ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Σταυροί και σταυροί στην ανηφόρα των εκλογών….» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

Καλή εβδομάδα σε όλους…

«Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ. Σας τα είχα πει. Γκρίνιες πολλές γκρίνιες και μάλιστα μπροστά στις κάλπες! Κάποιοι αποσύρθηκαν και η εφορευτική επιτροπή να συστήνει να μην τους ψηφίσουν! Κάποιοι μάλωσαν για την απόσταση των υποψηφίων από την περιοχή της κάλπης. Κάποιοι αποσύρθηκαν διακριτικά. Κάποια ονόματα γράφτηκαν λάθος στο ψηφοδέλτιο. Και κάποιοι άλλοι προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν αψιμαχίες. Σε κάποιους επικεντρώθηκε η κριτική επειδή ήταν υποψήφιοι οικογενειακώς! Κάποιοι βαρβάτοι Πασόκοι γιατί πήγαιναν να ψηφίσουν και δεν ήταν στους καταλόγους! Τηλέφωνο στα Κεντρικά του κόμματος και αναμονή μέχρι να έλθει η επιβεβαίωση.  Γενικά ήταν μια ωραία … πράσινη ατμόσφαιρα. Το ερώτημα είναι εάν οι εκλεγέντες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στο Συνέδριο του κόμματος ή απλώς θα πάνε ταξίδι αναψυχής ή για φωτογράφιση με επώνυμους. Το μόνο παρήγορο είναι ότι εκλέχτηκαν νέα παιδιά τα οποία ελπίζουμε να φέρουν νέο πνεύμα σε ένα κόμμα που κινείται στις μυλόπετρες του δικομματισμού.  Στον παρακάτω Πίνακα όλοι οι εκλεγέντες σύνεδροι και η σταυροδοσία τους. Να επισημάνουμε ότι ήταν μονοσταυρία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι έγκυρες ψήφοι ήταν 373


ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ Τι  τραβάει κι αυτός ο έρμος! Να ψηφίσει πήγε χτες για συνέδρους του ΚΙΝΑΛ και του το απαγόρευσαν! Γιατί; Γιατί κατεβαίνει με αντίπαλο συνδυασμό και όπως ακούγεται το ίδιο θα πράξει και η σύζυγος του. Άναψε και βρόντηξε ο συμπαθής Δημοτικός Σύμβουλος απειλώντας ότι θα προσφύγει σε νομικές ενέργειες. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, με τα πνεύματα να ηρεμούν με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Πάντως την επομένη ανέβασε οργίλη ανάρτηση στο facebook που ανάμεσα στα άλλα τονίζει:  «Το πραγματικό ΠΑΣΟΚ δεν σβήνει για αυτούς που το υπηρετούν ανιδιοτελώς στην κοινωνία, ούτε τιθασεύεται παρά την συστηματική χρόνια προσπάθεια εξωτερικών και εσωτερικών προβαλλομένων φελλών εχθρών του, ούτε βέβαια χωρά σε άλλα σχήματα και ονόματα. Αυτά αφορούν αυτούς που το έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. Αφού φύγουν και οι τελευταίοι εισπράξαντες προβαλλόμενοι πουθενάδες και ξεβρωμίσουμε εντελώς,ας απευθυνθούμε εκ νέου στον λαό που δεν ξεχνά με το πραγματικό μας όνομα. ΠΑΣΟΚ!!!!»

ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ Ήταν υποψήφια για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Το όνομα της ήταν γραμμένο αλλά ζήτησε να αποσυρθεί ως αντίδραση στην εμφάνιση οικογενειών να είναι υποψήφιοι σύνεδροι. Το αίτημα της δεν μπορούσε να γίνει δεκτό γιατί ήδη είχε τυπωθεί στο σχετικό ψηφοδέλτιο. Με αποτέλεσμα η εφορευτική επιτροπή να ενημερώνει τους ψηφοφόρους να μην την ψηφίζουν!  Πάντως΄παρά τις οδηγίες,  τέσσερα άτομα την ψήφισαν!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗΣ. Τελευταία μέρα σήμερα στην Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής.  Και ποιος ήταν ο τελευταίος πολίτης που δέχθηκε με αυτήν την ιδιότητα; Ένας Πασοκτζής! Ποιος; Ο Μιχάλης Δεμερτζής, γνωστό ιστορικό στέλεχος του κόμματος ο οποίος όμως τον επισκέφθηκε για άλλο λόγο και με άλλη ιδιότητα. Ως εκπρόσωπος του εδώ ΣΕΓΑΣ για να του δώσει μια τιμητική πλακέτα για τη βοήθεια που έδωσε ο απερχόμενος Γραμματέας στον Σύλλογο. Θα μάθουμε σήμερα και ποιος θα τον αντικαταστήσει
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  Θα κάνει τρίπλα και θα καταθέσει τροπολογία στην τροπολογία! Δηλαδή να γίνουν τρεις αντί για δύο Δήμοι στην Λέσβο. Καλή σκέψη αλλά η απορία είναι άλλη. Κι  αν την δεχθεί η κυβέρνηση θα την ψηφίσει τη στιγμή που το κόμμα έχει πάρει συνολικά αρνητική θέση στην τροπολογία;
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Μήπως πρέπει να στείλει καμιά ανθοδέσμη στους Συριζαίους; Γιατί μ΄ αυτά και μ΄ αυτά θα τον βάλουν ακόπως Δήμαρχο! Και δεν χρειάζεται να κάνει προεκλογική περίοδο. Δουλεύουν άλλοι γι αυτόν! Ψωμί στο βούτυρο αυτή η ένταση γύρω από τον σταυρό. Αμέσως πήγε να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες, ενώ μαζί του ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Δημοσθένης Χατζηγιάννης προκειμένου και αυτός να εκφράσει τις νομικές του γνώσεις για την δικαστική συνέχεια της υπόθεσης. Η κοινωνία μπορεί να σιωπά αλλά ήδη διατρέχει στον ιστό της αγανάκτηση για όλα όσα συμβαίνουν. Το θρησκευτικό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και το αίσθημα δικαίου δεν φιλτράρεται σ΄ αυτούς τους ολίγους που σερβίρουν τον … ορθό πολιτικό λόγο. Σαφώς και προέβησαν σε αδίκημα όσοι πήγαν να βάλουν τον σταυρό στο σημείο αυτό. Αλλά είναι εύλογο προϊόν αντίδρασης της κοινωνίας στην  επιλεκτική ευαισθησία αυτών των ολίγων δήθεν δημοκρατών. Κι αυτή η αντίδραση αναμένεται να αποτυπωθεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μια ανθοδέσμη από τον Κύτελη στον Ζερδελή; Λάθος. Δύο ανθοδέσμες και τα καλύτερα έρχονται.
ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ. Διότι στις δημοτικές εκλογές δεν θα κληθούμε να ψηφίσουμε «προοδευτικούς»  ή «συντηρητικούς». Ούτε να επιλέξουμε το ποιοι είναι οι δημοκράτες και ποιοι δεν είναι. Ούτε να κρίνουμε ποιος ευθύνεται για την προ δεκαετίας δικαστική αντιπαράθεση Ζερδελή – Κύτελη στο ΙΚΑ και ούτε μας ενδιαφέρει. Εμείς θέλουμε να ψηφίσουμε ανθρώπους που να μπορούν να διαχειριστούν τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου. Από το προσφυγικό μέχρι τα σκουπίδια. Από τα σχολεία μέχρι τις (δεκάδες) λακκούβες. Από την συνέχιση του Βιολογικού μέχρι την τουριστική προβολή. Από τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων μέχρι την κανονική ροή του νερού. Και άλλα τόσα. Αυτά είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρουν και με βάση αυτά θα πρέπει να επιλέξουμε τους τοπικούς μας άρχοντες. Δεν βγάζουμε κυβέρνηση, δεν βγάζουμε ιδεολογικές εμμονές και δεν βγάζουμε το γινάτι μας στους άτυχους πρόσφυγες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης άμεσα ανέλαβε την υπόθεση των 33 κατηγορουμένων της υπόθεσης του σταυρού. Από το πρωί έτρεξε κοντά τους και αφιλοκερδώς τους παρείχε τις απαιτούμενες νομικές συμβουλές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην όλη κατάσταση. Ο Αλέκος Κουτσαντώνης με ανάρτηση του τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα καθώς και άλλους που έτρεξαν να τους συμπαρασταθούν. Απλώς θα πρέπει και οι ίδιοι να προσέχουν διότι τέτοιες ενέργειες εκτός του ότι τυπικά τουλάχιστον είναι παράνομες, παίζουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Και ο καλύτερος σταυρός είναι ο σταυρός που θα πέσεις στις κάλπες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Αθόρυβα συνεχίζει τις επισκέψεις του σε χωριά του Δήμου όπου συζητά τα προβλήματα του κάθε χωριού. Την Παρασκευή βρέθηκε στο Πέραμα όπου πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα τόσα προβλήματα της περιοχής. Κι αυτό είναι ένα από το ζητούμενο των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα χωριά. Ότι πέφτει ο βάρος σε μερικά μεγάλα έργα της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να παραμελείται η καθημερινότητα ων χωριών. Ήδη ο Μιχάλης Μαμάκος με την οργανωτική δραστηριότητα και τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οργανώνει πυρήνες φίλων του σε κάθε χωριό περιμένοντας την οριστική απόφαση για το σπάσιμο προκειμένου αυτοί να ενεργοποιηθούν.
ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ Τρέχει ο εν δυνάμει υποψήφιος Δυτικής Λέσβου και περιοδεύει σε χωριά της περιοχής του. Την Παρασκευή βρέθηκε στον Πολιχνίτο προκειμένου να … ζυμωθεί. Ζυμώθηκε αλλά απογοητεύθηκε από το αίσθημα εντοπιότητας που εξέφρασαν οι άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε. Πάντως με τον καιρό αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του εγχειρήματος έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια γερά ονόματα στον νεοσύστατο Δήμο. Αλλά έχοντας απέναντι γαλάζιο συνδυασμό, ένα ενωμένο και δυνατό ΚΚΕ αλλά και πράσινο συνδυασμό, που στοχεύει; Για να τον βοηθήσω σ΄ έναν αχαρτογράφητο αυτοδιοικητικά νεοσύστατο Δήμο, του προσφέρω τον Πίνακα με τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στις έξη Δημοτικές Ενότητες.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΣ Πέρασε το Σαββατοκύριακο στο χωριό του. Εκεί ανάμεσα σε καφέδες και τσίπουρα ζυμώθηκε με φίλους και παλαιούς συνεργάτες από τις δύο θητείες του ως Δήμαρχος Πολιχνίτου. Θέλει να κατέβει, θα έχει τη βοήθεια του κόμματος και αναμένει να τον στηρίξει το χωριό του. Παράλληλα ο συνδυασμός θα στελεχωθεί με τα πρώτα ονόματα του ΚΚΕ σε κάθε Δημοτική Ενότητα έτσι ώστε να συσπειρωθεί όλο το κόμμα. Στόχος να περάσει στον επόμενο γύρο και από εκεί και πέρα ενδέχεται να βρεθούν δυο Πολιχνιάτες να παλεύουν για τη θέση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου. Το ερώτημα είναι πως θ΄ αντιδράσουν και οι Καλλονιάτες που επίσης διαθέτουν έντονο τοπικό στοιχείο. Ακόμα και οι Αγιοπαρασκευώτες που κι αυτοί θέλουν το κομμάτι τους. Ένας Δήμος που ενδεχομένως κριθεί όχι στο νήμα, αλλά τα τοπικά κατάλοιπα….
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Δεν μ΄ ανησύχησε που μας έστειλε μήνυμα. Μας ανησύχησε που δεν είχε και κάποιο λατινικό ρητό! Στο μήνυμα του μας έλεγε προβλέψεις για τον αντίπαλο του Στρατή Κυρατζή ενώ εξέφραζε παράπονα που τον ξεχάσαμε! Δεν ξεχνιέσαι φίλε Άκη! Έχε όμως υπόψη πως δεν είσαι ο μοναδικός Βέρρος. Υπάρχει και ο Βέρρος της Καβάλας! Μόνο που αντί Ακης εκείνος λέγεται Αρης! Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Ότι ηγείται συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να επανέλθουμε. Ο Στρατής Κυρατζής ενδεχομένως να πάει στον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου (τρίβει τα χέρια της εκείνη…) εάν προχωρήσει το όνομα του Άρη Χατζηκομνηνού. Το θέμα είναι εσύ τι θα κάνεις τότε; Θα κατέβεις με αντιπάλους δυνατούς κομματικούς συνδυασμούς ή θα προτιμήσεις Περιφερειακό ψηφοδέλτιο;
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία. Δημοσιοποίησε σήμερα το όνομα της παράταξης του και οσονούπω θα λειτουργήσει το πολιτικό του γραφείο, ενώ θα ξεκινήσει την δημοσιοποίηση υποψηφίων του συνδυασμού του. Κι όχι τυχαία επισημαίνει με ανάρτηση του σήμερα  στο facebook: «Την άνοιξη όλα ανθίζουν. Κάποια θνησιγενή φυλλορροούν!»
ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ  Την Τετάρτη σε κλειστή συγκέντρωση έχει καλέσει είκοσι φίλους του προκειμένου να συζητήσουν την όλη κατάσταση και το ενδεχόμενο της δημιουργίας ψηφοδελτίου για την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης.

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Τσικνάτε γιατί χανόμαστε!
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ




Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost


 Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει το δημοσιογραφικό επιτελείο του LesvosPost.com,  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ