ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Αθανασίου, Βουνατσος, Σηφουνάκης, Καλογήρου, Μουτζούρης οι σημερινοί καλεσμένοι μας...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τρίτη 05 Μαρτίου 2019»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (1) Τελικά η αίθουσα της Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής είναι μόνο για συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι μικρή! Όχι μόνο γέμισε η αίθουσα στην εκδήλωση που οργάνωσε μια οργάνωση γυναικών της Ν.Δ.. Όχι μόνο γέμισε ο μικρός προθάλαμος. Όχι μόνο τέλειωσαν οι επιπλέον καρέκλες. Αλλά όρθιοι υπήρχαν και στον έξω χώρο. Και σαφώς ήταν μια εκδήλωση που η Τοπική Οργάνωση του κόμματος έδειξε τη δύναμη της. Αλλά και την παθογένεια της! Από τη μια πλευρά η Χριστιάνα Καλογήρου. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μουτζούρης. Θα μου πείτε, αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ενδεχομένως πλην όμως εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα βιώσουν σχιζοφρενικές καταστάσεις. Όχι μόνο στις εκλογές κι ούτε μόνο στον δεύτερο γύρο. Αλλά και στην συγκρότηση πλειοψηφικής Περιφερειακής Αρχής. Και στη μέση ο Χαράλαμπος Αθανασίου! Ποια μέση δηλαδή, κοντά στον πρύτανη κάθισε. Διότι είχαν ατύπως χωριστεί σε δύο πλευρές. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία κάτω, στη μία πλευρά η νυν Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες της, στην δε άλλη ο επίδοξος αντικαταστάτης της!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2) ) Η έκπληξη ήρθε από τις ομιλίες όπου εκτός από τους Νεοδημοκράτες μίλησε κι ένας Πασόκος! Θα μου πείτε κακό είναι αυτό; Διότι μετά από την Χριστιάνα Καλογήρου, Χαράλαμπο Αθανασίου, Αγγελική Κρικλάνη και Στρατή Γόμο πήρε το λόγο ο Δημήτρης Βουνάτσος ο οποίος έδωσε το παρόν στην εκδήλωση! Βεβαίως βεβαίως πάνε οι … καλές παλιές μέρες που Νεοδημοκράτες και Πασόκοι μαλλιοτραβιόντουσαν. Ο οποίος τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ  ως γνωστόν στηρίζει τον Κώστα Μουτζούρη και τον συνοδεύει πλέον σε κάθε κίνηση του. Έτσι και χθες περίμενε στον προθάλαμο μέχρι που τον κάλεσε μέσα ο πρύτανης και έκατσαν δίπλα. Κατά τα άλλα η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία για τους δύο υποψηφίους για προεκλογικές χειραψίες και για κομματική καταμέτρηση. Κάποιοι καταμετρούσαν Καλογηρικούς και Μουτζουρικούς….


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ναι θα επισκεφθεί την Μυτιλήνη. Είχαμε γράψει για επίσκεψη  Φεβρουάριο έτσι όπως είχε σχεδιαστεί από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. αλλά λόγω των ευρύτερων εξελίξεων, δεν βρέθηκε κατάλληλη ημερομηνία. Έτσι προγραμματίζεται για την επομένη Τρίτη όπου εκεί θα παιχτούν όλα τα χαρτιά των υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Κι εγώ δεν ανησυχώ εάν κατεβούν και οι δύο. Δεν ανησυχώ εάν κάποιος από τους δύο μείνει τρίτος. Ανησυχώ εάν περάσουν και οι δύο στον Β΄ Γύρο. Εκεί είναι που θα δούμε σχιζοφρενικές καταστάσεις. Εκτός εάν …καθαρίσει ο Κυριάκος! Η πλευρά Μουτζούρη αφήνει να εννοηθεί ότι έρχεται για να γινει χαμός με την Καλογήρου, η δε πλευρά της λέει ότι έρχεται για να τους μαντρώσει. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ θα συνδυάσει την επίσκεψη του στην Λέσβο και με επίσκεψη στην Λήμνο και στην Χίο. Ενδέχεται μάλιστα να υπάρξει κάποια έκπληξη-συνάντηση στην Λέσβο σαν αυτές που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα στις περιοδείες του και οι οποίες ανάγονται στην επικοινωνιακή στρατηγική του αναδεικνύοντας την προσέγγιση του στην καθημερινότητα του πολίτη.

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ. Τι παίζει τον τελευταίο καιρό;  Γιατί πολλές γλύκες αναδύονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνώντος κόμματος. Όλα ξεκίνησαν απο μια περσινή καλοκαιριάτικη Κυριακή. Τότε έκπληκτοι οι θαμώνες μιας κεντρικής καφετέριας της Μυτιλήνης, είδαν τον Νίκο Σηφουνάκη να πίνει καφέ με τον Βασίλη Τεντόμα, το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κακό βέβαια δεν είναι να πίνεις καφέ. Ακόμα κι αν είναι αντίπαλος, ακόμα κι αν κατηγορήθηκε το 2011 από τους συντρόφους ότι πήγε να τους …πατήσει με το υπουργικό του αμάξι στην Μαρίνα Μυτιλήνης! Απλώς οι θαμώνες τους έβλεπαν με χαρτιά και κομπιουτεράκια στο τραπέζι οπότε η απορία μεγάλωσε. Μερικούς μήνες αργότερα μαθεύτηκε η πρόθεση της πολιτείας (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), να περάσει το Μουσείο Βρανά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Την επόμενη χρονιά, το 2018 που ήρθε στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας για το γνωστό παραγωγικό συνέδριο, παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εκτοτε το θέμα του Μουσείου Βρανά παρέμεινε στο περιθώριο. Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη που η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην δεύτερη σελίδα δημοσιεύοντας αρθρο του Νίκου Σηφουνάκη, έγραψε ένα καυστικό σχόλιο υπονοώντας συνεργασία του με ΣΥΡΙΖΑ. Και χτες κοινοποιήθηκε δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη ότι προχωράει η υλοποίηση παραχώρησης του Μουσείου Βρανά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οπότε;

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ Παραβρέθηκε στην χθεσινή κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. Δεν κάθισε στις πρώτες θέσεις. Περιμένει υπομονετικά το θέμα του σπασίματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σκέφτεται σοβαρά να πάρει χρίσμα για υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου. Αν και κάποιοι κομματικοί του έλεγαν ότι στο τέλος άλλος θα είναι άλλος ο υποψήφιος που θα πάρει το χρίσμα. Που θα είναι τόσο κομματικός που ούτως ή άλλως δεν θα χρειάζεται χρίσμα! Όμως το όνομα του έχει ανακατέψει την τράπουλα στην Δυτική Λέσβο όπου παρατηρείται έντονη κινητικότητα γνωστών ονομάτων. Θ΄ ακουστεί κανένα μπαμ στα καλά καθούμενα κι όποιον πάρει ο χάρος…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ. Κινείται! Το  τελευταίο διάστημα καλεί γνωστά ονόματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μερικά μάλιστα θεωρούνται και ονόματα εκπλήξεις. Προγραμματίζει συνάντηση τις επόμενες μέρες των 4-5 δυνατών ονομάτων προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία δημοτικής κίνησης διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων. Κι επειδή μαθαίνω για δυνατά ονόματα, εάν προχωρήσουν θα κάνουν αίσθηση. Δεξιά,  Αριστερά κι ολίγο Πράσινα….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΣΟΥΜΠΑΣ Γνωστό πρόσωπο της τοπικής μας κοινωνίας, υπηρέτησε επί χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, διετέλεσε μάλιστα και Αστυνομικός Διευθυντής. Ετοιμάζεται για νέες … περιπέτειες. Θα κατέβει στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη. Σίγουρα ένα γερό όνομα που θα συμβάλει στη δυναμική που ζητεί ο πρύτανης.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Είναι έτοιμος για να ανακοινώσει αύριο μεθαύριο την πρώτη ομάδα αυτών που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του.  Ανάμεσα στα ονόματα ακούγεται ότι θα είναι και η σύζυγος του πρόσφατα αδικοχαμένου Παναγιώτη Καλλονιάτη. Άλλα ονόματα αυτό του δικηγόρου Ταξιάρχη Κουφέλλου, του Βασίλη Τσαγκάρη γνωστός παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου και φανατικός ΑΕΚτζής και ο Χριστόφας Στεφάνου πρώην προϊστάμενος Εφορίας. Υπάρχουν και άλλα ονόματα τα οποία δεν σας τα λέμε για να έχετε αγωνία! Έτσι από δω και μπρος η μάχη των δύο θα γίνει με το …άπλωμα των ονομάτων που θα στελεχώνουν τους συνδυασμούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Μια σημαντική παρατήρηση έκανε το πρώην στέλεχος της Δημοτικής Αρχής. Αφορά την προβλήτα στη Σκάλα Πολιχνίτου που έπαθε ζημιά στο σεισμό του 2017. Με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει: «Σε ερώτηση μου χτες στο δημοτικό συμβούλιο για το πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά πήρα την απάντηση από τον Πρόεδρο του λιμενικού Ταμείου οτι γίνεται η μελέτη .Δυο χρόνια πέρασαν και δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη ενώ στην Κω όταν έγινε σεισμός το ιδιο καλοκαίρι και χάλασε η προβλήτα του λιμανιού μετά από ένα μήνα είχε αποκατασταθεί και έδεναν πλοία Αυτή είναι η διαφορά μας με την Κω και τα άλλα νησιά» Πολύ σωστή η επισήμανση. Το θέμα είναι τι θα γίνει με την δημιουργία του νέου Δήμου. Θα βρεθεί άκρη ή θα επιδεινωθεί η κατάσταση σε προβλήματα του νησιού μας που παραμένουν;  Σε σχόλιο του στην ανάρτηση, ο Κώστας Μουτζούρης γράφει: «Η ομάδα μου διατίθεται , εφόσον το Δ. Λ. Ταμείο Λέσβου συμφωνεί, να εκπονήσει την σχετική μελέτη αδαπάνως και ως πρόσφατα στην αγαπημένη μου Σκάλα Πολιχνιτου.»


ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ Αύριο σύμφωνα με το εορτολόγιο της Εκκλησίας, εορτάζει ο Ησύχιος και η Ησυχία! Αύριο επίσης σπάει ο Δήμος Λέσβου στα τρία. Να κάνουν το χατίρι στον Χαράλαμπο και να τον σπάσουν στα δύο; Λίγο δύσκολο αλλά ενδέχεται να το κάνουν για να φέρουν σε αμηχανία την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μανούλες σ΄ αυτά οι Συριζαίοι!  Εν πάση περιπτώσει σπάει και ξεκαθαρίζουμε. Και ο καθείς με τις αποφάσεις του. Η εορτή του Ησύχιου και της Ησυχίας ίσως καταγραφεί σ΄ εμάς ως ημέρα δυνατής φασαρίας!  Οπότε «ες αύριο τα σπουδαία»….

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Να τους κάνω πλάκα Υπουργέ μου και να κόψω μεγαλύτερο κομμάτι σ΄ έναν από τους δύο (Καλογήρου, Μουτζούρη);

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Άσε την πλάκα ευρωβουλευτά μου γιατί πάλι εγώ θα την πληρώσω….

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost

 Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει το δημοσιογραφικό επιτελείο του LesvosPost.com,  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ