Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ‘Lesvos STEM Festival’


Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, η εκδήλωση ‘Lesvos STEM Festival’ στο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου.

Το STEM αποτελεί προσέγγιση στην εκπαίδευση που σχεδιάζεται στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών και είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος. Το STEM μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ένα νέος «μετά-επιστημονικός κλάδος».

Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της ΔΔΕ Λέσβου και του ΕΚΦΕ Λέσβου στη διοργάνωση της οποίας συμμετείχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

Οι μικροί μαθητές από έξι (6) Δημοτικά Σχολεία του νησιού τα οποία και βραβεύθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες- πειράματα, αναφορικά με τις Θετικές Επιστήμες, που εμπνεύστηκαν και εκπόνησαν με μεγάλο ζήλο και υπευθυνότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα παρακάτω:

1.   Ηλεκτρογεννήτρια
2.   Ηλεκτροκινητήρας
3.   Δίσκος του Νεύτωνα
4.   Στατικός Ηλεκτρισμός
5.   Μάζα του αέρα
6.   Υγρασία του αέρα

Στη συνέχεια, οι ομάδες μαθητών του κάθε Δημοτικού Σχολείου βραβεύθηκαν με Arduino Educational Kits, μία χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν Παλαιά Βιβλία Φυσικών Επιστημών, από την προσωπική συλλογή του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτά Μιχαήλ.

Ευχαριστούμε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου για την πολύτιμη συνεισφορά και στήριξη.


Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.