Μεγάλες επιτυχίες αθλητών της Λέσβου σε αγώνες στίβου στα Μέγαρα και στην Θεσσαλονίκη


Επιτυχίες αθλητών-τριών σωματείων ΕΑΣ Λέσβου σε αγώνες το Σαββατοκύριακο

Στην παραλία των Μεγάρων-περιοχή «Βαρέα» την Κυριακή 24/03/19 διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. Βάδην Νέων Ανδρών-Γυναικών Κάτω των 23 ετών, και παράλληλα Ημερίδα Βάδην για τις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών, Εφήβων/Νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων. Από τη Λέσβο συμμετείχαν και διακρίθηκαν όπως παρακάτω:

---ΚΕΛΕΛΕΜΕΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΜΠΑΡΙΜΕ  της Αθλοκίνησης

3η Πανελληνιονίκης Νέων -  Γυναικών20χλμ. Βάδην (στον πρώτο της επίσημο αγώνα στην απόσταση των 20 Χιλιομέτρων) , η οποία  τερμάτισε σε χρόνο 1.50.14. και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο.  Η αθλήτρια λόγω σπουδών εκτός Λέσβου, προπονείται υπό τις οδηγίες του κ. Θανάση Δεληγιάννη συνδυάζοντας άψογα σπουδές και αθλητισμό. 

Στην Ημερίδα των 10χλμ Βάδην για την κατηγορία των Παίδων Κάτω των 18 ετών ο αθλητής του ΑΟ Αρισβαίου, ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ που προπονείται με τον Βαγγέλη Ζορμπά τερμάτισε στην 4ηθέση με επίδοση 52.14.

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23/03 διεξήχθη το 5ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων όλων των κατηγοριών,  με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών-τριών των αγωνισμάτων των ρίψεων. 
Στους αγώνες συμμετείχαν τα σωματεία της Λήμνου ΑΕΛ και Ηφαιστία και οι αθλητές-τριες διακρίθηκαν όπως παρακάτω:

1η θέση και Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ της ΑΕ Λήμνου στη Σφαιροβολία Γυναικών με βολή στα 14.06μ. που αποτελεί νέο ατομικό της ρεκόρ. Παράλληλα η ΤΖΑΛΙΛΗ ΜΑΡΙΑ επίσης της ΑΕ Λήμνου συμμετείχε στην Σφυροβολία Γυναικών και με βολή στα 40,03  (ατομικό ρεκόρ) κατατάχθηκε στην 5η θέση. Οι αθλήτριες οι οποίες είναι φοιτήτριες  εδώ και 2 χρόνια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, μετεγγράφηκαν στην ΑΕΛ και προπονούνται υπό τις οδηγίες του Νίκου Καρύδη συνδυάζοντας  επιτυχώς τις σπουδές και τον αθλητισμό.

3ηθέση χάλκινο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ  στον Ακοντισμό Παίδων με βολή στα 51.23μ. πέτυχε ο  αθλητής  των Συνθέτων Αγωνισμάτων , ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ που ανήκει από φέτος στον ΑΟ Ηφαιστία και  προπονείται στη Θεσσαλονίκη υπό τις οδηγίες του Κώστα Χήτα. Επίσης στην Δισκοβολία των Παίδων με βολή στα 30,50μ. κατατάχθηκε στην 10η θέση.

Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας με την ευχή να έχετε τα καλύτερα δυνατά και επιτυχημένα αποτελέσματα και στις υπόλοιπες αγωνιστικές σας υποχρεώσεις. 


Για την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου