Στην Θερμή ο Παναγιώτης Ζαφειρίου


Συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Την Δευτέρα 08/04 βρέθηκε στην Λουτρόπολη Θερμής

Αναλυτικά:

Στις 8/4/2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου επισκέφτηκε την Λουτρόπολη Θερμής μαζί με ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του και συγκεκριμένα με τις Ματούλα Γιαρλού, Μαρία Τσακίρη, Μαρία Σπυρέλλη και τον Παναγιώτη Λύμπο.

Τον Παναγιώτη Ζαφειρίου και τους υποψηφίους του συνόδευε και ο νομικός σύμβουλος και γραμματέας του συνδυασμού Χαράλαμπος Βερβέρης. 


Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου αφού συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της Λουτροπόλεως Θερμής, κατέγραψε όλα τα προβλήματά τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν, ώστε πάνω σε αυτά να προταθούν και να εφαρμοστούν λύσεις από τα μέλη του συνδυασμού του.

Τα κυριότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους εκεί κατοίκους, ήταν η επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών του Σάρλιζα, η παντελής έλλειψη παιδικής χαράς για τα παιδιά (μιας και η υπάρχουσα μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης), η έλλειψη πολύκεντρου, όπου προτάθηκε η λειτουργία του σε παλιά κτίρια του Δήμου τα οποία σήμερα είναι κλειστά. 


Παράλληλα συζητήθηκε το πώς μπορεί να γίνει αναμόρφωση της αγοράς και του σκεπάστρου αυτής, συζητήθηκε η αλλαγή του νομικού πλαισίου του γηπέδου της Θερμής για μια ευρύτερη, άνευ κόστους χρήση από τα παιδιά του χωριού και από τους κατοίκους της και
η αξιοποίηση παλαιών κτισμάτων όπως ο πύργος του Μαγνήσαλη, που κατασκευάστηκε από τους Γατελούζους (όπως συνέβη μέσω της αρχαιολογίας στην περίπτωση του πύργου Τσοκαραδέλλη, που κατασκευάστηκε επί τουρκοκρατείς και του οποίου η ανακαίνιση είχε σκοπό την πλήρη αναβάθμιση της Θερμής ως προς την επισκεψιμότητα των τουριστών.


Τέλος αποτυπώθηκαν και παράπονα επαγγελματιών, που διατηρούν επιχειρήσεις σε δημοτικά ακίνητα και που αφορούν στα υψηλά μισθώματα των μισθωμένων δημοτικών ακινήτων, τα όποια όμως δημοπρατούνται και κατοχυρώνονται στην καλύτερη πρόσφορα μισθώματος που προτείνεται.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα που καταγράφηκαν, θα τύχουν άμεσης μελέτης από συγκεκριμένη ομάδα μελών του συνδυασμού μας, η οποία θα τα εξετάσει με τη δέουσα προσοχή αναζητώντας τις κατάλληλες νόμιμες προϋποθέσεις και συνθήκες υλοποίησής τους, ενώ θα τα εντάξει παράλληλα στο ήδη αναρτημένο και δημοσιευμένο πρόγραμμα του συνδυασμού. 


Για τον συνδυασμό μας " Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" ο δημότης κάθε δημοτικής κοινότητας έχει τον πρώτο λόγο. Εμείς οι υποψήφιοι έχουμε την υποχρέωση να ακούμε και να καταγράφουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των συνδημοτών μας. 

Επιθυμία και έργο μας είναι η λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων για δράση με όραμα και ελπίδα για έναν πολύ καλύτερο Δήμο Μυτιλήνης.


Γιατί ο Δήμος μας πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ.