Ρέμα- Βαθύλιμνο- Πτερούντα- Η πεζοπορία του ΟΡΕΙΑΣ την Κυριακή


Αυτή την Κυριακή , θα περπατήσουμε από το Ρέμα μέχρι την Πτερούντα περνώντας από τους καταρράκτες του Βαθύλιμνου.

Θα ξεκινήσουμε από το Ρέμα και θα περπατήσουμε μέχρι τους καταρράκτες του Βαθύλιμνου στον ποταμό Βούλγαρη κοντά στα Χίδηρα ,θα σταματήσουμε για να τους απολαύσουμε και να τους φωτογραφήσουμε και στην συνέχεια θα συνεχίσουμε μέχρι την  Πτερούντα, ένα όμορφο και γραφικό χωριουδάκι με τα περισσότερα σπίτια του χτισμένα με την όμορφη ηφαιστειογενή πέτρα της περιοχής.

Από κει σε αρκετά ανηφορική πορεία θα φτάσουμε στο ξωκλήσι των "Πέντε Αγίων", από όπου θα απολαύσουμε τη θέα προς τα γύρω χωριά και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Πτερούντα ,όπου θα μας περιμένει το πούλμαν που θα μας μεταφέρει σε ταβέρνα της περιοχής, για φαΐ. Στο δρόμο μας μπορεί και να συναντήσουμε και πάλι  το σπάνιο ροδόδεντρο που ανθίζει αυτή την εποχή.

Η διαδρομή  θα έχει διάρκεια 4 ωρών περίπου ,θα είναι μέτριας δυσκολίας και δεν θα είναι κυκλική.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 09:00 από το My market του κεντρικού parking της Μυτιλήνης. Τα παπούτσια πεζοπορίας ,λόγω και των λασπών που θα συναντήσουμε είναι απαραίτητα.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για τη μεταφορά με το πούλμαν , την ταβέρνα ή απλώς το ότι θα περπατήσετε  μαζί μας έως τις 20:00 της Παρασκευής 19/04 κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης, αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946306487 (Αντωνία).


Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, δεν θα γίνεται πλέον αποδοχή απαντήσεων από την φόρμα δήλωσης και θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη τυχόν κενών λόγω ακυρώσεων (για τις οποίες παρακαλούμε να ειδοποιήσετε εγκαίρως μόνο τηλεφωνικά).