Fake το.. φυλλάδιο εξομολογήσεως που μοιράστηκε σε παιδιά σε Ι.Ν της Μυτιλήνης;- Τι απαντά ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ Μυτιλήνης


Η Μητρόπολη Μυτιλήνης διαψεύσει την οποιαδήποτε σχέση της με τη διανομή του φυλλαδίου

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Κουτρουμπέλης από την orthodoxia.online αναζήτησε απαντήσει για το φυλλάδιο με οδηγίες για την εξομολόγηση που όπως είχε αναφερθεί αρχικά από χρήστη του facebook διανεμήθηκε σε μαθητές της Λέσβου. 

O δημοσιογράφος Ευάγγελος Κουτρουμπέλλης αναφέρει:

Με έκπληξη είδαμε το πρωί του Σαββάτου στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης ρεπορτάζ το οποίο ανέφερε πως Οδηγός εξομολόγησης για παιδιά μοιράστηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, τον οποίο μάλιστα κρατούσαν στα χέρια τους επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από εκκλησιασμό.
Το ρεπορτάζ είχε κυκλοφορήσει ήδη από την Παρασκευή στο διαδίκτυο και αναρτήθηκε σε πλήθος ιστοσελίδων συνοδευόμενο από διάφορους τίτλους που δεν έχει ούτε σημασία ούτε νόημα να παραθέσουμε.

Δυστυχώς τα δημοσιεύματα πυροδότησαν πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ως κύριο στόχο είχαν να μειώσουν την αξία και τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εφόσον η Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου‎ ανήκει στο καθεστώς των Νέων Χωρών, στην πνευματική ανάπτυξη των ελληνοπαίδων.

Από την πρώτη ανάγνωση της είδησης ο έμπειρος αναγνώστης και χρήστης του διαδικτύου καταλαβαίνει πως τα στοιχεία τα οποία παρέχει το «ρεπορτάζ» είναι ελλιπή. Γιατί όμως; 

1. Δεν ξεκαθαρίζει σε ποια Εκκλησία της Λέσβου μοιράστηκε ο «οδηγός αμαρτιών».

2. Δεν ξεκαθαρίζει αν ο «οδηγός αμαρτιών» περιήλθε στην κατοχή των μαθητών μέσα στον Ιερό Ναό ή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και κατά την έξοδο των μαθητών από την Εκκλησία από κάποιον Ιερέα, νεωκόρο ή άλλο μέλος του Ιερού Ναού.

Οι παραπάνω ελλείψεις δημιουργούν την παρακάτω σημαντικότατη απορία.

Μήπως το φυλλάδιο μοιράστηκε στους μαθητές στον περίβολο του Ιερού Ναού από άτομο ή άτομα τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον Ιερό Ναό;

Για να λύσουμε την απορία που μας γεννήθηκε επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με την Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου‎ και ζητήσαμε εξηγήσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε και έκανε το γύρο των ηλεκτρονικών, έντυπων αλλά και τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.

Μιλήσαμε με τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη ο οποίος μας δήλωσε κατηγορηματικά πως η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου‎ δεν έχει καμία σχέση με το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές και επίσης πως αποδοκιμάζει τόσο το περιστατικό όσο και το περιεχόμενο του φυλλαδίου.

Την δήλωση του Πρωτοσύγκελου ενισχύει το ίδιο το φυλλάδιο σύμφωνα με τις φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας, διότι δεν φέρει καμία υπογραφή αλλά και κανένα χαρακτηριστικό που να το συνδέει τόσο με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όλοι όσοι πηγαίνουμε στην Εκκλησία ξέρουμε πως τα φυλλάδια της ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ π.χ, έχουν συγκεκριμένη μορφή και «σήμανση», αλλά και τα φυλλάδια των Μητροπόλεων φέρουν τη σφραγίδα της Μητρόπολης αλλά και την υπογραφή του Μητροπολίτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα τόσο λεπτά και ευαίσθητα.