Μυστήριο με πλοίο ΜΚΟ στο Πέραμα- Επιστολή Καλογήρου σε Βιτσα και Κουβέλη


Επιστολή απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Περάματος της Λέσβου, ζητώντας να γνωστοποιηθούν οι λόγοι της παρουσίας του και της πιθανής εμπλοκής του στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Στο λιμάνι του Περάματος Λέσβου κατέπλευσε πλοίο με την ένδειξη 1a –SS-3-1-18 RESCUE ZONE ( συνημμένη φωτογραφία) το οποίο κατά πληροφορίες ανήκει σε ΜΚΟ και από το οποίο ακολούθως έγινε εκφόρτωση υλικού σε παλέτες.

Δεδομένης της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής της Γέρας θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε: α) τους λόγους που κατέπλευσε το εν λόγω πλοίο στο Πέραμα Λέσβου, β) τους λόγους της παραμονής του γ) εάν έχει κατατεθεί αίτηση οποιασδήποτε αδειοδότησης για συμμετοχή του πλοίου σε δράσεις που συνδέονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος και δ) εαν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε σχετική άδεια.

                                                                                    Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
                                                                                      Χριστιάνα Δ. Καλογήρου»