό του νεοσύστατου Δήμου. Ποιο χωριό; Στον Σκουτάρο. Περίοπτη θέση στην παρέα είχε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου. Και ο συνδυασμός τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος περιμένοντας τον Χαράλαμπο Αθανασίου να πάρει πάλι τα χωριά και τις γειτονιές προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της επιλογής του. Ατράνταχτο επιχείρημα σε … άτακτους Νεοδημοκράτες που γλυκοκοιτάζουν προς Βέρρο μεριά,  η λεγόμενη  κομματική νομιμότητα. Ουδεμία αντίρρηση. Αλλά για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου αυτό δεν ισχύει;

ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ «Το προνόμιο του Δήμου της Δυτικής Λέσβου είναι ο μεγάλος σε επίπεδο τοπικού ΑΕΠ ιδιωτικός τομέας και άρα μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα. Εμείς πιστεύουμε ότι ο δήμος πρέπει να λειτουργεί υποστηρικτικά προς την επιχειρηματικότητα». Συμφωνούμε απόλυτα! Η επιχειρηματικότητα, οι … κακοί επιχειρηματίες δηλαδή,  είναι αυτοί που δίνουν πλούτο σε μια περιοχή. Το κράτος, όπως σωστά επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην κομματική ΑΥΓΗ, απλώς δημιουργεί την υποδομή.  Κι εκείνος συνεχίζει
να βολιδοσκοπεί ονόματα προκειμένου να κλείσει το ψηφοδέλτιο του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ. Ονειρεύεται. Τι; «Ονειρευόμαστε ένα πολυσυμμετοχικό Δήμο με ενεργούς δημότες σε κάθε πτυχή και τομέα της καθημερινότητας. Έναν ενημερωμένο και υπεύθυνο Δημότη του οποίου τις ανάγκες θα σεβόμαστε και τις τοποθετήσεις του διαρκώς θα επιζητούμε, για όσα νέα ή μακροχρόνια προβλήματα προβάλλονται. Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του τόπου μας.» Καλά τα λέει αρκεί ν΄ ακολουθήσουν τ΄ όνειρο του και οι ψηφοφόροι. Οι οποίοι ψηφοφόροι, ξέρει καλά εκείνος, ουδόλως ενδιαφέρονται για όνειρα. Και διακατέχονται με πολύ πιο πεζές απαιτήσεις που ανάγονται από μια λακκούβα στο δρόμο της γειτονιάς τους μέχρι κανά πεντάμηνο στον Δήμο. Δεν το λέμε για να απογοητεύσουμε  κανέναν υποψήφιο που έχει όνειρα.….

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ (1) Κάποτε είχαν γούστο. Τα χωριά είχαν κόσμο, δεν υπήρχε ΙΝΤΕΡΝΕΤ, υπήρχε και η απλή άδολη… κομματικοποίηση! Τώρα; Τα χωριά έχουν αδειάσει και τρόμος πιάνει ηλικιωμένους που βλέπουν μπουλούκια να εισβάλλουν στο χωριό τους! Με το κινητό και στο χέρι σιγά μην περιμένει ο κάτοικος του χωριού τον κάθε έναν για να ενημερωθεί. Κλικάρει facebook κι όλος ο ντουνιάς είναι δικός του! Υπάρχουν και τα sites. Και βέβαια παλιά στήριζες το κόμμα.  Σήμερα με τόσες αλλαξ…λιές, δικαίως ο πολίτης είναι συγκρατημένος και αδιαφορεί για μεγάλα λόγια, προγράμματα, ιδεολογίες, συγκλήσεις και άλλες παρλαπίπες.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ (2) Με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για κάποιες περιοδείες υποψηφίων του Δήμου Μυτιλήνης. Έχουμε και λέμε. Στρατής Κύτελης σε χωριά του Ευεργέτουλα. Παναγιώτης Ζαφειρίου Αγιάσο, Μιχάλης Μαμάκος Ευεργέτουλα . Και η Εριφύλη Χιωτέλλη στην Γέρα. Οπότε δύο συνδυασμοί θα συναντηθούν στο Ευεργέτουλα! Κατά σύμπτωση και οι δύο διεκδικούν από μία έδρα στην δυαδρική Δημοτική Ενότητα. Ο Στρατής Κύτελης με τον γιατρό Συμεών Χαραλάμπους ο δε Μιχάλης Μαμάκος έχει το πρώην Δήμαρχο Θόδωρο Βουνατσή. Στις προηγούμενες εκλογές του 2014 η Δ.Ε. εξέλεξε τον Συμεών Χαραλάμπους/ ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ σταυροί 612  και τον Προκόπη Γυμνάγο/ΦΩΤΗΣ ΞΥΔΑΣ σταυροί 567.  Στον Πίνακα βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών της συγκεκριμένης Δ.Ε.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Με ανάρτηση του στο facebook μας πληροφορεί πως πήγε στην  Μόρια και είχε συζητήσεις με κατοίκους του χωριού. Φωτογραφίες όμως με τις συναντήσεις δεν ανέβασε. Ετυχε ή ελλείψει ακροατών;  Πάντως όπως αναφέρει τους μίλησε σχετικά με το προσφυγικό, τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου αλλά και τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης συζητήθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. 

ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ   Είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ζαφειρίου. Κατάγεται από τον Σκόπελο της Γέρας Λέσβου. Με σπουδές στο τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας σε δημόσιο ΙΕΚ. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Life Coaching. Υπήρξε στέλεχος για 10 χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα των πωλήσεων και της προώθησης προϊόντων.  Έχει εργαστεί στην δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση ως παρουσιάστρια.  Τα τελευταία έτη έχει τη δική της εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων, που δραστηριοποιείται σε Λέσβο και Θεσσαλονίκη.  Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο, τον Μάξιμο!


ΝΙΚΟΣ ΒΑΚΙΡΛΗΣ  Ακόμα ένας νέος και μάλιστα μόλις 31 ετών ρίχνεται στην μάχη της περιφέρειας σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστοφα. Γεννήθηκε στις 23/01/1988. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Μυτιλήνη και αποφοίτησε απο το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. Κατέχει άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ναυτιλία,τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο. Εργάστηκε στη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου από το 2015 έως το 2017 και από τότε απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα. Με κίνητρο την αγάπη του για τον τόπο θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των νησιών μας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ