Σε τραγική κατάσταση το ιατρείο της Συκουντας Λέσβου (PICS)


Η κατάσταση είναι τραγική..

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αδιαφορία των αρμοδίων στα προβλήματα των ορεινών χωριών, τα οποία μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερο την απομόνωση και την πλήρη εγκατάλειψη

Ένας χώρος που δεν αρμόζει σε ιατρείο, είναι ο χώρος που στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο Συκουντας της Δ.Ε Ευεργετουλα, κάτι που έχει επισημανθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο της Λέσβου.

Το αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται στο χωριό και που ανοίγει μια φορά την εβδομάδα, είναι σε τραγική κατάσταση καθώς το κτήριο της παλιάς κοινότητας που στεγάζεται είναι πεπαλαιωμένο και χρίζει άμεσης επισκευής.


Η κατάσταση είναι τραγική..

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι όπως μας κατήγγειλαν ότι όταν βρέχει τα νερά τρέχουν από τους τοίχους και μάλιστα μέσα από τις πρίζες του χώρου.

Κάτοικοι που μίλησαν στο L.P είπαν πως όταν βρέχει αναγκάζονται να μεταφέρονται σε χώρο του ΚΕΠ Ευεργετουλα και εκείνες τις ημέρες για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι,  οι υπάλληλοι του ΚΕΠ παίρνουν ρεπό και παραχωρούν στον ιατρό το κτήριο του ΚΕΠ για διευκόλυνση, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν απ’ έξω από το οίκημα μέχρι να εξυπηρετηθούν η να εξετάζονται μέσα στο κουζινακι ώστε να κρατούν την ιδιωτικότητα που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς ο χώρος είναι ενιαίος.


Πολλά είναι τα αιτήματα που έχει κάνει η πρόεδρος του χωριού προς τους αρμόδιους του Δήμου Λέσβου αλλά έως τώρα δεν έχει λάβει καμιά απάντηση… και όλο ακούει το γνωστό «ΘΑ»..

Δυστυχώς το «ξεχασμένο» χωριό Συκουντα δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς ανάλογα προβλήματα παρουσιάζουν και αλλά μικρά χωριά της Λέσβου.  

Φαίνεται πως ο δήμος Λέσβου τα έχει αφήσει στο έλεος.. του θεού..