ΜΟ-ΤΟ Key: Συναυλίες κλασικής μουσικής από τους μαθητές της Λέσβου


Οι μαθητές της Λέσβου σας προσκαλούν για άλλη μια χρονιά στις συναυλίες κλασικής μουσικής,
που οι ίδιοι οργανώνουν!

Οι ημέρες πλησιάζουν… Οι μαθητές σχολείων της Λέσβου εδώ και έναν μήνα εργάζονται πυρετωδώς και στις 28 και 29 Μαρτίου θα παρουσιάσουν στο κοινό, τις συναυλίες κλασικής μουσικής που οργανώνουν με επιμέλεια και αγάπη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΟ-ΤΟ Key του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Οι μαθητές της Λέσβου σας προσκαλούν για άλλη μια χρονιά
στις συναυλίες κλασικής μουσικής,
που οι ίδιοι οργανώνουν!

Μάρτιος 2019

Οι ημέρες πλησιάζουν… Οι μαθητές σχολείων της Λέσβου εδώ και έναν μήνα εργάζονται πυρετωδώς και στις 28 και 29 Μαρτίουθα παρουσιάσουν στο κοινό, τις συναυλίες κλασικής μουσικής που οργανώνουν με επιμέλεια και αγάπη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΟ-ΤΟKey του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Μαθητές του15ου  Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης,του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης και του Γυμνασίου Πέτρας, παρακολούθησαν για 3η χρονιά το ΜΟ-ΤΟ Key,το πρόγραμμα που, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ,  τους διδάσκει πως να οργανώσουνστο σχολείο τουςμία πολιτιστική εκδήλωση.

Πρόκειται για συναυλίεςκλασικής μουσικής δωματίου με τη συμμετοχή των Friedrich Thiele (βιολοντσέλο), EleneMeipariani (βιολί), JohannaRuppert (βιόλα),νέων, ταλαντούχων μουσικών που έρχονταιστη Λέσβο από τη Γερμανία, τη Γεωργία και τη Ρωσία αντίστοιχα, ειδικά για το πρόγραμμα και τη συνεργασία αυτή με τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές σε πρώτο επίπεδο μαθαίνουν τις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και του projectmanagement, αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις χρήσιμες για την καθημερινότητά τους, αλλά στην πραγματικότητα μυούνται στο μαγικό κόσμο της μουσικής.Παράλληλα, παίρνουν την ικανοποίηση να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τοαποτέλεσματηςσυνεργασίαςτους με τους μουσικούς, του συντονισμού των ενεργειών τους, των πρωτοβουλιών τους, της δημιουργικότητάς τους.

Στις 28 Μαρτίου λοιπόν, στο Γυμνάσιο Πέτρας οι μαθητές θα διοργανώσουν και θα παρουσιάσουν τη συναυλία του Friedrich Thieleσε έργα για τσέλο, στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης το πρόγραμμα της συναυλίας των παιδιώνπεριλαμβάνει έργα για βιόλαπου θα ερμηνεύσει η Elene Meipariani  και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης έργα για βιολί θα ερμηνεύσειη Johanna Ruppert.

Η τελική συναυλία του προγράμματος θα δοθεί στις 29 Μαρτίου, στο Συνεδριακό κέντρο Πέτρας, όπου οι τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουντα έργα:

Ernst von Dohnányi: String Trio, Serenade in C major, Op.10
Maurice Ravel: Duo for Violin and Cello, 1. and 2. Movement
Georg Friedrich Fuchs:Duo Op.60 for Violine and Viola: No.3, No.6, No.8 and No.12
GideonKlein: Stringtrio


Η Λέσβος, εκπροσωπεί στο ΜΟ-ΤΟ Keyτην Ελλάδα, την τρίτη χώρα  που πραγματοποιεί την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία, έχοντάς την προσαρμόσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στις ελληνικές παιδαγωγικές αρχές. Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, σε συνεργασία με το Γερμανικό πολιτιστικό ίδρυμα TONALi, την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση.