Εντυπωσίασαν τα προϊόντα της Λέσβου στην “FOODEXPO 2019”

Ολοκλήρωση συμμετοχής των προϊόντων της Λέσβου, στη “FOODEXPO 2019” (16 – 18 Μαρτίου 2019).

Μετά από 3 ημέρες λειτουργίας και με την παρουσία πολλών χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έκλεισε τις πύλες της η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η "FOODEXPO 2019" (Metropolitan Expo, Αθήνα, 16 – 18 Μαρτίου 2019), με τη Λέσβο να δίνει για μία ακόμη φορά δυναμικό παρόν, εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο συμμετείχε με το σύνολο των προϊόντων του νησιού. 

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (στον οποίο ως γνωστόν συμμετέχουν η Π.Β.Α., ο Δήμος Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και άλλοι φορείς του τόπου), κατόπιν της τιμητικής πρότασης που δέχθηκε από το Ξ.Ε.Ε., ανέλαβε την οργάνωση της ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής του νησιού στην κορυφαία αυτή έκθεση της χώρας. Αν και η συμμετοχή του Ξ.Ε.Ε. αφορούσε κατά βάση στην προώθηση του γνωστού project “Ελληνικό Πρωινό”, αυτή τη φορά δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του συνόλου των προϊόντων της Λέσβου (συμπεριλαμβανομένων και των αλκοολούχων ποτών και του τυποποιημένου ελαιολάδου).Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν o Όμιλος Ακτοπλοϊκών Εταιρειών “ATTICA GROUP” (Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Superfast Ferries), ενώ η παρουσίαση της λεσβιακής γαστρονομίας υποστηρίχθηκε έμπρακτα από το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού, καθώς και από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Ε Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ”.

Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου και Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους παραπάνω φορείς, εκπροσώπησε ο συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. & Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού που συμμετείχαν στην αποστολή Γιώργο Παπαρίσβα & Ταξιάρχη Ξενέλλη, τη συντονίστρια των Λέσβιων απόδημων εθελοντών της Αθήνας Μυρσίνη Ανδριώτη και τον Πρόεδρο και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Ε Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ” Νίκο Γιαννάκα και Φώτη Κουλουμαριέτο αντίστοιχα, είχε αναλάβει το συντονισμό της συμμετοχής & παρουσίας της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση.   Την παρουσία της γαστρονομικής Λέσβου στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., συνέδραμαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι ακόλουθοι Λέσβιοι απόδημοι εθελοντές – μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας: Νατάσσα Σαμαρέλλη (Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών), Ευστρατία Καρυοφύλλη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.), Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη Σερέτη, Άννα Τυμπάνη & Βάσια Μπαλτά (μέλη του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας), Ευστρατία Καραγεώργη, Ταξούλα Ζάχου, Αικατερίνη Βγενά & Χριστίνα Καμπισιούλη (απόδημοι Πολιχνιάτες της Αθήνας), Ειρήνη Ζαχαρίου και Μαριάνα Λαγουμίδη (μέλη του Συλλόγου Πλωμαριτών Αθήνας). Επίσης την όλη εξαιρετική παρουσία της Λέσβου, στήριξαν με την καθημερινή παρουσία τους οι Λέσβιοι επιχειρηματίες Μαρία Ραφτέλλη – Πρωτούλη, Μύρτα Καλαμποκά και Σοφία Μεσσηνέζη, ο Μυτιληνιός εθελοντής Μενέλαος Μαυραγάνης, οι απόδημοι Στέλλα Εσκιτζή (εκ Φίλιας, διοικητικό στέλεχος Ξ.Ε.Ε.) και Έφη Κουτμάνη (εκ Πηγής, στέλεχος Ξ.Ε.Ε.), καθώς και η φίλη της Λέσβου Ίβη Τζουλάκη.    Το stand της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρώην Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης, ο εμπνευστής & υπεύθυνος του project “Ελληνικό Πρωινό” μέχρι το 2018 Γιώργος Πίττας, η ελληνοαμερικανίδα chef & τηλεοπτική παρουσιάστρια Νταϊάν Κόχυλα, Έλληνες και ξένοι εμπορικοί  επισκέπτες – επαγγελματίες της γαστρονομίας (ιδιοκτήτες εστιατορίων, εκπρόσωποι ξενοδοχείων, προμηθευτές, χονδρέμποροι – λιανέμποροι προϊόντων, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας & τουρισμού, γευσιγνώστες – chefs, κ.α.), καθώς και το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε τη “FOODEXPO”.

Επίσης, το stand της Λέσβου επισκέφθηκαν οι Λέσβιοι απόδημοι της πρωτεύουσας Άντα Ζαφειρέλλη (Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών), Μάκης Κουρσούνης (πρώην Πρόεδρος Ο.Λ.Σ.Α.), Γιάννης Κουκέλλης (διαχειριστής της ιστοσελίδας “Μυτιληνιά Διάλεκτος”), Αικατερίνη Βγενά και Χριστίνα Καμπισιούλη (εκ Πολιχνίτου), Κώστας Αθηνιώτης, Μάριος Γιαννάκας, Τάσος Ευαγγελινίδης, Ιγνάτης Γιακαλής, Πέτρος Κολυβάς και Γιάννης Μιμής (εκ Μυτιλήνης), Χρήστος Δελήβεης και Σταύρος Σταυρίδης (εκ Μηθύμνης), οι οποίοι συνέβαλαν στην όμορφη παρουσία της Λέσβου. Όλοι όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. και το stand της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, να γνωρίσουν τις τοπικές λιχουδιές του νησιού και τα παραδοσιακά διατροφικά – τυποποιημένα προϊόντα του, που όλα μαζί συνθέτουν το γαστρονομικό πλούτο της Λέσβου. 

Οι Λέσβιοι εθελοντές που στελέχωσαν το stand της Λέσβου, είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον της καταγραφής όλης της εκφρασμένης ζήτησης (ομαδικής και εξατομικευμένης) για τα λεσβιακά προϊόντα, από τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους & τους hosted buyers, η οποία μετά την επεξεργασία της, θα προωθηθεί εγγράφως προς όλες τις συμμετέχουσες διατροφικές επιχειρήσεις του νησιού για περαιτέρω αξιοποίηση.Σημαντικές στιγμές της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν οι ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις σε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο, τοπικών παραδοσιακών & gourmet συνταγών της λεσβιακής γαστρονομίας, από το Λέσβιο executive chef & μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Chefs, Στράτο Ιωσηφέλλη. Οι συνταγές αυτές, πραγματοποιήθηκαν με τη χρησιμοποίηση των τυποποιημένων & χύμα προϊόντων του νησιού, τα οποία υπό την καθοδήγηση του Στράτου Ιωσηφέλλη έτυχαν της λεπτομερούς επεξεργασίας και επιμέλειας από τους σπουδαστές μαγειρικής των Ι.Ε.Κ. “ΔΕΛΤΑ”. Όλα τα “live cookings” καλύφθηκαν κινηματογραφικά και  φωτογραφικά, από το εξειδικευμένο στη γαστρονομία τεχνικό συνεργείο τηλεοπτικών παραγωγών “Domenica Productions” και θα περιλαμβάνονται πλέον στο γαστρονομικό αρχείο του Ξ.Ε.Ε.   

Η ζωντανή μαγειρική, που εντυπωσίασε επαγγελματίες και κοινό της έκθεσης, περιλάμβανε τις ακόλουθες gourmet συνταγές:

·      Cheesecake, με μπισκότο τραχανά Μεσοτόπου και mousse ανθότυρο γιαούρτι, χειροποίητη βιολογική μαρμελάδα με σάκχαρα των φρούτων.  

·      Χειροποίητοι γκιουζλεμέδες, με φέτα και ανθότυρο, αρωματισμένοι με δυόσμο.  

·      Μπάρα με βάση τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου, με ταχίνι, μέλι ανθέων, σουσάμι, σύκα Ερεσού αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.   

·      Παστέλι σύκου, με μέλι, σουσάμι και σταφίδες.  

·      Ομελέτα, με χωριάτικα λουκάνικα Καλλονής και παστουρμά Μυτιλήνης.    

·      Σφουγγάτο, με κολοκυθάκι, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Μετά τη live παρασκευή όλων των παραπάνω συνταγών, ακολουθούσε γευσιγνωστική δοκιμή από τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες και το ευρύ κοινό, ενώ κατά τακτά διαστήματα, με την επιμέλεια των σπουδαστών μαγειρικής του Ι.Ε.Κ. “ΔΕΛΤΑ” και των απόδημων εθελοντών που στελέχωσαν το stand της Λέσβου, οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα – μπουκιές, που προερχόταν από τα εκλεκτά προϊόντα των διατροφικών επιχειρήσεων της Λέσβου.       

Οι 53 διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις του νησιού, που πλαισίωσαν το stand της Λέσβου και το περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. στη “FOODEXPO 2019”, με τα προϊόντα και τα εδέσματά τους, ήταν:    

·      AGNUS VITA”: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΓΕΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΛΛΗ

·      “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

·      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ: ΦΕΤΑ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

·      “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΣΕΛΑΔΑ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ  

·      “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”:  ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ  

·      “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ & ΓΚΙΖΑ – ΜΥΖΗΘΡΑ

·      “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ

·      “ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ

·      “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

·      BIO ARONIA LESVOS”: ΑΡΟΝΙΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ

·      “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ 

·      “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL

·      “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “LESVOS GOLD

·      “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ”, “LESVOS

·      “ΘΥΜΕΛΗΣ Ε. Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ

·      IRINI” ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

·      “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

·      “ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “BLACKBIRD

·      “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

·      “ΚΟΥΤΑΛΕΛΛΗΣ Π. – ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ Κ. Ο.Ε.”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ, ΕΠΙΠΛΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

·      KRYSTAL”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ &  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

·      LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ

·      “ΛΕΒΑ Α.Ε.” ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEOLION

·      LESVIGAL” ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

·      “ΜΕΛΙ ΕΝΑ”: ΜΕΛΙ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΡΔΟΥΤΗ

·      “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ

·      “MEROPI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

·      “ΜΕΣΑΝΤΡΑ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ & ΟΙΝΟΙ “ΜΥΤΙΛΟΣ” ΕΡΕΣΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΞΕΝΕΛΛΗ

·      ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

·      “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

·      NISSOSGREEK FOOD: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ

·      OLIVEWOOD HANDICRAFT”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

·      OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

·      “ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ” ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΡΑΚΗ

·      “ΠΑΥΛΕΛΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ο.Ε.” ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ

·      “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

·      “ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEGEAN GOLD

·      SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ

·      “ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΗΣ

·      “ΣΑΡΡΗ ΟΛΓΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΥΨΗΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

·      “ΣΕΛΑΧΑΣ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ: ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ 

·      SUGAR HOUSE” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

·      “ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ

·      “ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “VETO”

·       “STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

·      ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

·      “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Δ/Ε ΜΥΤΙΛΗΝΣ”:  ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ

·      “ΤΖΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΑΓΙΑΣΟΥ

·      “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΑΜΑΤΟΥ

·      “ΦΛΟΚΑΚΙ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και συντονιστής της συμμετοχής – παρουσίας της Λέσβου στη “14η HO.RE.CA.”, Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, δήλωσε: 


«Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου, μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στη HO.RE.CA., συμμετείχε δυναμικά και εντελώς δωρεάν, στη σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τη “FOODEXPO 2019”, κατόπιν της εξαιρετικά τιμητικής πρότασης που έλαβε από το Ξ.Ε.Ε. και την υπεύθυνη του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” Σίσσυ Αγγελοπούλου. Η ζήτηση των διατροφικών προϊόντων της Λέσβου από τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες εμπορικούς επισκέπτες, ήταν για ακόμη μία φορά πέραν του αναμενομένου. Η ζήτηση αυτή έχει καταγραφεί και οι εκπρόσωποι των διατροφικών μας επιχειρήσεων – χορηγών της συμμετοχής, θα λάβουν εγγράφως όλα τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν, για την περαιτέρω προώθηση των εξαιρετικών τους προϊόντων εκτός νησιού. Θερμές ευχαριστίες, σε όλους αυτούς τους απόδημους εθελοντές της πρωτεύουσας, που για πολλοστή φορά συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαιρετική παρουσίαση της Λέσβου».