ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Περιοδείες, εκλογικά κέντρα, γενέθλια, ούζα και προβλέψεις...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Σάββατο 30 Μαρτίου 2019»

5η ημέρα προεκλογικής περιόδου…

Καλό Σαββατοκύριακο …ΠΡΟΣΟΧΗ ξημερώματα Κυριακής η ώρα αλλάζει…

ΕΔΡΕΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Με ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον δισέλιδο στο ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δημήτρης Μάντζαρης βάζει τα πράματα στη θέση τους. Με δεδομένο ότι οι έδρες των Δημοτικών Συμβουλίων είναι 33, η κατανομή ανά Δημοτική Ενότητα είναι συνάρτηση του πληθυσμού της. Με δεδομένο αυτό η κατανομή των εδρών ανά Δημοτική Ενότητα εμφανίζεται στους παρακάτω δύο Πίνακες μαζί βέβαια με τον πληθυσμό αλλά και τους σταυρούς που θα έχει το δικαίωμα να βάλει ο ψηφοφόρος. Βέβαια το βασικότερο από τις όλες αλλαγές θα είναι η απλή αναλογική η οποία βέβαια θα κριθεί στη πράξη. Κι εκεί για μια ακόμα φορά θα φανούν οι αυταπάτες της Αριστεράς….


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Χρόνια αγωνιζόμενος στην ανανεωτική Αριστερά, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η απουσία του, όχι μόνο αισθητή αλλά στέλνει και μηνύματα. Και απ΄ ότι φαίνεται για μια ακόμα φορά θα μείνει απέξω από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ  Με τον τίτλο «Γαλάζια κόντρα για την πρωτιά» η αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καταγράφει την δυναμική των υποψηφίων. Η εφημερίδα θεωρεί ως δεδομένη την πρωτιά της Χριστιάνας Καλογήρου με τον Κώστα Μουτζούρη να διεκδικεί την δεύτερη θέση από τον Παναγιώτη Χριστόφα. Καταλήγοντας η εφημερίδα θεωρεί «κρίσιμη ως καθοριστική « την στάση του ΚΚΕ στον Β΄ Γύρο.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Η ίδια εφημερίδα τον χρίζει φαβορί για τον Δήμο Μυτιλήνης παρόλο όπως γράφει πως το σκηνικό είναι ρευστό μετά την απόσυρση Σπύρου Γαληνού. Η εφημερίδα θεωρεί πως μεγάλες πιθανότητες εχει στο δεύτερο γύρο να περάσει η υποψήφια του ΚΚΕ Νίκη Τσιριγώτη. Πάντως ο υποψήφιος  Δήμαρχος αποσείει από πάνω του τον χαρακτηρισμό φαβορί, λέγοντας στους φίλους του ότι ο αγώνας θα πρέπει να γίνει μέχρι την ημέρα των εκλογών και να μην χαθεί ούτε μια ψήφο. Διότι σωστά επισημαίνει δεν αρκεί μια πρωτιά. Χρειάζεται μια τέτοια κατανομή εδρών που θα εμφανισθεί ισχυρός και στην μετεκλογική εποχή του παζαρέματος!

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Με την χθεσινή συνάντηση των στενών συνεργατών οριστικοποιήθηκαν οργανωτικά θέματα του συνδυασμού. Δημοσιοποιήθηκε η ονομασία και το λογότυπο του συνδυασμού, καθορίστηκε το πλάνο εξορμήσεων και από την επόμενη εβδομάδα θ΄ αρχίσει να λειτουργεί το εκλογικό τους κέντρο στην Καλλονή δίπλα στο Ταχυδρομείο. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία εκτιμώντας πως το κλίμα έχει αλλάξει άρδην. Ειδικά στην Καλλονή με την στελέχωση του συνδυασμού και και με συντονισμένες κινήσεις, θεωρούν ότι πλέον έχουν τον πρώτο λόγο στις εκλογές. Την Πέμπτη αναμένεται να έλθει ο Χαράλαμπος Αθανασίου όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του συνδυασμού. Γιατί ο Νίκος Χήρας είναι το δικό του στοίχημα…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Αγωνίζεται λοιπόν και θα το θεωρήσει προσωπική του επιτυχία,  τα τρία στα τρία! Δηλαδή να κερδίσει η Ν.Δ. τους δύο Δήμους και την Περιφέρεια. Περιφέρεια όμως με ποιόν; Εάν μεν κερδίσει η Χριστιάνα Καλογήρου θα λέει πως με τη δική του συμβολή και υπακούοντας στο κόμμα, επανεκλέγει η νυν Περιφερειάρχης. Εάν εκλεγεί ο Κώστας Μουτζούρης τότε μπορεί να ισχυριστεί ότι αφού και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε ν΄ ανατρέψει το κλίμα, δικαιώθηκε η στήριξη του στον Πρύτανη!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Στην Μυτιλήνη θα βρίσκεται μέχρι αύριο όπου θα περιοδεύσει σε χωριά του νησιού. Χτες βράδυ περιόδευσε σε Σίγρι, Αντισσα και Ερεσσό όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο του Παναγιώτη Αμερικάνο. Εκεί μπροστά σε πολύ κόσμο μίλησε για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και για την ανάγκη να έλθουν πρόσωπα που μπορούν να διαχειριστούν τα μεγάλα έργα αλλά και να έχουν την δυνατότητα να απορροφούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Σήμερα το πρωί περιόδευσε με φίλους του στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης ενώ το πρόγραμμα του στη συνέχεια έχει Πλωμάρι. Δεν έχασε όμως την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Άρη Χατζηκομνηνό όπου μαζί με τον γνωστό δικηγόρο Άρη Καλλία, ήπιαν τα ουζάκια τους!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Τώρα βρίσκεται στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ όπου και πήρε μέρος. Επιστρέφοντας ο συνδυασμός του θα ετοιμάσει σε πρώτη φάση το εκλογικό του κέντρο το οποίο βρίσκεται στον Αγ. Θεράποντα κάτω από τα γραφεία που είναι η τοπική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Αυτή τη στιγμή βάφεται και φτιάχνεται έτσι ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια ο συνδυασμός θ΄ αρχίσει τις εξορμήσεις σε χωριά και γειτονιές της Μυτιλήνης.  

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ Μπορεί να εμφανίστηκε το κώλυμα στο πρόσωπο του αλλά ο συνδυασμός του θα προχωρήσει. Το μεγάλο ατού του το έδωσε η κυβέρνηση που με τροπολογία (της τελευταίας στιγμής) κατάργησε την ύπαρξη προέδρου. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 6 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Ηλιοτρόπιο διοργανώνεται  συνάντηση από την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης «Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη». Αποτελείται από τα ακόλουθα ιδρυτικά μέλη: Φιλήμων Γιαννακόπουλος, Κατερίνα Γιαννακού, Αλέκος Κουζινόγλου, Απόστολος Μάτας, Ελένη Πετρέλλη, Πάνος Πίτσιος

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ  Πανέτοιμη για την αυριανή της εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει την πρώτη φουρνιά ονομάτων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό της.  Παράλληλα συνεχίζεται η προεκλογική της καμπάνια και η λειτουργία του εκλογικού της κέντρου που θα βρίσκεται στην Προκυμαία Μυτιλήνης κοντά στις κολώνες. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανάρτηση της στη σελίδα του fecabook:  "Η προεκλογική μας εκστρατεία είναι δουλειά πολλών ανθρώπων και ομάδων Ο κάθε ένας και η κάθε μία απο μας, με πολλαπλούς ρόλους. "Ανάλογα με τις δυνατότητες του/της" και αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές. Και δουλειές και δυνατότητες.»

ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Το επεσήμανε το ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφόρησε σήμερα. Υπέγραψε τη διακήρυξη της Εριφύλης Χιωτέλλη αλλά κατεβαίνει ως αντίπαλος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αστυρακάκη! Άμα είναι έτσι  να υπογράφονται οι διακηρύξεις φέρτε και σε μας να υπογράψουμε….

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ Γιατί όλοι τους σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα; Γιατί η Κομματική Οργάνωση Αττικής και η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του Κόμματος διοργανώνουν συγκέντρωση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Θα χαιρετίσουν:  Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.  Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης.  Γιάννης Συκάς, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος.ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΜΑΡΙΑ Σήμερα έχει τα γενέθλια της! Δεν αποκαλύπτουμε ηλικία όμως ως υποψήφια στον Περιφερειακό συνδυασμό του Γιάννη Σπιλάνη, οργώνει όλα τα νησιά του Αιγαίου με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Από μας χρόνια πολλά και καλή συνέχεια…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Υποψήφια στην περιφέρεια της Ηπείρου, θα κατέβει τον Μάιο η Έλσα Εξάρχου Κεντέρη, σύζυγος του Μυτιληνιού Ολυμπιονίκη. Κατεβαίνει με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία . Ο Κεντέρης μαζί με την σύζυγό του, έχουν διαφημίσει την περιοχή με πολλούς τρόπους, χάρη στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που έχουν στο Πάπιγκο, όπου έχουν πάρει πολλά διεθνή βραβεία. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΛΙΟΣ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραβρίσκεται στο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30/31-03 στην Αθήνα. Εκεί στο περιθώριο των εργασιών, έχει συναντήσεις με γνωστά στελέχη του κινήματος. Ένας απ΄ αυτούς και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου με τον οποίο ποζάρουν και στην σχετική φωτογραφία

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ