ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Στοίχημα, Πλωμαρίτες και τρεις γυναίκες…......! » (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τρίτη 16 Απριλίου 2019»


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Συμβαίνει το εξής αξιοπερίεργο. Από τους τρεις εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους το 2014, κανείς του δεν είναι ξανά υποψήφιος!  Συγκεκριμένα. Το 2014 είχαν εκλεγεί ο Μανώλης Αρμενάκας /ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ σταυροί 727, Νίκος Καρπέλης / ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ σταυροί 301 και Γιάννης Ξανθούλης/ ΦΩΤΗΣ ΞΥΔΑΣ σταυροί 759. Ε λοιπόν κανείς από τους τρεις δεν σκοπεύει να είναι  ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Εκτός βέβαια μεγάλης εκπλήξεως αλλά θα πρέπει να τρέξουν γιατί οι υποψηφιότητες κλείνουν 5 Μαΐου. Και οι τρεις πάλι ακούγονται ότι θα θέσουν υποψηφιότητα αλλά μόνο για το Τοπικό Συμβούλιο. Εκεί όπου γίνεται χαμός και εμφανίζονται πέντε (!;) συνδυασμοί για την …κατάληψη  του τοπικού συμβουλίου. Και στο οποίο εκλέγονται επτά τοπικοί σύμβουλοι.  Και είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Μανώλη Αρμενάκα στο facebook:  «Ξύπνησαν τα φαντάσματα και βγήκαν βόλτα στην αγορά. Νεκραναστάσεις. Πενήντα υποψήφιοι στα τοπικά του Πλωμαρίου. Στο τέλος ο πρόεδρος θα βγεί με κλήρωση»! Ένας ουσιαστικός θεσμός, ειδικά με τις νέες αρμοδιότητες,  που κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί στα … άξια χέρια των τοπικών κοινοτήτων. Εδώ θα δούμε κάτι … τριγωνικές συγκλήσεις που θα σφυρίξουν αυτιά!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Οι ψηφοφόροι θα κληθούν λοιπόν εκτός από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους , να εκλέξουν και τα τοπικά τους συμβούλια τα οποία θα είναι πενταμελή εκτός από την Μυτιλήνη που θα είναι εντεκαμελή και Πλωμαρίου, Αγιάσου που θα είναι επταμελή. Σε όλες αυτές τις δημοτικές κοινότητες,  οι ψηφοφόροι θα κληθούν να σταυρώσουν δύο άτομα της επιλογής τους. Τέλος στα μικρά χωριά Πλακάδος, Ασώματος, Λ. Μύλοι, Μυχού, Ακράσι, Νεοχώρι, Συκουντα και Τρύγονα βάζουν ένα σταυρό και εκλέγουν μόνο ένα άτομο.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ  Άρχισε να παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα του με τη θεματική ενότητα  «Έξυπνη Πόλη» που αφορά την εφαρμογή της τεχνολογίας στον Δήμο. Σε μήνυμα του ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης,  μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Ο δημότης του Δήμου Μυτιλήνης δεν έχει ακόμα γευθεί όλες αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχουν αξιοποιήσει άλλοι Δήμοι της χώρας μας. Πρωτεύον στόχος η αξιοποίηση όλων αυτών των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία, προκειμένου ν΄ αναβαθμιστεί ουσιαστικά η λειτουργία του Δήμου αλλά και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών μας.» Το επόμενο κομμάτι θ΄ αφορά τον αθλητισμό.

ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Από αύριο ο συνδυασμός ξεκινά τις περιοδείες από τον Δήμο Ευεργέτουλα. Και την Παρασκευή πραγματοποιεί τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που βρίσκεται στην οδό Αγ. Θεράποντος.

ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ Από τα ισχυρά χαρτιά  του συνδυασμού του Μιχάλη Μαμάκου. Κουβαλώντας το ιστορικό όνομα του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης Θόδωρου Χοχλάκα, αλλά παράλληλα και με την παρουσία τόσα χρόνια το δικαιώνει. Δίνει πάλι τη δική της μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχε πρωτοεκλεγεί με τον συνδυασμό του Νάσου Γιακαλή το 2006 με 412 σταυρούς. Επανεκλέγεται το 2010 με τον συνδυασμό του Παντελή Πατερέλλη με 1.237 σταυρούς. Ενώ το 2014 με τον συνδυασμό του Φώτη Ξύδα έλαβε 796 σταυρούς. Τώρα που κατεβαίνει με τον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου έχουμε και ρεκόρ. Τέσσερες συνεχόμενες υποψηφιότητες στον Δήμο Μυτιλήνης/Λέσβου με τέσσερις διαφορετικούς Επικεφαλης!

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λέσβου και ο οποίος λόγω αρμοδιότητας ανέλαβε την ευθύνη να στείλει τα μηχανήματα για τις απαιτούμενες εργασίες. Κρίμα κι εμείς που λέγαμε ότι και γι αυτό φταίει ο … βασικός της ανταγωνιστής Στρατής Κύτελης! Και μια και ανέλαβε δεσμεύσεις για το τρέξιμο του έργου, μήπως και να κάνει το ίδιο προκειμένου να προχωρήσει ο Βιολογικός του ΚΥΤ Μόριας; Ο οποίος είναι ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και  δεν έχει καθυστερήσει τρείς μήνες. Έχει καθυστερήσει τρία ολόκληρα χρόνια!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΕΣΗΣ Έδωσε συνέντευξη σε τοπικό site και απαντώντας μας εντυπωσίασε η παρακάτω φράση -  καταγγελία που έκανε: « Άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί για την ανελέητη στοχοποίηση μου και το επικίνδυνο διασυρμό μου σε σάιτ του αναρχικού και όχι μόνο χώρου, στοχοποίηση που ΌΛΩΣ ΤΥΧΑΊΩΣ ξεκίνησε όταν τον Δεκέμβριο του 2016, ΑΡΝΗΘΗΚΑ την ανάληψη ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στη Λέσβο, με μηνιαίο μισθό 4.500 ευρώ»! Καλά υπάρχουν θέσεις ευθύνης με τέτοιους μισθούς;

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Άλλη μια δραστήρια γυναίκα η οποία κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Στρατή Κύτελη. Γεννημένη το 1975 από την Γέρα, έγγαμη μητέρα δύο παιδιών. Τη περίοδο 2006-2010 δημοτική σύμβουλος του Δήμου Γέρας και  πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. των παιδικών σταθμών. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας και παράλληλα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΗΜΟΥ Με την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους πρώτους σε σταυρούς. Στον συνδυασμό Σπύρου Γαληνού πρώτος ο Στρατής Τζιμής, στον συνδυασμό Φώτη Ξύδα ο Στρατής Κυρατζής και στον Στρατή Γεωργούλα ο Γιώργος Πάλλης.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου θα είναι κι αυτός υποψήφιος. Θα κατέβει στον Περιφερειακό συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα. Με το όνομα αυτό κλείνει ο συνδυασμός και πλέον όλοι έτοιμοι για την μεγάλη μάχη. Χτες ο Επικεφαλής μίλησε στην Καλλονή παρουσία πολλών φίλων του όπου μετά την ομιλία του, έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Ο  οποίος ιατηρεί τις φιλοδοξίες όσο βλέπει  την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και τα στοιχηματικά πονταρίσματα!

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Τα περισσότερα για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες αλλά και για τους υποψήφιους Δημάρχους έχουν ανοίξει και λειτουργούν. Χτες άνοιξε του Στρατή Κύτελη (φώτο) στην αρχή της οδού Καβέτσου ενώ ετοιμάζεται της Εριφύλης Χιωτέλλη (φώτο) στις Κολώνες Προκυμαίας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Στον παρακάτω Πίνακα φαίνονται οι στοιχηματικές σποδόσεις των υποψηφίων της Περιφέρεια Β. Αιγαίου.  Κυριαρχεί βέβαια η γνωστή τριάδα και μέχρι τις κάλπες αναμένονται αυξομειώσεις στις αποδόσεις στοιχημάτων. Να θυμήσουμε πως όσο πιο μικρή απόδοση έχει κάποιος υποψήφιος τόσο πιο κοντά  θεωρείτε πως είναι στην νίκη.

 
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Η ποιο ωραία υπόσχεση από υποψήφιο αυτοδιοικητικό στην Ελλάδα. Από την  υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου. Τι υποσχέθηκε;  «Να γίνει μουσείο-κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου». Οι ενδιαφερόμενοι ας τρέξουν να προλάβουν την ιδέα…

 
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΡΙΝ δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Εκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέλυσε τους στόχους του με βάση το μοτίβο «εμείς είμαστε με τον λαό όχι με την εξουσία» Ναι αλλά άμα δεν έχεις την εξουσία πως θα βοηθήσεις τον λαό;




ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  Μην ξεχάστε όσοι φυσικά δεν ψηφίσατε, να ψηφίσετε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά τον Δήμο Μυτιλήνης. Θα κρατήσει έως αυριο Τετάρτη 17/04 το μεσημερι και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν  και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ