Μ. Μαμακος για το έργο της Λαγκάδας: «Το έργο πρέπει να γίνει αλλά με σεβασμό στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις»


Την δική του θέση για το «καυτό» ζήτημα που έχει να κάνει με το έργο της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, παίρνει με ανακοίνωση του ο Συνδυασμός «Αλλάζουμε τον τόπο μας» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μαμάκο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης και η παράταξη του αναφέρουν πως το έργο πρέπει πάση θυσία να γίνει και δεν προσφέρεται για λαικισμό και προεκλογικές φανφάρες, καθώς αν καθυστερήσει ή ακυρωθεί μπορεί να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.

Η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» θεωρεί παράλληλα πως θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και να μπουν ρήτρες ώστε να ολοκληρωθεί το έργο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τέλος άποψη της είναι πως θα πρέπει να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη η οποία θα διασφαλίζει την λειτουργία της περιοχής και δεν θα την αποξενώσει από την υπόλοιπη πόλη.

Αναλυτικότερα:

«Το έργο της Αεροπόρου Γιανναρέλη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και το κυριότερο για προεκλογικές φανφάρες. Η θέση του Συνδυασμού μας είναι μία και ξεκάθαρη. Το έργο θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Από κει και πέρα θα πρέπει σαφέστατα να ενισχύσουμε οικονομικά όλες τις παρακείμενες επιχειρήσεις οι οποίες και θα υποστούν οικονομική ζημιά, δίνοντας τους οικονομικά κίνητρα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση του έργου για αυτό πρόταση μας είναι να μπουν ρήτρες και συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης του. Επιπλέον θα πρέπει ο Δήμος να προβεί σε μια κυκλοφοριακή μελέτη έτσι που να εξασφαλίζεται η ορθόδοξη λειτουργία συνολικά της περιοχής και του έργου και να υπάρξει η λιγότερη δυνατή «ζημιά» και «απομόνωση» της περιοχής. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και με νηφαλιότητα αλλά κυρίως ευθύνη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην υλοποίηση του έργου, μακριά από λαϊκισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με γνώμονα το καλό των κατοίκων και των επιχειρήσεων αλλά και συνολικά της περιοχής»