Στο Πλωμάρι ο Στρατής Κυτελης


Μετά την νέα κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε στο Πλωμάρι, ο Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Στρατής Κύτελης, επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση μετά και τις νέες κατολισθήσεις.

Το θέμα των κατολισθήσεων που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Πλωμάρι είχε θέσει σε ενεργοποίηση τον μηχανισμό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Μετά από συνεδρίαση τότε του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και με βάση σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ, συντάχθηκε από την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, μελέτη αντιμετώπισης του προβλήματος.


Μετά από ενημέρωση του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Γιώργου Σπανέλλη, η μελέτη ολοκληρώθηκε και ήδη έχει διαβιβαστεί στον Δήμο Λέσβου λόγω αρμοδιότητας και ο οποίος θα αναζητήσει την ανάλογη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Παράλληλα οι περίοικοι της περιοχής μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κινδύνους από ενδεχόμενες νέες κατολισθήσεις βράχων. Αύριο το πρωί, στην συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης επιθεώρησε τα έργα προστασίας από κατολισθήσεις, που εκτελούνται στο δρόμο Ακρασίου - Νεοχωρίου - Πλωμαρίου