Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης Μυτιλήνης (PICS)


Εδώ και λίγες ημέρες μηχανήματα και εργάτες έπιασαν δουλειά.

Η Αναβάθμιση του Πάρκου Αγίας Ειρήνης θα κοστίσει 480.000,00 Ευρώ, και χρηματοδοτείται από Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Χτες μάλιστα εθεαθει στο πάρκο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Κώστα Κατσαρό και υπηρεσιακούς παράγοντες για την επιθεώρηση των έργων.


Ειδικότερα, στο εν λόγω Πάρκο θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς με τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, αντικατάσταση των φθαρμένων οργάνων και επισκευή των υπολοίπων, συντήρηση όλων των ξύλινων καθιστικών, θα τοποθετηθούν καλαθάκια, και θα επισκευασθούν τα πλακόστρωτα και τα δάπεδα. Στη θέση του υφιστάμενου σιντριβανιού που είχε καταστραφεί, θα κατασκευασθεί νέο ανασχεδιασμένο σιντριβάνι με σύγχρονα υλικά και ανύψωση της στάθμης του δαπέδου. Θα τοποθετεί χλοοτάπητας στα παρτέρια του χώρου του σιντριβανιού και σποραδική συμπληρωματική φύτευση των παρτεριών με θάμνους και δέντρα. Επίσης θα γίνει αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού κ.α..


Με τις παραπάνω εργασίες, το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα αναβαθμισθεί σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης, αλλά και σε ένα χώρο ξεκούρασης, αναψυχής, παιχνιδιού και συνάθροισης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.Ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, δήλωσαν σχετικά: «Το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης. Δημιουργείται ένας όμορφος χώρος ξεκούρασης, αναψυχής, παιχνιδιού και συνάθροισης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και γενικότερα του νησιού μας, που ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θα ακολουθήσει η βελτίωση και αναβάθμιση της κύριας αστικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου (τμήμα Σουράδας – Μακρύς Γιαλός), η ανάπλαση της περιοχής «Τσαμάκια» (περιφερειακή οδός του Κάστρου Μυτιλήνης), οι υπόγειοι κάδοι στην Πλατεία Σαπφούς και τα πράσινα σημεία διάσπαρτα στη Μυτιλήνη και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των Κεντρικών Λυκείων και του πρώην Παρθεναγωγείου. Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια και προγραμματισμό συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων στον τόπο μας».