Δεκάδες κατσίκες και πρόβατα νεκρά σε κτηνοτροφική εγκατάσταση στους Λάμπρους Μύλους- Φωτο που σοκάρουν


Απίστευτη καταγγελία από την ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για μια κτηνοτροφική εγκατάσταση στην περιοχή Λάμπου Μύλοι Λέσβου, το οποίο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που συνόδευαν την καταγγελία, ήταν ένα πραγματικό κολαστήριο ζώων: πρόβατα και κατσίκια κείτονταν νεκρά στους χώρους του, κάποια σε κατάσταση πλήρους ή μερικής αποσύνθεσης, ενώ τα ζωντανά ζώα λιμοκτονούσαν.


Η ΚΙΒΩΤΟΣ επικοινώνησε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα ώστε να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης και να μπούμε στο χώρο ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι συνέβαινε, αλλά όταν τελικά βρέθηκε δήλωσε ότι βρισκόταν εκτός Λέσβου.

Τελικά μέλη της ΚΙΒΩΤΟΥ εισήρθαν στο χώρο, συνοδεία της αστυνομίας και παρουσία του ιδιοκτήτη, το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαρτίου, και – ω του θαύματος!- δεν υπήρχε κανένα απολύτως ίχνος νεκρού ζώου. 

Όμως, αρκεί μια απλή αντιπαραβολή των φωτογραφιών της 22ης Μαρτίου (που ,,εστάλησαν) με αυτές της 26ης Μαρτίου 2019 (που ελήφθησαν επί των ίδιων ακριβώς σημείων) για να γίνει σαφής η προσπάθεια των ιδιοκτητών/υπευθύνων της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, να καλυφθεί το τερατώδες έγκλημα έναντι των παραγωγικών αυτών ζώων, τα οποία όχι μόνο εγκαταλείφτηκαν για να πεθάνουν από την πείνα και την δίψα, αλλά και αφέθηκαν να αποσυντίθενται στα σημεία όπου πέθαναν.


Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει ήδη καταθέσει καταγγελία κατά των ιδιοκτητών της εγκατάστασης και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπεύθυνοι αυτού του φρικτού εγκλήματος κατά των παραγωγικών ζώων να λογοδοτήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ