Π. Ζαφειρίου: «ΝΑΙ στα έργα. Έργα ουσίας και ανάπτυξης, όχι έργα βιτρίνας για επικοινωνιακούς σκοπούς»


Ο κος Παναγιώτης Ζαφειρίου υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης με τον συνδυασμό «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» συνεχίζει με δικά του μηνύματα μέσω της σελίδας του συνδυασμού στο facebook να δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας στο Δήμο Μυτιλήνης αν εκλεγεί ο δικός του συνδυασμός δημοτική αρχή.

Όπως τονίζει ο κος Ζαφειρίου ο συνδυασμός του λέει «ΝΑΙ στα έργα. Έργα ουσίας και ανάπτυξης, όχι έργα βιτρίνας για επικοινωνιακούς σκοπούς, έργα που θα αποτυπώνουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων.»

Αναλυτικά όλο το μήνυμα:

«ΝΑΙ στα έργα. Έργα ουσίας και ανάπτυξης, όχι έργα βιτρίνας για επικοινωνιακούς σκοπούς, έργα που θα αποτυπώνουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων.»

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και πολύ περισσότερο για το Δήμο Μυτιλήνης.

Θα διεξαχθούν σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί, με σκοπό να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του δήμου και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες.

Σ' αυτή τη συγκυρία οι αρχές κι οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν σταθερές. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη με γνώμονα την ανόρθωση της κοινωνίας.

Η ίδρυση του συνδυασμού μας, έγινε με στόχο να δημιουργηθεί μια υπερκομματική δημοτική κίνηση, γεγονός που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και το γνωρίζουν όλοι οι δημότες. Με απλά λόγια, δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Στόχος του συνδυασμού μας είναι ν’ αλλάξει ριζικά το δήμο Μυτιλήνης και να αποδείξει στους κάτοικους της, ότι έχουν τη θέληση να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, έξυπνες ιδέες, υπευθυνότητα και ρεαλιστική προσέγγιση των ζητημάτων.

Μια δημοτική Αρχή που θα καθορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης για το δήμο μας, στεκόμενη στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη στραμμένη σε νέους ορίζοντες, προκειμένου να αντιστραφεί το υπάρχον καθεστώς απάθειας, αδράνειας και αδιαφορίας.

Χρειάζεται ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα συμμετοχή για να αναδείξουμε όσα απασχολούν όλους μας, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες λύσεις.

Αυτά είναι που μας ενώνουν και έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.

Γιατί η Μυτιλήνη, η Δ.Ε Γέρας, η Δ.Ε Θέρμης, η Δ.Ε Ευεργετουλα, η Δ.Ε Αγιάσου, η Δ.Ε Πλωμαριου είναι κτήμα των κατοίκων της και κανενός άλλου, ειδικά εκείνων που επιδιώκουν απλώς μια εναλλαγή προσώπων στην “καρέκλα”.

Αυτή η επιλογή ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους του Δήμου Μυτιλήνης, γιατί η όποια αλλαγή αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να γίνουν αυτές οι εκλογές, γιατί αφορούν το μέλλον όλων μας και την επανεκκίνηση πολλών στάσιμων ως τώρα καταστάσεων.
ΝΑΙ στα έργα. Έργα ουσίας και ανάπτυξης, όχι έργα βιτρίνας για επικοινωνιακούς σκοπούς, έργα που θα αποτυπώνουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Με εκτίμηση Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης
Παναγιώτης Ζαφειρίου
με τον συνδυασμό «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»