Δήμος Λέσβου: Καθάρισε από τα σκουπίδια η Κουλμπάρα, και η περιοχή του Πάρκου Χατζηδήμου


Με αφορμή τη συσσώρευση σκουπιδιών

Με αφορμή τη συσσώρευση σκουπιδιών που παρατηρήθηκε στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου & Βερναρδάκη στην Κουλμπάρα, καθώς και στην περιοχή του Πάρκου Χατζηδήμου, γίνεται γνωστό ότι χτες το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους σκουπιδιών, καθώς και από τους κάδους ανακύκλωσης στα παραπάνω σημεία, ενώ έγινε και καθαρισμός των χώρων αυτών από εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λέσβου.

Ο νευραλγικός τομέας της καθαριότητας αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον Δήμο Λέσβου. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την καθαριότητα στο νησί μας, όμως και η συμβολή των δημοτών είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, θα πρέπει να αφήνουν τις χαρτοσυσκευασίες τους συμπυκνωμένες στους κάδους ανακύκλωσης και η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνεται εντός των κάδων και όχι έξω από αυτούς και να διαχειρίζονται – ιδιαίτερα τούτες τις μέρες – με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους. Γιατί η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.


Θα θέλαμε, τέλος, να επισημάνουμε ότι  Δημοτική Αρχή επιζητεί και επιδιώκει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, και βεβαίως με τους δημότες για οποιαδήποτε υπόδειξη και συνεργασία στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.