Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την άρση της ετοιμορροποίας στο κωδωνοστάσιο του Αγ. Γεωργίου στον Πολιχνίτο


Εντυπωσιάζει η λιθόκτιστη τοιχοποιία του Ναού η οποία έχει αποκαλυφθεί μετά τις αφαίρεση του σοβά. 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την άρση της ετοιμορροποίας στο κωδωνοστάσιο, καθώς και στον Ναό του Αγ. Γεωργίου στον Πολιχνίτο, ενώ πραγματικά εντυπωσιάζει η λιθόκτιστη τοιχοποιία του Ναού η οποία έχει αποκαλυφθεί μετά τις αφαίρεση του σοβά. 

Ο κος Βαλσαμιδης σημειώνει: «Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αρμολόγησης της τοιχοποιίας υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.»



Εργαστήρι Δημιουργικής Ανακύκλωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι: 

Στα πλαίσια της οργάνωσης προγραμμάτων με σκοπό την βιωματική εκπαίδευση ομάδων του πληθυσμού που απειλούνται ή αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ξεκινάμε μια νέα δράση, «Το Εργαστήρι Δημιουργικής Ανακύκλωσης».

Η δράση μας αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κ. Φερενίκη Τσαμπαρλή, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύτιμη και καθοριστική εθελοντική της συμμετοχή και υποστήριξη. Με τον όρο δημιουργική ανακύκλωση (upcycling) αναφερόμαστε στη διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών σε νέα υλικά ή προϊόντα καλύτερης ποιότητας ή υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας.

 Το πρόγραμμα έχει στόχο οι συμμετέχοντες:
                  να έλθουν σε επαφή με τη δημιουργική ανακύκλωση και συγκεκριμένα με την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων χρηστικών, διακοσμητικών ή άλλων
                  να ευαισθητοποιηθούν ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη και να γνωρίσουν την ιδέα της δημιουργικής ανακύκλωσης.
                  να εκπαιδευτούν και να εμπνευστούν ώστε στη συνέχεια να εκφραστούν μόνοι τους δημιουργικά σε βαθμό που η απασχόληση αυτή να αξιοποιηθεί εκ μέρους τους, καλύπτοντας  μέρος των οικονομικών αναγκών τους.


Ως Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου φιλοδοξούμε με την υλοποίηση του  προγράμματος αυτού:
να συνδράμουμε στην ενίσχυση της γνώσης και της εμπειρίας γύρω από τη δημιουργική ανακύκλωση
να μεταδώσουμε στους συμμετέχοντες μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων, που δεν προσφέρει η τυπική εκπαίδευση  
να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της εύρεσης οικονομικής ή άλλης διεξόδου σ’ αυτούς.
να εκπαιδεύσουμε τους συμμετέχοντες στη μετατροπή ή μεταποίηση ενός φαινομενικά άχρηστου αντικειμένου σε κάτι νέο, πρωτότυπο και χρηστικό


Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιείται  δύο φορές την εβδομάδα  από ώρα 18.00-20.00 για διάστημα 6 μηνών.

Προσκαλούμε τα μέλη των ΚΑΠΗ μας και τους εγγεγραμμένους στις δομές φτωχιάς που λειτουργούμε, να συμμετέχουν. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 22510-27501, εσωτερικό 1, στην κυρία Λαγουτάρη Βασιλική και στο τηλέφωνο του ΚΑΠΗ 22510-40640, από αύριο Πέμπτη 28/3-και Τετάρτη 10 Απριλίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ