ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: « Bella ciao, Bella ciao και στην Λέσβο !!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Δευτέρα 08 Απριλίου 2019»

Καλή εβδομάδα…

14η ημέρα προεκλογικής περιόδου…


ΕΡΓΟ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ  Καταπέλτης ενάντια στις θέσεις του υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης Κώστα Αστυρακάκη για της Αερ. Γιανναρέλλη εμφανίστηκε  ο γνωστός τηλέ-σχολιαστής Γιώργος Κουκούλας με ανάρτηση του στο facebook.  Τον χαρακτηρίζει λαϊκιστή σημειώνοντας μεταξύ των άλλων:  «Και ερωτώ όταν πέρασε η μελέτη για το έργο όταν έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού όταν κατακυρώθηκε υπέρ του αναδόχου όταν εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος όταν έλαβε προκαταβολή που ήταν ο Αστυρακακης ? Εγώ λοιπόν δηλώνω ότι αν δεν προχωρήσει το έργο θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και για έκθεση της πόλης σε κίνδυνο.. Ο λαϊκισμός δεν θα περάσει ...Έχω στα χεριά μου της δηλώσεις της ΔΕΥΑΛ με τα επιχειρήματα υπέρ του έργου στις αντιδράσεις των πολιτών που πράγματι θα θίγουν από το κλείσιμο του δρόμου... Και αυτά θα αρκούν σαν μαρτυρία στο δικαστήριο» Και συνεχίζει: «Αντί να βρούμε μέτρα στήριξης για τους οικονομικά θιγόμενους, ακυρώνουν το έργο που σε ενδεχόμενη θεομηνία θα καταστρέψει ολοσχερώς τις επιχειρήσεις τους και θα θέσει σε κίνδυνο ζωές».

ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ(1) Τα ερωτήματα είναι καίρια αλλά ο λαϊκισμός που ταλαιπώρησε την χώρα μας αλλά και το νησί μας με το προσφυγικό θα πρέπει να μπει στο περιθώριο. Μας παρέσυραν σε ρυθμούς τέτοιους που έχουμε ανοίξει μια πληγή με το μεταναστευτικό  που θ΄ αργήσει να κλείσει. Ναι, έχει ευθύνες η παρούσα Δημοτική Αρχή. Και τα στελέχη του που ελλείψει Σπύρου Γαληνού, μετακόμισαν σε διάφορους δημοτικούς  ή Περιφερειακούς συνδυασμούς θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες. Θεωρούνται … τοξικοί! Η  απερχόμενη δημοτική αρχή όσα έργα και να κάνει, έχει κριθεί. Από την στάση της στο Προσφυγικό και που την δεδομένη στιγμή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Και άφησε την πόλη ν΄ αλωθεί από πρόσφυγες και να δημιουργηθεί ένα πλέγμα από ΜΚΟ και άλλους επαγγελματίες φιλάνθρωπους. Το πρόβλημα θα είναι δύσκολο για την επόμενη Δημοτική Αρχή. Πολύ δύσκολο και θα χτυπηθεί σκληρά από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση. Όμως εάν ο Δήμαρχος δεν υπολογίσει πολιτικό κόστος, εάν βγει ξεκάθαρα και μιλήσει στους δημότες της Μυτιλήνης για τα συμφέροντα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται, είναι βέβαιο ότι θα έχει δίπλα του την πλειοψηφία του κόσμου.

ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ(2) Γιατί ο κόσμος του Δήμου θέλει το ξεκαθάρισμα της πληγής αυτής. Έστω κι αν κάποιοι μπορεί να ικανοποιούνται πρόσκαιρα από την όλα αυτή κατάσταση, όλοι όμως επιζητούν  να μπει ένα τέλος. Και η ψήφος τους πρέπει να δοθεί σ΄ αυτούς που έχουν αυτή την πολιτική βούληση να σταματήσουν την κατρακύλα. Η ψήφος θα είναι στην ουσία ένα δημοψήφισμα. Οι δημότες με την ψήφο τους κρατάνε το μέλλον του Δήμου. Το 2015 με την εμφάνιση του προβλήματος δεν ρωτήθηκαν. Θα απαντήσουν όμως τώρα,  στις 26 Μαΐου. Το καλό με την νέα Δημοτική Αρχή θα είναι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο,  θα υπάρξει κυβερνητική μεταβολή και στη χώρα μας με μια κυβέρνηση που θα διακρίνεται από την βούληση της για μια διαφορετική κατεύθυνση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Οπότε με δεδομένη την κυβερνητική βούληση, η  νέα Δημοτική Αρχή θα μπορεί να σχεδιάσει ένα διαφορετικό πλάνο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ Το πρόσωπο που έκανε άνω κάτω τον συνδυασμό της Εριφύλης Χιωτέλλη με την ακροδεξιά του δράση.  Η θεωρία που πλασαρίστηκε  ήταν πως πρόκειται για  μια ακροδεξιά σκευωρία! Τι λέει όμως ο ίδιος σε συνέντευξη του σε τοπικό site; (lesvosnews.net)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα από τα σενάρια που ακούστηκε είναι ότι η υποψηφιότητά σας ήταν σχέδιο ακροδεξιών ομάδων ώστε να κάνετε ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ και στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο για το Δήμο Μυτιλήνης. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε σε καμία απολύτως περίπτωση διότι δεν είμαι ακροδεξιός, ούτε ανήκω σε καμιά ακροδεξιά ομάδα. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω να πλήξω σε καμία περίπτωση, διότι με εκφράζει σε πολλά σημεία, τα οποία ταιριάζουν με τη δική μου φιλολαϊκή προσέγγιση."

Με βάση αυτό αλλά και γενικότερα με άλλα ζητήματα που προέκυψαν,  ρωτάμε. Πρώτον. Αφού το παιδί δεν είναι ακροδεξιός γιατί τον απέπεμψαν; Δεύτερον. Εάν πράγματι είχε ακροδεξιές καταβολές η τοποθέτηση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ  «με εκφράζει σε πολλά σημεία, τα οποία ταιριάζουν με τη δική μου φιλολαϊκή προσέγγιση» μας δίνει ενδιαφέρουσες σκέψεις για  ιδιαίτερες τάσεις της ελληνικής κοινωνίας. Τρίτον. Ποια είναι τα στοιχεία που επικαλείται ο συνδυασμός ότι υπήρξε … σχέδιο ακροδεξιών; Και Τέταρτον. Η κατηγορία περί πλαστογράφησης υπογραφής που καταγγέλθηκε από τον Θόδωρο Στεργίου θ΄ απαντηθεί; Αυτά.

ΣΥΡΙΖΑ Πάντως το θέμα του Δημήτρη Κόρακα, εξακολουθεί να δημιουργεί  αναταράξεις στο κόμμα. Συζητήσεις που έφτασαν μέχρι και αλλαγή του επικεφαλή του συνδυασμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ναι μεν δημοσιεύονται κάποια κείμενα ως πρόγραμμα του συνδυασμού, ερωτηματικά όμως  δημιουργεί η απουσία της Επικεφαλής. Τώρα όσο αφορά τις προσπάθειες που κάνει το κόμμα κεντρικά στην Αθήνα υπό τους ρυθμούς  του Bella Ciao μήπως και προσελκύσουν κανά ΠΑΣΟΚ, εδώ στην Λέσβο έχουν αποτύχει. Κάποιες κρούσεις που έγιναν μέσα από φορείς, συλλόγους απέτυχαν με αποτέλεσμα να περιοριστούν στο δικό τους στελεχιακό υλικό.

ΠΑΡΚΟ ΑΓ ΕΙΡΗΝΗΣ   Τι να τα κάνει τα οράματα ο πολίτης  της Μυτιλήνης όταν βλέπει πως έχει καταντήσει η πόλη με το προσφυγικό. Τι να την κάνεις την σπατάλη των 480.000 για να … αναπλάσεις το Πάρκο Αγ. Ειρήνης όταν υπάρχουν άλλα πάρκα σε κακή κατάσταση κι όταν η ανάπλαση μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα. Και το πρόβλημα δεν είναι ν΄ αναπλάσεις ένα πάρκο. Είναι η διαχείριση του, και η φύλαξη του. Γελάνε όσοι ακούνε το ποσόν ενώ ο μαγαζάτορας τραβάει τα μαλλιά του γιατί θα καταστραφεί. Έξη μήνες θα κρατήσει το έργο, ντάλα καλοκαίρι, περίοδο που το κατάστημα βγάζει κάποια κέρδη για να δώσει στο Δήμο το πανάκριβο ενοίκιο των 6.000 ευρώ! Περίοδο που γονείς και παιδιά χαιρόντουσαν το χώρο του πάρκου και ήταν σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων. Τι; Θα το χαρούν α επόμενα καλοκαίρια; Εμ μέχρι τότε θα έχει κλείσει το μαγαζί, άντε να βρεις άλλο ... κορόιδο να δίνει τόσο μεγάλο ενοίκιο

ΒΑΘΡΟ ΝΙΚΗΤΩΝ. Παρατηρήστε τις φωτογραφίες. Στη μία ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης δίνει τα βραβεία στις αθλήτριες. Οι οποίες δεν έχουν ανέβει σε βάθρο το οποίο  βρίσκεται πίσω. Λογικό μια και είναι διαλυμένο και υπάρχει φόβος … τραυματισμού αθλητή. Στην επόμενη  φωτογραφία με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Βαλσαμίδη η οποία έχει τραβηχτεί μια μέρα μετά, οι αθλητές έχουν ανέβει σε βάθρο. Αλλά σε άλλο! Μπορεί να έπαιξε ρόλο το σχόλιο που κάναμε, μπορεί να το σκέφθηκαν οι ίδιοι οι άνθρωποι του στίβου. Το θέμα είναι να λυθεί αυτό το …. Μεγάλο πρόβλημα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Εδώ στη Λέσβο βρίσκεται και από την Παρασκευή έχει ξεχυθεί στα χώρια του νεοσύστατου Δήμου. Εθεάθη  να …περιοδεύει από σπίτι σε σπίτι στην Αντισσα και στην Ερεσσό. Ενδεχομένως και σε άλλα χωριά. Εκεί και μακριά από τρίτα μάτια, ολοκληρώνονται οι ζυμώσεις την στελέχωση του συνδυασμού Νίκου Χήρα.  Ενώ γίνεται προσπάθεια περιχαράκωσης οπαδών της Ν.Δ. στον συνδυασμό. Και βέβαια κάποια πρόσωπα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μικρές κοινωνίες των χωριών. Όπως π.χ. στον Μεσότοπο όπου αναζητείται το πρόσωπο που θα ανακόψει την επιρροή Μανώλη Κωνσταντιδέλλη. Επίσης εμφανές είναι το χαμήλωμα των τόνων υπέρ του Κώστα Μουτζούρη. Τέλος βρήκε χρόνο και συναντήθηκε  με αντιπροσωπεία μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΣΣΟΣ Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ταξιάρχη Βέρρου έχασε την 76χρονη μητέρα του Φωτεινή, η οποία κηδεύτηκε χτες στον Μανταμάδο. Εκεί παραβρέθηκαν εκτός από τον επικεφαλής του συνδυασμού, στελέχη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Νίκος Χήρας. Από μας συλλυπητήρια και να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει…

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Ολοκληρώνει τον συνδυασμό του και Τετάρτη ή Πέμπτη πραγματοποιεί την επίσημη παρουσίαση του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο είναι υπερπλήρες και θα αναγκαστεί να κόψει κάποια στελέχη που έχουν ταχθεί ήδη μαζί του. Θεωρεί πως παρά την ..αντεπίθεση Χαράλαμπου Αθανασίου και άλλων κομματικών στελεχών της Ν.Δ. , οι δημότες θα επιλέξουν αυτόν που έχει τις ικανότητες να στήσει έναν καινούργιο Δήμο εξ αρχής. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Και ρόλο δεν παίζει μόνο ο Επικεφαλής αλλά και ποιοι θα στελεχώσουν την πρώτη Δημοτική Αρχή

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ