ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Τι παιχνίδια παίζονται γύρω από τον γιατρό;…» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019»

Και του χρόνου χρόνια πολλά σε όλους…


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ (1)  Τι παιχνίδι παίχτηκε γύρω από τις προθέσεις του μετά το πρόβλημα της υγείας του;  Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η υγεία του σημείωσε σημαντική βελτίωση και από χτες το απόγευμα επετράπησαν κάποιες περιορισμένες επισκέψεις.  Βεβαίως πρώτοι από όλους οι στενοί του συνεργάτες. Αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα, ευχές για  γρήγορη ανάρρωση  και υποσχέσεις με τον Γιώργο Φλώρο και τον Σταύρο Πολίτη για μια καινούργια συνέχεια! Και βγαίνοντας οι συνεργάτες του πέρασαν το μήνυμα ότι δεν αποσύρεται. Κουβέντιασαν με τον Υποψήφιο Δήμαρχο και αποφάσισαν ο συνδυασμός του να συνεχίσει ως έχει. Απλώς θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες και στη συνέχεια θα ριχτεί πάλι στην μάχη. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν πως έχουν έτοιμη την διακήρυξη τους μαζί με δέκα ονόματα τα οποία και θα δημοσιοποιήσουν μέσα στην εβδομάδα.  Στην συνέχεια οι συνεργάτες του Παναγιώτη Παρασκευαίδη, πήγαν στην Μαρίνα Μυτιλήνης όπου εκεί συνεχίστηκε η συζήτηση για το μέλλον του συνδυασμού και όποια άλλα προβλήματα αναμένεται ν΄  ανακύψουν. Όλα αυτά μας προκάλεσαν έκπληξη δεδομένου ότι οι γιατροί Παναγιώτης Τσιράκης και Στρατής Κύτελης που είχαν σπεύσει στο Νοσοκομείο και είχαν για λίγο συνομιλήσει μαζί του, τον έφερναν ν αποσύρεται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ (2)  Την επομένη τώρα το πρωί εστάλη στα μέσα ενημέρωσης μια δήλωση. Σ΄ αυτήν εξέφραζε τις ευχαριστίες σε όλους όσους του έστειλαν ευχές και δήλωνε ότι θα συνέχιζε τον αυτοδιοικητικό του αγώνα! Οι απορίες μεγάλωναν δεδομένου η φύση του προβλήματος της υγείας, είναι τέτοια που απαιτείται  να περάσουν μερικές ημέρες, να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις, να μεταβεί ενδεχομένως στην Αθήνα για να  κατέληγε σε όποια απόφαση. Κι όλα αυτά θα έπρεπε  να συμβούν με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του η οποία έζησε ένα δύσκολο τριήμερο με τις συνεχείς διαβουλεύσεις που είχε ο γιατρός  με τον Μιχάλη Μαμάκο και τους συνεργάτες του. Οπότε  το στρεσάρισμα από την όλη αυτή υπόθεση της ενοποίησης των συνδυασμών, εξώθησε σε ακραίες καταστάσεις την υγεία του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Κι ενώ δεν πέρασαν λίγες ώρες από την δήλωση συνέχισης  της υποψηφιότητας, στο facebook του αναρτήθηκε δήλωση του στην οποία δηλώνει την απόσυρση του!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ (3)  Τι συνέβη λοιπόν στο διάστημα αυτό; Ο ίδιος ο γιατρός πήρε την πρωτοβουλία της πρώτης δήλωσης περί μη απόσυρσης  και μετά από πιέσεις άλλαξε απόφαση; ΄Η μήπως έγινε αυτοβούλως από συνεργάτες του προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένες καταστάσεις; Άγνωστο. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι τέτοια παιχνίδια γύρω από το κρεβάτι ενός ανθρώπου που μόλις χτες μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο, είναι ανεπίτρεπτα.  Και ενώ από τη μια δημιουργούν πολλά ερωτηματικά από την άλλη δείχνει που έμπαιναν τα προσκόμματα για  ενιαία κάθοδο. Αξίζει να σημειώσουμε τι επισημαίνει ο Παναγιώτης Παρασκευαίδης στην δήλωση απόσυρσης του: «Αφήνοντας τον συνδυασμό μου στα χέρια των άξιων συνεργατών μου στους οποίους εύχομαι κάθε επιτυχία στον αγώνα που θα δώσουν ,με την επισήμανση ότι πάγια επιθυμία μου είναι να εξαντληθεί από μέρος μας κάθε πιθανότητα σύγκλισης και ενιαίας καθόδου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές, πριν αποφασισθεί η αυτοτελής κάθοδος του συνδυασμού μας». Είμαστε περίεργοι να δούμε εάν θα εισακουστούν οι συμβουλές του…

ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Για να δούμε για ποιο θέμα γίνεται τόση  φασαρία από στελέχη του ΚΙΝΑΛ  για τις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Μυτιλήνης, σας παρουσιάζουμε τον παρακάτω Πίνακα. Σε αυτόν εμφανίζονται  τα ποσοστά των κομμάτων  στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, στις Δημοτικές Ενότητες που απαρτίζουν τον Δήμο Μυτιλήνης. Δείτε τα μονοψήφια ποσοστά της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ όπως λεγόταν το κόμμα τότε. Ναι γι αυτό μαλώνουν! Αντί ν΄ αφήσουν στην άκρη μικροεγωισμούς και ν΄ αγωνισθούν όλοι μαζί για αυξήσουν τα ποσοστά, αυτοί κάνουν τα πάντα για να τα μειώσουν.  Οι Νεοδημοκράτες προφανώς θα κατευθυνθούν  στον Στρατή Κύτελη. Οι οπαδοί του ΚΚΕ στην Νίκη Τσιριγώτη, η Εριφύλη Χιωτέλλη θα προσπαθήσει να πάρει όσο πιο μεγάλη μερίδα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προηγούμενες εκλογές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 18%. Άρα λοιπόν τι μένει στους υπόλοιπους υποψηφίους; Και ποιος θα το πρωτοπάρει; Βέβαια θα μου πείτε ότι στις Δημοτικές ψηφίζουμε πρόσωπα. Ουδεμία αντίρρηση. Αρκεί να υπάρχει και δεξαμενή για να … επιπλεύσεις! Και απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι θα βουλιάξουν….


 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Τώρα από πλευράς του  , η στόχευση παραμένει η συστράτευση του χώρου.  Θα μπορέσει να υπερβεί μικροεγωισμούς, εντάσεις, παρεξηγήσεις να κάνει άνοιγμα και στα στελέχη του Παναγιώτη Παρασκευαίδη έτσι ώστε όλοι να κατεβαίνουν ενωμένοι στις εκλογές; Εδώ θα απαιτηθούν υποχωρήσεις και ψυχραιμία στις όποιες αποφάσεις συνεργασίας. Τώρα ο υποψήφιος Δήμαρχος την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού, το λογότυπο  και μια πρώτη φουρνιά ονομάτων. Και στην συνέχεια θα οργανωθεί το πλάνο εξορμήσεων έτσι ώστε όλοι μαζί θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Συνεχίζουν κανονικά και οι τέσσερες υποψήφιοι ως έχει. Παρά τις όποιες εμπλοκές προσώπων  του βουλεύματος για την Συνεταιριστική, οι εμπλεκόμενοι της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες θα τα αντιμετωπίσουν αργότερα κι εφόσον βέβαια  υπάρξουν ενστάσεις. Προς το παρόν η μάχη της στελέχωσης συνεχίζεται αμείωτη με ξεκάθαρο νικητή τον Ταξιάρχη Βέρρο ο οποίος εμφανίζεται να κάνει κινήσεις ματ στις Δημοτικές Ενότητες. Ονόματα σαν αυτόν του Παναγιώτη Δήσσου, επηρεάζει ισορροπίες όχι μόνο στην περιοχή της Καλλονής όπου δραστηριοποιείται αλλά και στον Μανταμάδο. Η ανακοίνωση του Στέλιου Καραντώνη αλλά και του Γιώργου Αλάνη από τον Πολιχνίτο, εκφράζουν μια δυναμική σταυρών. Από την άλλη πλευρά περιμένουμε τους υπόλοιπους τρεις. Ειδικά τον Νίκο Χήρα που από ημέρα σε ημέρα αναμένεται η αντεπίθεση του! Για να δούμε τα … όπλα και να εκτιμήσουμε τη δυναμική του συνδυασμού.  Από τον συνδυασμό υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία διότι το κόμμα θα πέσει πάνω στον συνδυασμό να βοηθήσει σημαντικά. Αναμένεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου να στελεχώσει τον συνδυασμό. Από την άλλη η παρέμβαση του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου αναμένεται να παίξει ρόλο καταλυτικό. Ο Γιάννης Συκάς θα στελεχώσει τον συνδυασμό με τα γνωστά πρόσωπα που ανήκουν στο χώρο του ΚΚΕ και αναμένουμε τον Στρατή Ζαφείρη. Εκεί σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Παναγιώτη Σελάχα. Με λίγα λόγια. Αναμένεται μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, πολύ περισσότερο από τον Δήμο Μυτιλήνης που τα δεδομένα είναι λιγότερο σύνθετα.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Βρίσκεται στην Λήμνο όπου συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην σύντομη περιοδεία του στο νησί. Σκοπός του βέβαια να παραστεί στο ακριτικό νησί για την εορτή της Εθνικής μας εορτής, ενώ παράλληλα θα ασκήσει όσες πιέσεις μπορεί υπέρ της νυν Περιφερειάρχη. Μαζί επίσης βρίσκεται και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος μετά το τραπέζωμα με την Περιφερειάρχη, σήμερα έκατσαν μαζί για καφέ!  Το ζητούμενο τώρα είναι εάν αυτές θα φέρουν καρπούς  ή τα αντίθετα αποτελέσματα όπως ισχυρίζονται κάποιοι; Θα δείξει.

 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Συνέντευξη στην εφημερίδα REAL NEWS έδωσε που αναφέρεται κατ αρχάς στην απόφαση του να κατέβει για περιφερειάρχης. Στην συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα της Περιφέρειας, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και σε διάφορα έργα. Αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα για να χαιρετίσει συνέδριο που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που είναι πρύτανης. Και μετά θα έλθει στην Μυτιλήνη όπου με την παρουσία του αναμένεται να λειτουργήσει επίσημα το εκλογικό του κέντρο στην Προκυμαία Μυτιλήνης. 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Αύριο πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος θα επισκεφθεί το Πλωμάρι και την περιοχή που πρόσφατα πήρε φωτιά. Παράλληλα θα συναντηθεί με φίλους του και θα συζητήσει τα προβλήματα του χωριού. Σε συζητήσεις μαζί του εκφράζει την αισιοδοξία του προειδοποιώντας μας να είμαστε έτοιμοι για μεγάλες εκπλήξεις. Ενδεχομένως να έχει δίκιο οπότε αδημονούμε να έλθει αυτή η 26η Μαΐου

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Ξεκινάει περιοδείες κι έτσι αύριο Τρίτη το βράδυ στις 7,30 στο Πολύκεντρο του Πλωμαρίου θα γίνουν ανοικτές συναντήσεις με θέματα: -Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες που δίνει ο Κλεισθένης στις κοινότητες; - Πως οι κάτοικων των χωριών, μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, τόσο πριν από τις εκλογές, όσο και μετά από αυτές, προκειμένου να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας; - Πως, η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια των κοινοτήτων να σταθούν στα πόδια τους; Επίσης την επομένη ημέρα Τετάρτη στο Πολύκεντρο Γέρας στις 7,30 θα διεξαχθεί άλλη μια ανοικτή συνάντηση με τα ίδια θέματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Το δυνατό χαρτί του Στρατή Κύτελη στο Πλωμάρι. Πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου, ζει κι εργάζεται εκεί και καθημερινά συναναστρέφεται με δεκάδες πολίτες της Δημοτικής Ενότητας. Το πρωί στο ιατρείο του, το βράδυ που τον βρίσκεις που τον χάνεις σε διαφορετικά χωριά αλλά και σε διαφορετικά καφενεία! Στόχος του η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου που στέλνει τρεις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλει δυο άτομα από το Πλωμάρι. Δύσκολο γιατί αναμένεται να πέσουν δυνατά ονόματα και μια Δημοτική Ενότητα με τόσους λίγους εκπροσώπους.

 
ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Το Πλωμάρι  επισκέφθηκε όπου συναντήθηκε με πολίτες αλλά και με εθελοντές, με αφορμή την πρόσφατη φωτιά. Στο «χώρο του "Βενιαμίν του Λέσβιου" , του Αθανασιάδειου , του ούζου, του πολιτισμού, των ανθρώπων του πνεύματος ,των ανθρώπων του εθελοντισμού και της προσφοράς και τόσων άλλων» όπως γράφει στο facebook




ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Τα πηγαδάκια της Εθνικής Εορτής στην εξέδρα των επισήμων όπως τα κατέγραψε το LesvosPost.com