1 χρόνος από τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφους- Σιωπηρό συλλαλητήριο από την Δημοκρατική Μυτιλήνη


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την επίθεση πολιτών στους μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Μυτιλήνης:

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νύχτα της ντροπής. Την οργανωμένη επίθεση ομάδων ακροδεξιών στην πλατεία Σαπφούς, εναντίον αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, παιδιών, γυναικών και ανδρών με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση. Πράγμα που έδειξαν όχι μόνο με το σύνθημα «κάψτε τους» αλλά κυρίως με τα όσα έκαναν.

Ένα χρόνο μετά, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, οι φυσικοί και ηθικοί τους αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος.

Στις 22 Απριλίου στις 9 το βράδυ, η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, τους φορείς του τόπου, τις παρατάξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Σιωπηλά, χωρίς συνθήματα και πανό, με ένα αναμμένο κερί στο χέρι, όλοι οι πολίτες που ζούμε στη Μυτιλήνη να διαδηλώσουμε, να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ.

Στεκόμαστε όρθιοι ενάντια στον φασισμό.
Ενάντια στο μίσος και τη διχόνοια.
Η πόλη μας χρειάζεται όλους.
Η Μυτιλήνη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας είναι εδώ.


ΟΛΟΙ στις 9 το βράδυ το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς.