Η θέση του υπ. Δημάρχου δήμου Μυτιλήνης Π. Ζαφειρίου και του συνδυασμού "Η Λέσβος Όπως της Αξίζει'' για το μεταναστευτικό


Είναι ο μοναδικός συνδυασμός έως τώρα που έχει καταθέσει επίσημα τις προτάσεις του μέσω του προγράμματος που έχει καταρτίσει για μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα του Δήμου Μυτιλήνης.

Σήμερα ο κος Ζαφειρίου μέσω της σελίδας του συνδυασμού στο facebook ξανά τοποθετείτε για το μεταναστευτικό και όπως τονίζει «προτίθεμαι να διεκδικήσω την επιστροφή των δημοτικών ακινήτων –συμπεριλαμβανομένου και του Καρά-Τεπέ- τα οποία λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας»

Αναλυτικά η θέση του υποψηφίου Δημάρχου δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Ζαφειρίου και του συνδυασμού "Η Λέσβος Όπως της Αξίζει'' για το μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα του Δήμου Μυτιλήνης:

«Όπως προείπα και την ημέρα της παρουσίασης του συνδυασμού μας, προτίθεμαι να διεκδικήσω την επιστροφή των δημοτικών ακινήτων –συμπεριλαμβανομένου και του Καρά-Τεπέ- τα οποία λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας, χωρίς την συγκατάθεση των δημοτών, οι οποίοι στερούνται εν τοις πράγμασι τη χρήση τους. Μην ξεχνάτε, ότι στην περιοχή Καρά-Τεπέ λειτουργούσε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προτού μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών.

Εμείς επιθυμούμε, όπως άλλωστε και οι δημότες μας, την επαναλειτουργία του.

Από εκεί και πέρα σας δηλώνω ειλικρινώς, ότι η τοπική πολιτική γραμμή που ακολουθείται στο μεταναστευτικό ζήτημα, θα αλλάξει και το τονίζω αυτό για να το καταλάβουν όλοι. Σεβόμαστε απόλυτα κάθε πρόσφυγα και παράτυπο μετανάστη, που εισέρχεται παράτυπα στο νησί μας και μέλημα μας είναι να τον μεταχειριστούμε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εκείνων του ήδη υφισταμένου νομικού πλαισίου, που διέπει το ελληνικό δίκαιο. Όμως όλα αυτά θα πρέπει να ισχύουν σε πλήρη αρμονία και όχι εις βάρος της καθημερινότητας των δημοτών μας, είτε αυτοί είναι κάτοικοι Μόριας ή Παναγιούδας η Μυτιλήνης κ.λ.π. Δεν θα επιτρέψουμε τη Λέσβο μας να μετατραπεί σε μια απέραντη δομή φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών γραμμών και συμφερόντων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμπλέουν με το συμφέρον των δημοτών μας. Η Λέσβος χαρακτηρίζεται ως νησί της αλληλεγγύης, αλλά παράλληλα και ως νησί αποθήκης ψυχών και αυτό θα πρέπει να πάψει να ισχύει.

Θα πρέπει λοιπόν να εφαρμοστεί κατά τη γνώμη μας -και θα το απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση και το Ευρωκοινοβούλιο- η ταχύτερη αξιολόγηση των αιτημάτων ασύλου των προσφύγων- μεταναστών, που εισρέουν στη Λέσβο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η άμεση και πολλά υποσχόμενη από κυβερνητικά χείλη αποσυμφόρηση του νησιού.

Παράλληλα θα εφαρμοστεί από πλευράς μας η νομοθεσία του 2012, όπως αυτή ψηφίστηκε και ίσχυσε επί υπουργίας κ. Δένδια σε συνδυασμό με τον αυστηρότερο έλεγχο των ΜΚΟ, αποκλείοντας ενδεχόμενη ασυδοσία στον τρόπο δράσης και λειτουργίας τους, με σκοπό οι ίδιες να λειτουργούν εντός των πλαισίων του νόμου, δίχως να αντικαθιστούν τον κρατικό φορέα."


Με εκτίμηση
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης
Παναγιώτης Ζαφειρίου
Με τον συνδυασμό "Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»