Η Μυτιλήνη τίμησε την 25η Μαρτίου- Μεγαλειώδης παρέλαση με πλήθος κόσμου στην Προκυμαία (VIDS,PICS)


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική- πολιτική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης και στρατιωτικά τμήματα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος η  παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.


Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Μετά τη δοξολογία οι επίσημοι κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα, το Στρατιωτικό Διοικητή,  τον Δήμαρχο Λέσβου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλη, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων κ.α.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας,

Στην παρέλαση επίσης παραβρέθηκε και ο νέος Γ.Γ.Α.Ν.Π Γιώργος Κασσαρας


Ο κος Ρηγας δήλωσε στην κάμερα του LesvosPost , περήφανος που βρίσκεται σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Μυτιλήνη του για 2η φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. 


Από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έλλειπαν η περιφερειάρχης Β.Α (παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στην Λήμνο), ο βουλευτής της Ν.Δ Χ. Αθανασίου και του ΚΚΕ Σ. Τασσος..

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι 2  και μοναδικοί Ανάπηροι Πολέμου, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Λέσχη των Καταδρομέων, η λέσχη εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, οι  Εθνοφύλακες, αλλά και προσφυγόπουλα που παρέλασαν σε διάφορα σχολεία της Μυτιλήνης όπου φοιτούν.


Η παρέλαση έγινε με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

Παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Λέσβου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικούς συμβούλους όπως και αντιδημάρχους, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς μητρόπολης Μυτιλήνης, αντιπεριφερειαρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι κ.α


Κατά την διάρκεια της παρέλασης άλλα ποιο έντονα κατά την στρατιωτική παρέλαση κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος δίπλα στην στρατιωτική μπάντα φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». Κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής παρέλασης υψώθηκε μάλιστα και μεγάλη σημαία με το έμβλημα της Βεργίνας


Για άλλη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση ήταν δρακόντεια, με πολλούς αστυνομικούς και λιμενικούς ακροβολισμένους στην Προκυμαία Μυτιλήνης


Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε LIVE η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Δηλώσεις επισήμων

Ρεπορτάζ-Φώτο Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Εθελοντής Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)