«Μπανάνες της πολιτικής...» | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

«Τρίτη 19 Μαρτίου 2019»

Καλώς τα παιδιά. Έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο πλέον, οι εκλογές είναι σε πρώτο πλάνο και επηρεάζουν άμεσα και τον αθλητισμό φυσικά. Για πάμε:

+ Με αυτά και με αυτά, ο Αιολικός ξανά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της ανόδου, την στιγμή μάλιστα που φουντώνουν ολοένα και περισσότερο οι φήμες πως τελικά θα ανέβουν και οι δεύτεροι απευθείας. Μπορεί να ανέβει ο Αιολικός? Εξακολουθώ και λέω πως είναι δύσκολο. Γιατί εκτός του ότι έχει τα δυο από τα τρία ματς εκτός έδρας, έχει ένα πολύ πιο δύσκολο, αυτό με τον Πανθηραικό εντός. Την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός έχει μέσα στην έδρα του Χαραυγιακό και Καμάρι που παλεύουν να σωθούν, ενώ θα πάει στο Αιγάλεω που το περιμένουν πως και πως οι Αιγαλεώτες. 

+ Για μένα το πρωτάθλημα όλο θα κριθεί παρασκηνιακά. Περισσότερο εκεί, παρά αγωνιστικά. Και εκεί ο Αιολικός χάνει από όποια μεριά και αν το δει κανείς. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Το ματς με την Βάρδα πριν τρία χρόνια είναι χαρακτηριστικό της ανικανότητας μας, σε τέτοιες καταστάσεις.

+ Στο συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας κλήθηκε να παραστεί ο Στρατής Παπουτσέλλης, λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες αγωνιστικές, με τις διαμαρτυρίες ομάδων και παραγόντων για την διαιτησία. Δεν ξέρω τι άκρη βγήκε, αλλά ευθύνη δεν έχουν μόνο οι διαιτητές αλλά και οι παρατηρητές των αγώνων. Γιατί η ΕΠΣΛ και ο Ψαρρόπουλος έχουν αποφασίσει να κάνουν «πολιτική» ορίζοντας φίλους, γνωστούς και ανθρώπους που δεν κάνουν να είναι παρατηρητές. Είναι διαφορετικό για παράδειγμα να τοποθετείται ένας έμπειρος παρατηρητής σε ένα ντέρμπι κορυφής και εντελώς διαφορετικό να μπαίνει ένας άσχετος με το χώρο, μόνο και μόνο για να κάνει δημόσιες σχέσεις ο Ψαρρόπουλος. Γιατί ο παρατηρητής δεν είναι μόνο για να μαζεύει μπάλες και να έχει κλείσει τις πόρτες.

+ Συμπληρωματική έκθεση έκανε ο Βλουτέλλης για το ματς του Αετού με τον Διαγόρα και αυτή την ώρα απολογείται ο Σπανός στην Πειθαρχική. Θα σχολιάσω μετά την ποινή, απλά σας αφήνω να διαβάσετε την έκθεση του διαιτητή…



+ Αν ο Όλυμπος κερδίσει ή έστω δεν χάσει την Κυριακή από τον Διαγόρα στην Αγιάσο, είναι κατά μεγάλο ποσοστό πρωταθλητής. Γιατί αυτομάτως πετάει εκτός την ομάδα της Αγ. Παρασκευής, έχει μέσα τον Αετό την μεθεπόμενη, και ο μόνος που μπορεί να κοντράρει μαθηματικά θα είναι η Αναγέννηση και αυτό γιατί θα τον υποδεχτεί στον Παπάδο. Αλλά εδώ που έφτασε το πράγμα, μόνο αν δεν θέλει ο Παπαλόπουλος να πάρει το πρωτάθλημα μπορεί να το χάσει.

+ Ξύλο και των γονέων έπεσε προχθές στο βόλεϊ γυναικών στο Κλειστό. Μια μητέρα αθλήτριας της Γέρας επιτέθηκε σε αθλήτρια της ομάδας από το Πλωμάρι και έγινε το έλα να δεις. Αστυνομίες, μηνύσεις κτλ. Καταδικαστέα, δεν το συζητάμε καν, τα γεγονότα…



+ Έχουμε και λέμε. Δαγκλής, Βάλεσης και μάλλον Παπαδόπουλος Κώστας κατεβαίνουν με τον Κύτελη. Και οι τρείς είναι στον αθλητισμό και έχουν φιλοδοξίες αν τελικά εκλεγεί δήμαρχος ο Κύτελης. Ο μεν πρώτος περιμένει εδώ και χρόνια την στιγμή να μπει με το άσπρο άλογο στον Ταρλά, ο δε Βάλεσης έχοντας εμπειρία διοίκησης από αστυνομία πλευρά και έχοντας εξελιχθεί σε αθλητικό παράγοντα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Παπαδόπουλος ως γνωστών έχει περάσει από την Προεδρία του ΑΟΔΜ και έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος στην Καλλονή. Όποιος από τους τρείς εκλεγεί (δεν θα εκλεγούν και οι τρεις σε μια δεξιά παράταξη) λογικά θα αναλάβει και τις τύχες του Αθλητισμού.

+ Βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνει και ο σημερινός Πρόεδρος του Νομικού ο κ. Ψαρρόπουλος. Θα στηρίξει Κύτελη? Υποψήφιος δεν θα είναι αλλά θα πρέπει να βγει και να πει ποιον στηρίζει. Και αν στηρίξει Κύτελη, δεν θα έχει μετά απαιτήσεις να παραμείνει στην καρέκλα του Νομικού εφόσον εκλεγεί? Γιατί κερί τζάμπα δεν ανάβει ο Σταύρος το ξέρετε. Και τι θα κάνει ο Κύτελης? Αυτό που έκανε ο Γαληνός? Που πάλευαν άλλοι να βγει δήμαρχος και έδωσε καρέκλα έστω και στο τέλος στον Ψαρρόπουλο που παρακολουθούσε από το σπίτι του?

+ Από πλευράς Μαμάκου ψήνεται όνομα έκπληξη για υποψήφιος από τον χώρο του αθλητισμού. Και αν θα πει το ναι, θα είναι και μέσα στα πράγματα στην επόμενη τετραετία. Σε συνεργασία φυσικά με τους από πάνω… Στρατηγικές συμμαχίες…

+ Έχοντας φτάσει μέσα Μαρτίου, περιμένω να δω τα αποτελέσματα των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για τα αθλητικά έργα, τι έχει γίνει με τα Κλειστά Γυμναστήρια στην Καλλονή, αυτά με το μπαλόνι που έταζαν κάποιοι, με τα γήπεδα Πολιχνίτου, Μήθυμνας, Άγρας, Κάτω Τρίτους κτλ και φυσικά με το ταρτάν σε Ταρλά και Καλλονή. Για το τελευταίο αντιγράφω από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Κώστα Κατσαρού στο Sportlesvos στις 6 Φεβρουαρίου: «Είμαστε στο τελικό στάδιο των διαδικασιών που απαιτούνται. Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απομένει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου να ολοκληρώσει το δικό της κομμάτι, ώστε μέσα στον Μάρτιο να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε τα δύο αυτά έργα πνοής για τον αθλητισμό του νησιού μας. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί το πολύ ένα εξάμηνο, μέχρι να μπει ο εργολάβος μέσα στα Στάδια και να ξεκινήσει τις εργασίες του τόσο σε Μυτιλήνη και Καλλονή, όσο και σε Πολιχνίτο». Συνεχίζεται…

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα, εις το επανιδείν…