ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Μεγάλες ανατροπές στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές…» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


«Κυριακή 24 Μαρτίου 2019»

Αν και δεν συνηθίζουμε Κυριακή ημέρα ξεκούρασης να έχουμε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ σήμερα όμως λογω των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων έχουμε το έκτακτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ. Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παρουσιάζοντας σύμπτωμα εμφράγματος.  Αμέσως μπήκε στην εντατική  μονάδα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς η έγκαιρη μεταφορά του στο Νοσοκομείο βοήθησε στην αντιμετώπιση δυσάρεστων επιπλοκών. Δίπλα του ήταν ο καρδιολόγος Παναγιώτης Τσιράκης  αλλά και ο επίσης γιατρός και υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. Με τους οποίους μόλις συνήλθε είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους. Επίσης στο Νοσοκομείο κατέφθασαν  ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μαμάκος και ο Σταύρος Πολίτης συνεργάτης του Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς θα πρέπει να μείνει στο Νοσοκομείο τουλάχιστον για μια εβδομάδα και στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία της υγείας του θα προβεί στην ανάλογη θεραπεία. Μετά απ΄ αυτήν εξέλιξη και σε συνάρτηση με την πορεία της υγείας του θα αποσαφηνισθεί για το εάν θα παραμείνει υποψήφιος Δήμαρχος. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα και αποσυρθεί, αλλάζει και το προεκλογικό σκηνικό, ιδιαίτερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Το πρωτεύον πάντα η υγεία κι εμείς του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα να επανέλθει υγιής….

ΚΙΝΑΛ Μόλις χτες βράδυ είχαν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών των συνδυασμών Μιχάλη Μαμάκου και Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Παρά τις υποχωρήσεις, τις πιέσεις και στις πολιτικές συνθήκες της περιόδου, δεν κατέστη δυνατόν να συμφωνήσουν για ενιαίο ψηφοδέλτιο. Έτσι συμφώνησαν ότι … διαφωνούν και είχε αποφασιστεί να κατέβουν χώρια. Με τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Λέσβου Μιχάλη Σκουρκέα να σαλπίζει μήνυμα συστράτευσης με τον πρώην Δήμαρχο Πλωμαρίου.  Τώρα μετά το θέμα που προέκυψε με την υγεία του πρώην Δημάρχου Πολιχνίτου, ενδέχεται όλοι πάλι να ξανακάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να εκτιμήσουν τα όποια νέα δεδομένα. Ήδη τώρα έχουν αρχίσει πάλι οι διαβουλεύσεις και ζυμώσεις με τα κινητά να παίρνουν φωτιά. Δυο είναι οι βασικές σκέψεις σε περίπτωση απόσυρσης υποψηφιότητας Παναγιώτη Παρασκευαίδη που θα τεθεί ως βάση συζήτησης. Η να πάνε όλα μαζί τα στελέχη του στον Μιχάλη Μαμάκο ή να βρεθεί άλλος επικεφαλής. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες…

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ   Για τα όσα συμβαίνουν στο πράσινο στρατόπεδο παρενέβη με δήλωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος στα οποία αναφερόμενος στον δικό του συνδυασμό επισημαίνει: «Στο συνδυασμό μας άλλωστε δεν έχουν θέση "πολιτικοί", που έχουν αναγάγει σε τέχνη τις διάφορες μεθόδους ψηφοθηρίας αναπηδώντας από παράταξη σε παράταξη και που εμφανίζονται μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο για να καρπωθούν ψήφους και στη συνέχεια να αποστασιοποιηθούν απ'όλους. Έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές, που σε εκλογικές αναμετρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αναβίωναν σκηνικά πολιτικής συσπείρωσης με τον "εκλεκτό" υποψήφιο Δήμαρχο να παίρνει ρητή ή σιωπηρή κομματική γραμμή και χρίσμα. Δυστυχώς όμως για τον τόπο μας τέτοιου είδους μέθοδοι προσπαθούν και πάλι να αναβιώσουν.»


ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ  Η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης με ανάρτηση της στο facebook  εύχεται περαστικά στον Παναγιώτη Παρασκευαίδη γράφοντας: «Ευχόμαστε, η μικρή περιπέτεια με την υγεία του, που αντιμετωπίζει ο κ. Παρασκευαίδης να έχει αίσιο τέλος και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του αλλά και κοντά μας. Ο γιατρός, με την εμπειρία αλλά και τη γενικότερη παρουσία του, είναι χρήσιμος στην αυτοδιοίκηση!»

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Και εάν έχουμε αυτήν την ανατροπή στον Δήμο Μυτιλήνης, στον νεοσύστατο Δήμο θα έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη ανατροπή. Κι αυτό εξαιτίας του βουλεύματος που αφορά την Συνεταιριστική Τράπεζα και τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται κάποιοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής, εμπλέκεται και το όνομα Επικεφαλής συνδυασμού. Εάν πράγματι αληθεύει αυτό το ενδεχόμενο απόσυρσης του, θα ανατρέψει άρδην τα δεδομένα. Άλλωστε οι αντίπαλοι του, στις περιοδείες που πραγματοποιούν τούτες τις μέρες στα χωριά της περιοχής, αυτό είναι το κεντρικό τους θέμα και το έχουν βάλει στην προεκλογική τους ατζέντα. Παρόλα αυτά ο υποψήφιος συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία δημοσιοποιώντας μάλιστα και νέα τρανταχτά ονόματα που στελεχώνουν τον συνδυασμό τους. Να διευκρινιστεί ότι δεν απαγορεύεται η κάθοδος, ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος ένστασης από κάποιον ηττημένο οπότε και τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Η άλλη βέβαια λύση είναι να αντικατασταθεί ο Επικεφαλής είτε από συγγενικό του πρόσωπο ή από άλλο πρόσωπο το οποίο όμως σαφώς θα παραπέμπει στον σημερινό Επικεφαλή. Οπότε περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια της όλης υπόθεσης. Προσθέτουμε ότι και άλλο γνωστό πρόσωπο με πολλούς σταυρούς που στελεχώνει άλλο όμως ψηφοδέλτιο αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Και σαφώς υπάρχουν και κάποια άλλα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Μυτιλήνης. Άρα λοιπόν αφενός μεν με τον Παναγιώτη Παρασκευαίδη και με το βούλευμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας, προαιωνίζονται αλλαγές σκηνικού δίνοντας νέα δεδομένα στην προεκλογική περίοδο. Κι όλα αυτά μόλις δυο μήνες πριν τις κάλπες!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ Τώρα όσο αφορά το άλλο θέμα που έχει ανακύψει με  το αίτημα για την αποκάλυψη των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Συνεταιριστικής, υπάρχει πρόβλημα. Τα ονόματα συμφωνούμε ναι θα έπρεπε να αποκαλυφθούν. Αλλά όχι τώρα. Στην αρχή. Γιατί τώρα το ενδεχόμενο αποκάλυψης θα παραπέμπει περισσότερο σε πολιτική εξόντωση παρά σε ενδιαφέρον απονομής δικαιοσύνης. Διότι μας αρέσει δεν μας αρέσει, δεν μπορεί η δικαιοσύνη να λειτουργεί αλά κάρτ.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Στα χωριά Παναγιούδα, Πάμφιλλα και Θερμή περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες. Στην περιοδεία γκεστ στάρ ο Γιάννης Ζερδελής χαμογελαστός κρατώντας ένα μάτσο φυλλάδια όπου και τα μοίραζε σε σπίτια και περαστικούς.  Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως και είναι το δυνατό χαρτί του συνδυασμού και αναμένεται να μαζέψει πολλούς σταυρούς … πληγώνοντας παλιούς συντρόφους… 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κι όμως, ο αείμνηστος ηθοποιός που μας βομβάρδιζε με άφθονο γέλιο, εμπλέκεται στην προεκλογική περίοδο για τον Δήμο Μυτιλήνης! Με σποτάκι της υποψήφιας Δημάρχου Εριφύλλης Χιωτέλλη, διακωμωδεί τη φράση του αντιπάλου της Στρατή Κύτελη που αναφέρθηκε σε «πολλές θέσεις στον Δήμο». Κι όμως ο Δήμος έχει πολλές θέσεις. Το θέμα όμως είναι άλλο. Ποιο θα πρέπει να είναι το κριτήριο του Δημάρχου. Η ικανότητα του προσώπου στην συγκεκριμένη θέση ή μήπως αυτό που επαγγέλλεται ο συνδυασμός της Υποψηφίας Δημάρχου; Δηλαδή: «Η απλή αναλογική επιβάλει συγκλίσεις διαφορετικών παρατάξεων» που μας παραπέμπει σε ένα ατελείωτο παζάρι που συνήθως επιπλέον οι «καπάτσοι» παρά οι ικανοί;  Το θέμα είναι μην πιάσει και άλλη πλευρά και βγάζει π.χ. φώτο με πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς θέτοντας επικίνδυνα διλλήματα στους ψηφοφόρους! Καλόν είναι οι αντιπαραθέσεις να μείνουν στα καθημερινά ουσιαστικά προβλήματα του τόπου και να μην μετατραπεί η προεκλογική περίοδο σε πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

 
ΣΗΜΑΙΑ Τελειώνουμε με την ελληνική σημαία. Αύριο ημέρα εθνικής επετείου ας τιμήσουμε τους ήρωες τους 21 αναλογιζόμενοι ότι τα μεγαλύτερα δεινά της χώρας μας ήρθαν από διχασμούς.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Το Πολιτικό Σαλόνι θα κυκλοφορήσει και την Δευτέρα ημέρα εθνικής εορτής λίγο μετά τις παρελάσεις.
Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost
Ομάδα με ρύθμιση απορρήτου "Δημόσια" • 271 μέλη
Γίνετε μέλος της ομάδας
Όλα τα νέα των αυτοδιοικητικων εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει τα δημοσιογραφικο επιτελείο του LesvosPost.com... Για επικοινωνία lesvospo...