Στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα τους υδροβιότοπους το Γυμνάσιο Αγιάσου


Το Γυμνάσιο Αγιάσου έχει τη χαρά να συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας μαθητών Erasmus+, με θέμα τους υδροβιότοπους (Wetlands: Observe Nature, Discover Europe, React: WONDER). Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν επίσης ένα σχολείο από τη Γαλλία (College Barbey d’ Aurevilly) και ένα σχολείο από την Εσθονία (Tori Pohikool).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, από τις 17 έως τις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη δεκαέξι μαθητών και έξι καθηγητών από την Εσθονία στο σχολείο μας. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την εσθονική ομάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοίμασαν και παρουσίασαν μία μικρή θεατρική παράσταση και οι γονείς των μαθητών μας πρόσφεραν πρόθυμα γλυκά, αναψυκτικά και μαγείρεψαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά για την υποδοχή των φιλοξενουμένων μας.  Καθηγητές και μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι και στον υδροβιότοπο της Καλλονής, με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (ΚΠΕΝ), το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.Στη συνέχεια, από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, ομάδα δεκατεσσάρων μαθητών και τεσσάρων  καθηγητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το γαλλικό σχολείο στην πόλη Σεν Σωβέρ (Saint Sauver Le Vicomte) στη Νορμανδία. Εκεί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν μαθήματα στο γαλλικό σχολείο και επισκέφθηκαν τον υδροβιότοπο αλλά και αξιοθέατα της περιοχής, αποκομίζοντας μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες. Η υποδοχή μας από τους Γάλλους εκπαιδευτικούς , τον  δήμαρχο του Σεν Σωβέρ, αλλά και από τις οικογένειες των Γάλλων μαθητών ήταν θερμότατη  και η φιλοξενία τους υποδειγματική. 


Το πρόγραμμα συνεχίζεται και την επόμενη σχολική χρονιά με την επίσκεψη της γαλλικής ομάδας στην Αγιάσο τον Σεπτέμβριο του 2019 και την επίσκεψη της ελληνικής ομάδας στην Εσθονία την Άνοιξη του 2020.