“Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”- Με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή συνέλευση των δημοτών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στην αίθουσα “Τερψιχόρη” του ξενοδοχείου “Ηλιοτρόπιο”, η προγραμματισμένη από την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης “Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, ανοιχτή συνέλευση δημοτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μυτιλήνης, στις ερχόμενες εκλογές της 26ης Μαϊου 2019.

Πέντε μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της “Πρωτοβουλίας”, οι Φιλήμων Γιαννακόπουλος, Αλέκος Κουζινόγλου, Απόστολος Μάτας, Λένα Πετρέλλη και Πάνος Πίτσιος, παρουσίασαν αρχικά το νέο νόμο 4555/2018 (Κλεισθένης Ι), ο οποίος διέπει μεταξύ άλλων τον τρόπο διεξαγωγής των επερχόμενων κοινοτικών εκλογών και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια έθεσαν τις αρχές και τις επιδιώξεις της “Πρωτοβουλίας” για τη Μυτιλήνη, παρουσιάζοντας ηλεκτρονικά τους 5 βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί όλος ο προγραμματισμός δράσης της: Τουρισμός, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Κυκλοφοριακό – Συγκοινωνιακό, Συμμετοχή  Δημοτών – Εθελοντισμός.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες δημότες, υπό το συντονισμό του μέλους της “Πρωτοβουλίας” Γιώργου Χρηστίδη, με σκοπό να προταθούν ιδέες και να τεθούν προτεραιότητες, γύρω από την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια, την οικονομική & τουριστική ανάπτυξη, την πρόοδο, κ.ο.κ. 

Από τη διαβούλευση αυτή, προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις και προτάσεις για όλα τα παραπάνω θέματα, μεταξύ των οποίων η μεταφορά των λιμένων, η κατασκευή συνεδριακού κέντρου & πολιτιστικού πολυχώρου, η βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων & η δημιουργία νέων, η ανάπλαση ακτών (pocket beaches) σε όλο το παραλιακό μέτωπο, η πολιτιστική αναγέννηση συνοικιών και προαστίων, κ.ο.κ. Οι προτάσεις αυτές καταγράφηκαν από το μέλος της “Πρωτοβουλίας” Κατερίνα Γιαννακού, ώστε να συμπεριληφθούν στο γενικότερο προγραμματισμό και να αποτελέσουν μέρος του σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων που θα τεθούν.

Στο τέλος της ανοιχτής συνέλευσης, δημότες από το παριστάμενο κοινό, με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και χωρίς την παραμικρή εμπλοκή κομμάτων, βουλευτών και υποψηφίων δημάρχων, υπέβαλαν υποψηφιότητες για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της “Πρωτοβουλίας”, το οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019. Ο αριθμός των υποψηφιοτήτων που δηλώθηκαν, υπερκάλυψε το ανώτατο προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία, όριο. 

Η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία” θα επανέλθει σύντομα, για να γνωστοποιήσει στο κοινό της Μυτιλήνης, τις ακριβείς δράσεις στις οποίες θα στοχεύσει, καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων που θα συγκροτήσουν το τελικό της ψηφοδέλτιο.